Bazı okuyucular tarifelere hazırlanmak için gidiyor. İşte satın aldığınız şey.

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir koçluk editöründen bir fıkra ile başladı: Bir akraba, ithal mallar için daha yüksek tarifeler beklemek için dört şişe konyak satın almıştı. Hikaye bize sordu. Ocak ayında Ocak ayında yiyecek ve aşçı okuyucular ve tarifeler yoluyla Trump hükümetinden kalıcı tehdit ne olabilir?

250'den fazla okuyucu isteğimize yanıt verdi, birçoğu aynı ürünlerden bahsetti ve en azından uzun vadeli kullanılabilirlik veya maliyetlerinden korktuğu için biraz korktu. İşte tekrar tekrar ortaya çıkan nesneler.

Kahve
“Kolombiya'nın tarifelerle tehdit edilmesinden bir gün sonra Costco'ya gittim ve 16 £ kahve aldım. Ben buna stratejik kahve rezervim diyorum. Ona bakmayı seviyorum. Kendimi güvende hissediyorum. ” – Mary Corbett, San Diego

Amerika'nın Dunkin veya Yulaf Milk Latte'de koştuğuna inansanız da, kahve bir bütün olarak en sık bahsedilen makaleydi. (Orada sürpriz yok: ABD'de tüketim 2024'te 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.) Ohio, Dayton'daki Linda Wheeler, kahve ritüelinin başka bir kilit unsuruyla uğraşmaya başladı: küçük figürler barista mischhaffenmilch “çünkü yapıldı Kanada'da kaç/en çok premium hız sütü. “

“Ahorn şurubu. Ahorn şurubu olmadan bir anlamı yok – Geoffrey Wren, Portland, cevher.

Kanada malları için yüzde 25 tarifeleri geciktirmek için 11. saatlik bir anlaşmaya rağmen, akçaağaç şurubu ile kuzeydeki komşularımız tarafından, akçaağaç-SIRUP Üretici Derneği'ne göre, açılmadığı zaman yıllar alabilen, hala kurulmuşlardır. Özellikle cam kaplarla doldurulursa. Açık bir akçaağaç şurubunun donması da dayanıklılığını genişletebilir.

zeytinyağı
“Zeytinyağı almaya başladım, emekliyiz ve sadece kocam ve ben, ama fiyat her zaman yükseliyor, şu anda yaklaşık beş tam şişeye sahip olmalıyım.” – Denise Adams, East Northport, NY

Aralık ayında Julia Moscin, tarifelerin yüzde 97'si ithal edilen ve son yıllarda daha pahalı hale gelen zeytinyağının fiyatını nasıl etkileyebileceğini bildirdi. (Amerikalılar İtalyanlar için sadece ikinci sırada.) Üç ila dört hafta sonra zeytinyağı üç ila dört hafta sonra azalır. Her satın alma işleminden en iyi şekilde yararlanmak için Kaliforniya, Oakland'daki bir okuyucu olan Marsha Gold, “Onu satın almaya, süreç verilerini kontrol etmeye ve büyük kaplarda değil, daha küçük şişelerde almaya başladı.”

“Fasulye, fasulye, fasulye – kuru fasulye dahil. Niyetim her hafta konserve ve fasulye depolamak! “ – Kathy Rohlman, Muskegon, ben.

Ekonomik olduğu kadar pratik bir adımda, düzinelerce okuyucu, tarife alımları altında fasulye (böbrekler, kegakberlers, pinto, deniz ve lima çeşitleri) ve mercimek listeledi. (Bununla birlikte, ABD'nin dünyanın önde gelen kuru fasulye üreticileri arasında olduğunu ve ABD Droucks Konseyi'ne göre yüzde 20'si uluslararası pazarlara ihraç ettiğini belirtmek gerekir.)

Avokado
“Birkaç tane birbiri alıyordum. Şimdi, olgunlaşmaya geçmeden önce onları buzdolabında kaydetmek için kaya ve büyük miktarlarda satın almayı planlıyorum. ” – Rebecca Lawton, Fort Worth, Teksas

Kanada nesnelerinde olduğu gibi, Meksika ürünleri için yüzde 25 tarifeler en azından Mart ayının başlarına kadar ertelendi, ancak yaklaşmakta olan bir tehdit olmaya devam etti. Birçok okuyucu, Meksika tarım ürünleri üzerindeki tarifelerin sahip olacağı etkilerden dehşete düştüğünü ifade etti: ABD Tarım Bakanlığı'na göre ABD, Meksika tarımsal ihracatının yaklaşık yüzde 92'sini satın alıyor. Avokadolar en sık bahsedilen Meksika ürünüydü. “Birkaç avokado aldım, ama onları sadece bu kadar uzun süre tutabilirsiniz,” diye şikayet etti bir okuyucu, NY, Glen Head'teki Bani M. Azari ve ekledi: “Dondurulmuş guacamole hakkında düşündüm, ama aynı değil. “”

Kiler zımbası
“Sıcak klipler. İthal kuru fasulye ve baklagiller, bazı ev unu, pirinç, tahıl ve fıstık ezmesi gibi kiler ve raf merdivenli eşyalar. Domates gibi hükümler. Salsas ve meyve gibi kavanoz, korunmuş yiyecekler. Bütçe -Fiyatların yükselebileceği dostu makaleler. ” – Karen Evans, Dallas

Çok sayıda okuyucu, tarifelerin belirsizliğinden bunalmış hissettiğini itiraf etti. Buna yanıt olarak, kendinize aylar veya yıllar sürebilecek kiler ürünleri sağlamayı planlıyorsunuz. Albuquerque'deki Georgia Owens, kilerde “yulaf ezmesi, kinoa, kuru meyveler, baharatlar, kahve ve fındık saklandığını söyledi. Sonra donmuş meyveler ve dondurulmuş tavuk ve domuz eti düşüşü. “

Meksikalı Brooklyn'den Lauren Anderson – -Meneran, Meksika kiler için en sevdiği makalelerin daha fazlasını almaya başladığını söyledi: “Chilis, masa için öğütülmüş mısır, soslar, köstebek macunu ve cetera.” Sıklıkla belirtilen diğer kitaplar, Çin'den DouBanjiang ve Siyah sirke gibi makaleler ve İtalya'dan Dop San Marzano Tomatoes, İrlanda Tereyağı ve İspanyol Yetişkin Zeytinleri de dahil olmak üzere Avrupa'dan ürünlerdi.

Takip etmek Haberler Instagram'da CooksSunmak FacebookSunmak YouTubeSunmak Tiktok Ve Pinterest. Tarif önerileri, yemek pişirme ipuçları ve alışveriş tavsiyeleriyle Haberler Pişirme'den düzenli güncellemeler alın.