Almanya’da kâfi sıhhat hizmeti alamayan Türk hasta Türkiye’ye getirildi: ‘Nerede ölmesini istersiniz’ diye sordular

AliDayı

New member
Almanya’nın Kassel kentinde yaşayan ve karaciğerinde tümör tespit edilen Ahmet Demiray, tedavisi için Sıhhat Bakanlığına ilişkin ambulans uçakla İstanbul’a getirildi.

Ahmet Demiray’ı taşıyan ambulans uçak, saat 00.30’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Demiray, ondan sonrasında ambulansla tedavisinin yapılacağı özel hastaneye gdolayıldü.

“DEVLETİMİZ BENİ BUNLARDAN KURTARDI”

Ambulansta açıklamalarda bulunan Demiray, kâfi sıhhat hizmeti alamadığı hastaneyi ve çalışanlarını eleştirerek “Vatanıma gidiyorum. Allah bunların eline kimseyi düşürmesin. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun Sıhhat Bakanımızdan da tüm yardım eden herkesten Allah razı olsun. Benim de dualarım onlar için olsun. Allah’ım devletimize güç kuvvet versin. Beni bunlardan kurtardı ya devletimiz, Allah razı olsun, epeyce teşekkür ederim.” dedi.

Demiray, hastanede hayli acı çektiğini anlatarak “Çağırıyorsun, hemşire 15 dakika daha sonra geliyor. Daima geçiştirme yapıyorlar. Hele ameliyathanedeki iş telefonla çekilmiş olsaydı ben bu hastaneyi mahkemeye verirdim, elimde kanıt olurdu. Beni acıdan hoplattılar. Öğrencileri koymuşlar. 4 kere kan almak istediler alamadılar. daha sonra hekim geldi lakin o aldı” diye konuştu.

AA

“‘BABANIZIN NEREDE ÖLMESİNİ İSTİYORSUNUZ’ DİYE SORDULAR”

Reyhan Demiray da babasının rahatsızlanması üzerine ambulans çağırdığını lakin gelen takımın, babasının aciliyet gerektiren bir rahatsızlığı olmadığını öne sürerek kendilerine, aile tabibine gitmelerini tavsiye ettiğini aktardı.

Ambulans bakılırsavlilerinin, kendisinin zorlamasıyla babasını Kassel Üniversite Hastanesine kaldırdığını anlatan Demiray, şöyleki devam etti:

“Hastanede birkaç süreç yapıldı hatta birinci teşhis midede ülser olduğu istikametindeydi. Lakin akabinde karaciğerde 6 santimlik bir kitle olduğunu ve yüksek ihtimalle kanser olduğunu ilettiler. Tüm bunlara karşın acil bir müdahale yapılmadı. Babama iki tane drenaj taktılar. Hatta bir drenaj yerinden çıkmış, iğne vurmadan takmaya çalışmışlar, hayli berbat acı çekmiş.”

Tabibin babası hakkında bilgi vermek için aradığını belirten Reyhan Demiray, “Arayan tabip ‘babanız kanser; safra kanalıyla temaslı karaciğer kanseri’ dedi. Ben de doktora sordum terapi var mı? Yok. Ameliyat pekala? O da yok. ‘Babanızı Türkiye’ye mi götürmek istiyorsunuz’ dedi. Ben de evet dedim. daha sonra bana babanızın nerede ölmesini istiyorsunuz diye sordu, ben orada artık dayanamadım.” sözlerini kullandı.
AA

Babasının Türkiye’ye nakli için Frankfurt Başkonsolosluğuna dilekçe verdiklerini kaydeden Demiray, şunları kaydetti:

“Türkiye’ye müracaat ettik, iki günde ambulans uçak geldi. Evvel uçak Frankfurt Havalimanı’na gelecekti, ortadaki aralık niçiniyle ambulans vermediler. Kendi imkanlarımızla ambulans kiralamak istedik, 4 bin avro para ödeyecektik fakat ‘İki gündilk evvel bulamayız’ dediler. Hastane de babamı Türkiye’ye götürme sonucu alınca kendisini bizimle görüştürmediler bile.”

“ALMANYA’DA SIHHAT SİSTEMİ BİTİK”

Ahmet Demiray’ın eşi Gönül Demiray da Almanya’da sıhhat sistemi diye bir şey olmadığını belirterek “Burası sıfır. Türkiye’de yaşayanlar görsünler duysunlar. Almanya, eski Almanya değil. Sıhhat sistemi bitik. Eşimi öldürüyorlardı. Onu öldürmeyi tercih ettiler. Bakım yok, ilgilenmediler. Vatanımızın taşına toprağına kurban olurum. Çoluk çocuğum olmasa burada hiç durmayacağım. Vatanımız sağ olsun. Büyüklerimiz de sağ olsunlar. Cumhurbaşkanımız, Sıhhat Bakanımız kimin katkısı var ise hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

AA

“Türkiye vatandaşlarına daima el uzattı”

Frankfurt Başkonsolosu Fazilet Tunçer ise Ahmet Demiray’ın Türkiye’ye nakli için gerekli yazışmaları yaptıklarını ve Sıhhat Bakanlığının derhal ambulans uçak sevk ettiğini söylemiş oldu.

Ambulas uçak ile hasta sevkinin yeni bir örnek olmadığına işaret eden Tunçer, “Ülkemiz Avrupa ve başka ülkelerde yaşayan ve sıhhat sorunu yaşayan vatandaşlarına daima el uzattı. İnşallah Ahmet Demiray amcamızın tedavisi olumlu olur, şifa bulur.” tabirlerini kullandı.

Türkiye’nin sıhhat manasındaki kapasitesinin altının çizilmesini bakımından bu naklin fazlaca hoş bir örnek olduğunu aktaran Tunçer, “Alman muhataplarımız bunun bu kadar süratli olacağını düşünmediler fakat biz bunu sağlayabiliyoruz. Türkiye kamu sıhhati konusunda hayli kıymetli adımlar attı. Burada emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Herkes seferber oldu, el birliğiyle Ahmet amcamızı yolcu ettik.” diye konuştu.