Ay Yeni Yılı için tam zamanında 5 hamur tatlısı tarifi

Leila

Global Mod
Global Mod
“Yapışkanlar, yuvarlaklar, köfte şeklindeler. Çikolata geleneksel uğurlu bir yiyecek olmasa bile bunu söyleyebilir miyiz? Bu köftelerin refahı, aile birliğini ve çikolatanın tüm güzelliğini simgelediğini söyleyebilir miyiz? Pekâlâ, kültür polisi, bana gelin! [LAUGHS]:” [UPBEAT MUSIC] “Ben NYT Cooking'in kıdemli editörü ve köşe yazarı Genevieve Ko. Mantı haftasına hoş geldiniz. Bu bizim ilk mantı haftamız. Ay Yeni Yılını köftelerle kutlamak için çikolatalı susamlı köfte yapıyorum. Ve bunlarda eritilmiş çikolata dolgusunu kaplayan tatlı bir mochi kabuğu var. Neredeyse yermantarına benziyor. Bu köfteler aslında çocuklarımın küçükken sevdiği köftelerden ilham aldı. Ve bu onlar için artık biraz daha büyüdükleri için yetişkinlere yönelik bir versiyon. Ay Yeni Yılı'nın anılarını düşünün, sadece benim çocukluğum değil, aynı zamanda çocuklarımın çocukluğu da – çocukluk? Çocuklarımın çocukluğu hakkında çok düşündüm ve kültürlerinden ne kadar uzaklaşacakları konusunda çok endişelendim. Ve bir noktada Ay Yeni Yılını kutlama ve anlama biçimlerinin elbette değişeceğini ve elbette bu yollardan birinin de yemek olduğunu fark ettim. Kültürlerin bu karışımı gerçekten de bu kutlamanın bir parçası. Bu artık Ay Yeni Yılını kutlama şeklimizin bir parçası.” [LIGHTHEARTED MUSIC] “Önce çikolatalı dolguyu yapıyorum. Bunlar temelde gerçekten basit çikolatalı yer mantarlarıdır. Burada görebileceğiniz gibi, bu şeker çubuğunu parçalara ayıracağım. Hackleme zahmetine bile girmiyorum. Veya damla çikolata kullanabilir veya karışım yapabilirsiniz. Çikolatayı bu metal kaseye yerleştirin. Kaynayan suyun üzerine yerleştirin. Çikolatanın yaklaşık 2/3'ü eridiğinde ocaktan alabilirsiniz. Daha sonra kalan çikolata eriyene kadar yavaşça karıştırın. Daha sonra şekerli yoğunlaştırılmış süt, kavrulmuş susam yağı ve bir tutam deniz tuzu ekleyin. Bu gerçekten harika bir tatlılık ve tuz dengesi yaratır. Ve tekrar pürüzsüz hale gelinceye kadar çok yavaşça karıştıracaksınız. Çok fazla karıştırmayın yoksa çikolata kırılır. Sadece çok yavaşça karıştırmak istiyorsun. Şekerli yoğunlaştırılmış süt, çikolataya gerçekten hoş bir kremamsılık ve tat verir, aynı zamanda çok stabil kalmasını da sağlar. Yani bu noktada soğutmanıza bile gerek yok. Tek yapmanız gereken onu küçük toplara bölmek. Mükemmel toplar olmaları gerekmez, ancak yaklaşık olarak aynı boyutta olmalarını istersiniz. Yani 16 kaşık çikolata istiyorsun. Bence kavun toplayıcı bunun için gerçekten harika. Veya elinizle parçaları kesip top haline getirebilirsiniz. Mutfağınız yeterince soğuksa her şeyi oda sıcaklığında bırakabilirsiniz. Aksi takdirde, sert kalmaları için buzdolabına koyun. Çikolatalı harcımız hazır olduktan sonra hamuru yapmaya başlayabiliriz. Teraziniz varsa unu ölçmek için mutlaka onu kullanın çünkü yapışkan pirinç unu gerçekten ince ve çok hafiftir. Küçük bir tencerede 1/2 bardak suyu kaynatacağım ve kaynayınca ocağı kapatıp biraz daha kavrulmuş susam yağını karıştıracağım. Bu, hamurun gerçekten yumuşak kalmasını sağlarken lezzetini de artırır. Taze kaynamış suyu doğrudan unun içine karıştırarak başlayın. Bu karışım çakıl, çakıl ve kum karışımına benzeyen bu küçük parçaları oluşturana kadar karıştırmaya, karıştırmaya ve karıştırmaya devam edin. Yemek çubukları bunun için en iyisidir, ancak çatal da kullanabilirsiniz. O noktaya geldiğimde, artık baş edebilecek kadar iyi olup olmadığına bakacağım. İşte bu kadar. Güzel ve sıcak. Aman Tanrım, gerçekten çok iyi hissettiriyor. Neredeyse banyo gibi. [LAUGHS] Bu hamuru, tüm bu çakıl taşlarını toplayın, birbirine bastırın ve top haline getirin. Oda sıcaklığına gelmesi için 5 ila 10 dakika bekleteceğim. Bu aynı zamanda hamura eklenen suyu emme şansı verir. Ve bu su neredeyse kaynıyor olduğu için aslında unu biraz önceden pişirmiş, tam da istediğimiz şey bu. Yaklaşık yedi dakika geçti. Ve hamurun dinlenme şansı bulduğunu hissediyorum. Biraz rahatladım. Ama aynı zamanda yapıştığını da hissediyorum. Parmaklarıma yapışıyor. Bu yüzden bu hamuru unlanmış bir yüzeyde parmaklarıma yapışmayana kadar yoğuracağım. Bazen ilave un eklememe gerek olmadığını görüyorum; hamur tamamen mükemmel. Bu gerçekten mutfağımın ne kadar kuru olduğuna veya nemin ne olduğuna bağlı. Bugün çok yağmur yağıyor, dolayısıyla hava oldukça nemli. Bu yüzden bu hamurun içine sadece un yoğuracağım. Yani neredeyse biraz yapışkan olmalı ama aslında parmaklarıma yapışmamalı. Aslında yüzeyde un olmasını istemiyorum. Hamur tarafından emildiği sürece daha fazlasını ekliyorum. Ve hamur artık o kadar pürüzsüz ki gerçekten oyun hamuru gibi oluyor. O kadar yumuşak, o kadar yapışkan ki, kullanıma hazır. Ve onu bu kütüğe yuvarlayacağım ve 16 eşit parçaya böleceğim, önce onu ikiye böleceğim, sonra da bu yarıları ikiye böleceğim ve 16 eşit parça elde edene kadar. Kesinlikle bu küçük hamur toplarını daha önce hamurun üzerinde kullandığım nemli bezle örtmek istiyorum çünkü bu hamurun dışı kuruduğunda aslında tuhaf çatlaklar ve kuru noktalar oluşuyor. Köfte ile ilgili en önemli şeylerden biri, kenarları ortadan çok daha ince olacak şekilde hamurun her zaman bastırılmasıdır. Ortasında neredeyse küçük, kalın bir hamur göbeği var. Ve kenara doğru ilerledikçe giderek incelmeli çünkü tüm kenarları birbirine katlıyorsunuz. Bu şekilde her tarafta eşit bir hamur tabakası elde edersiniz. Artık hamurun çapı yaklaşık bir santimetreye ulaştığında, bu çikolata toplarından birini ortasına yerleştirin ve katlamaya başlayın. Yukarı doğru tutarken bir taraftan katlamaya başlıyorum ve diğer uca ulaşana kadar daireler halinde döndürmeye devam ediyorum. Üst kısmın açık olması sorun değil çünkü artık tüm katlanmış hamurları toplayıp bastırıyorum. Çok dikkatli toplayın çünkü bu hamur o kadar yumuşak ve esnek ki, eğer gerçekten sertçe sıkarsam güzel kırışıklıklar kaybolur. Ve eğer hamurum kalırsa soyarım. Ancak bazen hamurunuzun ve toplarınızın büyüklüğü önemlidir. Bazen tüm katlama işini yapmak istemediğimde ve bunu çok hızlı yapmak istediğimde ya da bunu çocuklarımla yaptığımda ve onlar katlamak istemedikleri zaman, hamuru çikolatanın etrafına getiriyorum. doldurma. Ve yine de tüm bu doğal kırışıklıkları elde edersiniz. Bunu tüm hamur toplarımla ve tüm çikolata toplarımla yapacağım. [UPBEAT MUSIC] “Ben bambu wok ve buharlı pişirici kullanıyorum, ancak yalnızca bir ek parçanız varsa, aslında sahip olduğunuz herhangi bir buharlı pişiriciyi kullanabilirsiniz, parşömen kağıdı veya bunun gibi bir silikon mat ile hizalayabileceğiniz düz bir tabanınız olduğu sürece, bu delikli. Her seviyeye bir sekiz koyun, çünkü sağda Ay Yeni Yılı veya tüm zamanlar için gerçekten şanslı ve uğurlu bir sayı var. Aslında suyun çok sert kaynamasını istemiyorum. Bunların çok çabuk pişmesini istemiyorum. Bu hamur oldukça hassastır. Çikolatanın da kırılmasını istemiyorum. Ben de bu köfteleri buharda pişirirken kontrol etmeye devam edeceğim. Ve hamurun yarı saydam olmasını istiyorum. Hamur aslında bunu üstleniyor; neredeyse inci gibi bir kaliteye sahip. Çok uzun süre dayanmalarını istemiyorum çünkü o zaman tamamen şeffaflaşıp çökecekler. Bunlar bitti. Hala sıcak ve yapışkan haldeyken üstüne siyah ve beyaz susam serpin. Her ikisinin de çılgınlığını seviyorum. İşte bunlar benim çikolatalı susamlı tatlı köftelerim. Bakalım mantımızın tadı nasıl? [GIGGLES]: Çok iyi ve çok yapışkan. Ev yapımı hamur tatlısı sarmalayıcıları yapmak bir proje gibi gelebilir ve öyle de. Ancak başlangıç noktası olarak yapışkan pirinç ununu kullanmak harikadır çünkü çok bağışlayıcıdır. Bu harika. Dövülebilir. Bu zor aşamayı aştığınızda, sanki kucaklanmış gibi olursunuz. Örneğin, eğer hamur sarılma hissi veriyorsa yüzde 100 öyledir çünkü çok yumuşaktır, sanki kanepeye batıyormuş gibi. Sırayla. Çikolatalı susamlı köfte yapımında bana katıldığınız için teşekkür ederim. Bu tarifi nytcooking.com'daki tüm Dumpling Week tariflerimizde bulacağız.” Ay Yeni Yılınız Kutlu Olsun! “Yay! Çalışıyorlar.” “Çalışıyorlar.” “Vay be. Vapurlar harika. Bambu vapurunuz yoksa bambu vapur almayı düşünün. [LIGHTHEARTED MUSIC]