Adanaspor’da Başkan Karaveli gelişmesi!

Plotton

Active member
Adanaspor’da Başkan Karaveli gelişmesi!
Beşiktaş Gelişim Direktörülüğü bakılırsavinden ayrılarak TFF 1. Lig gruplarından Adanaspor’da teknik yönetici olan Lider Karaveli için şok bir gelişme yaşandı.

Beşiktaş’tan niye ayrıldığını deklare etti

Beşiktaş’taki futbol gelişim yöneticiliği nazaranvinden ayrılarak Adanaspor’un teknik yöneticisi olan Lider Karaveli, siyah beyazlılardan ayrılarak yeni ekibine gitme sürecini anlattı. Beşiktaş’ta Futbol Gelişim Yöneticiliği’nin genç futbolcuların A gruba yükselmesi için değerli bir alan olduğunu açıklayan Başkan Karaveli, ”Beşiktaş’ta Futbol Gelişim Yöneticiliği kurduk. 2 ay evvel resmi olarak deklare ettik ama biz bunun için 4 aydır çalışıyorduk. Bu benim uzun vakittir istediğim bir şeydi. Genç futbolcuların A kadroya yükselmesinde fazlaca kıymetli olduğunu düşünüyordum. Bunu birinci sefer Beşiktaş’ta başlatmak benim için fazlaca özeldi. Zira Beşiktaş benim meskenim. Benim birinci amacım Gelişim Yöneticiliğini kurmaktı. Bunu kurduktan daha sonra başında kimin olduğunun benim için bir değeri yoktu. U19’tan A gruba çıkan futbolcuların takviye bakılırsaceği bir yer var artık. Benim için epey sevindirici ve keyifli bir ayrılık. Gönül rahatlığıyla Beşiktaş’tan ayrıldım. Zira bu hayata geçti, Beşiktaş’ın o kurumu geliştireceğine inancım tam. Umarım Türk futbolunda her kulüp bu biçimde bir yapıyı hayata geçirir.” tabirlerini kullandı.

‘Başkan kelamını tuttu’

Karaveli, Beşiktaş’tan ayrılık sürecini açıklayarak, ”Geçen dönem bittiğinde Lider Ahmet Işık Çebi bana nazaranv aldığım devir için teşekkür etti ve bana benden kulüp ortasında yararlanmak istediklerini söylemiş olduler. Saha ortasında misyon almak istediğini biliyorum ve bir teklif gelmesi halinde bana müsaade vereceklerini söylemiş olduler. Ben, Beşiktaş’tan habersiz hiç bir kulüple görüşmedim. Adanaspor’dan teklif geldiğinde Beşiktaş kabul etmezse gidemeyeceğimi söylemiştim. Ceyhun Beyefendi yoluyla Lidere teklifi ilettim ve liderimiz sağolsun kelamını tuttu.” dedi.

Başkan Çebi: Yıpratılmış olması gerçek değildi

Valerien Ismael’in bakılırsave başlamasının akabinde altyapıda vazife almaya devam eden Karaveli ile ilgili konuşan Lider Çebi, “Camiamın değerli bir kesimi, yıllarını Beşiktaş’ta geçirmiş bir hocamızdı. En uygununu yapmaya çalıştı fakat sebebini bilmediğim bir biçimde toplumsal medyada sesi hayli çıkan bireyler tarafınca yıpratılmış olması gerçek değildi. Sonuç olarak Beşiktaş’ın menfaatleri ismine devam etmek istemediğini tabir etti.” sözlerini kullanmıştı.

4-0’lık mağlubiyet sonu oldu

Türkiye Kupası’nda dün 4-0 biten Samsunspor-Adanaspor müsabakasının akabinde teknik yönetici Başkan Karaveli ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Adana grubu Karaveli ile yollarını ayırmaya karar verdi.

Önder Karaveli’nin Adanspor karnesi

Önder Karaveli, Adanaspor’un başında 2’si Türkiye Kupası maçı olmak üzere 8 müsabakaya çıktı. Karaveli idaresinde Adanaspor, ligde Pendikspor ve Gençlerbirliği’ni kupada ise Orduspor 1967’yi yenerken 4 hezimet ve 1 birliktelik aldı.

Sergen Yalçın’dan daha sonra Beşiktaş’a gelmişti

Geçen dönem Sergen Yalçın’ın akabinde süreksiz olarak teknik yöneticilik yapan Lider Karaveli, Valerien Ismael’in gelmesinin akabinde Beşiktaş Gelişim Direktörülüğü nazaranvine getirilmişti.

Beşiktaş’ta 1,67 puan ortalaması

48 yaşındaki teknik yönetici, Beşiktaş’a Teknik Yönetici olarak attığı imzadan daha sonra 12 müsabakaya çıkmış ve maç başına 1.67 puan ortalaması yakalamıştı. (Ajansspor)