Alex Jones Mahkemede Sandy Hook Ailelerine ‘Üzgünüm Söylemeyi Bitirdim’

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WATERBURY, Conn. — Alex Jones’un Sandy Hook cinayetleri hakkında yıllarca yalan söylemesinin ardından tazminat davasının ilk günü kaosla sonuçlandı.

Perşembe günü Infowars radyosunda ve çevrimiçi programında kızı Emilie’nin katliamda öldüğü Robbie Parker’ın bir aktör olduğuna dair defalarca yalan söyleyerek verdiği zararla karşı karşıya kalan Bay Jones, Yargıç Barbara tarafından aşağılama tehdidi çeken bir nutuk attı. Devlet Yüksek Mahkemesi Bellis.

“Bu bir mücadele seansı mı? Çin’de miyiz? Ben şimdiden özür diledim ve özür dilemeyi de bitirdim,” diye yanıtladı Bay Jones, avukatı bağırarak itiraz etti.

Sandy Hook kurbanlarının ailelerinin avukatı olan Chris Mattei, Bay Jones’u kürsüde sorgularken Bay Parker’ı mahkeme salonunda işaret etti. Bay Mattei, “Robbie Parker tam burada oturuyor,” dedi. “O gerçek, değil mi? Ve yıllarca sırtına hedef koydun, değil mi? Tıpkı senin burada oturan her ebeveyne ve sevdiğin birine yaptığın gibi.”

“Hayır, yapmadım,” dedi Bay Jones.

“Neden biraz saygı göstermiyorsunuz Bay Jones?” dedi Bay Mattei. “Bu mahkeme salonunda çocuklarını, kız kardeşlerini, eşlerini, annelerini kaybetmiş aileleriniz var.”

Alex Jones’a Karşı Davaları Anlayın

Kart 1 / 6

Birleşik bir cephe. Aşırı sağcı bir komplo teorisyeni olan Alex Jones, 2012’de Newtown, Conn.’deki Sandy Hook İlköğretim Okulu’nda toplu silahlı saldırı kurbanlarının aileleri tarafından yürütülen uzun süredir devam eden bir yasal savaşın odak noktasıdır. Bilmeniz gerekenler:

Yanlış bilgi yaymak. Bay Jones, Infowars medya şirketini kullanarak Sandy Hook hakkında, 2012’de 20 birinci sınıf öğrencisinin ve altı eğitimcinin öldürüldüğü saldırının bir aldatmaca olduğunu iddia ederek yalanları yaymak için kullandı. Kurbanların aileleri, Bay Jones’un yalanlarının yıkımlarını artırdığını ve takipçilerinin onları taciz ederek güvenliklerini tehdit ettiğini söylüyor.

Hakaret davaları. 10 Sandy Hook kurbanının aileleri Bay Jones’a dört ayrı davada dava açtı. Davalar asla jüriye gitmedi; Bay Jones, dört yıllık dava süresince mahkemeler tarafından emredilen mali kayıtlar da dahil olmak üzere belgeleri teslim etmeyi reddettiği için hepsinde varsayılan olarak sorumlu bulundu.

Bay Jones’un savunma hattı. Infowars sunucusu, davaların sonucunun gerekli belgeleri sağlamaması ve tanıklık etmemesi nedeniyle olmasına rağmen, ifade özgürlüğü hakkının kendisini koruduğunu iddia etti.

Üç yeni deneme. Bu Temmuz’da Austin, Teksas’ta yapılacak bir duruşma, Bay Jones’un Sandy Hook kurbanlarının ailelerine ne kadar pay vermesi gerektiğini belirleyecek olan üç davadan ilkiydi. Diğer ikisinin Eylül ayında yapılması planlanıyor, ancak Bay Jones’un Infowars’ın ana şirketi Free Speech Systems’ı geçen hafta Bölüm 11’de iflas ettirip bekleyen tüm davaları durdurmasının ardından beklemeye alındı.

Tazminat ve cezai tazminatlar. 4 Ağustos’ta Teksas davasında bir jüri, kitlesel çekimde öldürülen çocuklardan birinin ebeveynlerine, kanıtlanmış zarar, kayıp veya yaralanmaya dayalı olarak 4 milyon dolardan fazla tazminat ödenmesine karar verdi. Bir gün sonra jüri üyeleri, Bay Jones’un ebeveynlere, özellikle zararlı davranışları cezalandırmayı amaçlayan ve mahkemenin takdirine bağlı olarak verilme eğiliminde olan 45.2 milyon dolarlık cezai tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.

Yargıç Bellis, Bay Jones’u azarladı. “Bu bir basın toplantısı değil, bu açıkça sizin şovunuz değil” dedi. “Sürece saygı duymak zorundasınız”

Günün sonunda, jüri gittikten sonra, Bay Jones’u ve avukatı Norm Pattis’i Cuma günü mahkeme salonunda görgü kurallarına uymadığı için sıfır tolerans politikası uygulayacağı konusunda uyardı. Bay Pattis, müvekkili bağırırken defalarca itiraz etmişti.

Yargıç Bellis, “Biri haddini aşarsa, bir aşağılama duruşması bekleyebilirsiniz” dedi. “Ve Bay Jones, aynı şey.”

Bay Jones, yıllarca Infowars’ta, Conn., Newtown’daki Sandy Hook İlköğretim Okulu’nda 20 birinci sınıf öğrencisi ve altı eğitimciyi öldüren çekimin, 14 Aralık 2012’de, hükümetin silah kontrolü için bir bahane olduğu yalanını yaymıştı. Geçen yılın sonlarında, Bay Jones, yıllarca çevrimiçi işkenceye ve Bay Jones’un düzmece iddialarına inanan komplo teorisyenlerinin tehditlerine katlanan 10 Sandy Hook kurbanının aileleri tarafından açılan dört ayrı hakaret davasını kaybetti.

Ailelerin büyük zaferi, jürilerin Bay Jones’un aileleri telafi edici ve cezai tazminat olarak ne kadar paylaştırması gerektiğine karar vermeleri için üç davayı harekete geçirdi.

İlk duruşmada, Ağustos’ta Austin, Teksas’taki bir jüri, Sandy Hook’ta ölen Jesse Lewis’in ebeveynleri Scarlett Lewis ve Neil Heslin’e yaklaşık 50 milyon dolar verdi, ancak Teksas yasaları bu kararı çok daha az verdi.

Mevcut davada, sekiz Sandy Hook kurbanının üçünden ikincisi, eyalet yasalarının potansiyel olarak yıkıcı bir mali karara izin verdiği Connecticut’ta Bay Jones’a dava açtı. Aileler, Sandy Hook’un yalanlarına inanan insanlardan aldıkları çevrimiçi taciz, yüzleşme ve ölüm tehditlerinin hesabını vermesi için Bay Jones’a dava açtıklarını söylüyorlar.

Bay Jones’un Perşembe günü kendini savunma çabası, partizan siyaset veya politikacılardan bahsetmeyi yasaklayan yargıcın kararının ihlal edilmesiyle noktalandı.

Bay Jones’un ifadesi sürerken, kendisi için en önemli şeyin “küreselcileri ezmek” olduğunu söyleyerek davayı siyasi terimlerle değerlendirmeye çalıştı. Diğer zamanlarda, kendisinin ve diğer Infowars personelinin programında yaptığı ailelere, duruşmaya ve hakime yönelik saldırılar hakkında çok az bilgisi olduğunu ve önceki gün kadar yakın zamanda söylediği şeyleri hatırlamadığını söyledi.

Bay Mattei, Bay Jones’un adliye binasının dışında basın toplantıları düzenlediğine, duruşmayı çevrimiçi izlediğine ve programında “kanguru mahkemesi” olarak nitelendirdiğine dikkat çekti. Ayrıca, izleyicileri kendi yasal savunmasını finansal olarak desteklemeye teşvik etmek için bir “kanguru mahkemesi” web sayfası kurdu.

Bir noktada Bay Mattei, Bay Jones’a “Başka bir toplu çekim olacak, değil mi?” diyerek bir soru sormaya başladı.

Bay Jones onun sözünü kesti. “İnsanları vuracağımı mı söylüyorsun?” diye cevap verdi. “Sanki benim suçummuş gibi, insanlar çocukları benim öldürdüğümü düşünüyor. Ve sana cevabım bu.”

Bay Jones’un ifadesi Cuma günü devam edecek.