Ben sadece lahanayı seviyorum – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Bildiğiniz gibi BIF (Sonsuza Kadar En İyi Malzemeler) listem hamsi ve limonla başlıyor ama kesinlikle burada bitmiyor. Lahanadan başlayarak kalbimdeki ve alışveriş sepetimdeki diğer malzemelerden bazılarına bir göz atalım.

Lahanaya geç kaldım. Sosisli sandviçin üzerindeki lahana turşusu veya şalgam dışında, üniversiteye kadar turpgillerden oluşan sebzelerin çoğuna karşı kayıtsızdım. Sonra bir akşam eve geldiğimde oda arkadaşımı bir kase tereyağlı ve tuzlu lahana haşlamasının tadını çıkarırken buldum. İpek dokusuna sahip yumuşak, hafif tada sahip yapraklarıyla çok basit, çok tatlı ve çok pürüzsüzdü. Oldukça büyük bir kaseden pişirilen tencereyi ikimiz de doyasıya içtik. Ara sıra lahanaya olan bağlılığım başladı.

Lahanadan çekinen ama kimchi ve lahana salatasına istisna koyan eşim ve kızım dışında lahana ibadetinin geniş bir kitlesi var. Fransızlar onu o kadar çok seviyorlar ki sevdiklerine Petits Choux yani küçük lahana diyorlar. Yunan mitolojisinde lahana sarhoşluğa çare olarak görülüyordu ve bu nedenle doğal olarak bol miktarda yeniyordu. Titiz bir leyleğin bebeğini emanet edebileceği tek yer olan meşhur lahana tarlasını da unutmayalım.

Daha ikna edici olmaya ihtiyacınız varsa Ham El-Waylly tam size göre Esmer Tereyağlı ve Közlenmiş Lahanalı Bucatini kesinlikle amaca hizmet edecektir. Lahanayı sotelemek karamelize bir tat sağlar ve sebzenin doğal tatlılığını arttırırken, kızartılmış cevizler topraksı bir çıtırlık katar ve kahverengi tereyağının fındıklılığını arttırır. Daha sonra her şey Parmesan ile rafine edilerek tuzlu bir dokunuş elde edilir. Şüphesiz beş yıldızlı bir tarif.

Önerilen tarif

Esmer Tereyağlı ve Közlenmiş Lahanalı Bucatini

Tarifi görüntüle →

Unlu mamullerde daha da fazla peynir var Lahana Parmı Hetty “Bana Lahana Deyin” Lui McKinnon. Önce lahana dilimlerini yumuşatmak için kızartıyor, ardından üzerine domates sosu, mozzarella peyniri ve sarımsaklı kruton ekliyor. Merak etme, patlıcanBu yaz bir randevumuz var.

Bir başka lahana aşığı Ali Slagle, içindeki dayanıklı sebzelerle sihir yaratıyor kavrulmuş gochujang lahanası. Baharatlı kırmızı biberli gochujang ve süslenmiş tuzlu fıstıklarla tofu, tavuk veya domuz pirzolası için ateşli bir garnitür. Veya daha önemli bir şey için, onun Lahana ve fasulyeli sac tava kielbasa tavadaki altın renkli, etli damlamalara hoş bir asitlik katan keskin bir kırmızı şarap dereotu sosuyla canlandırılıyor.

Lahana ve tavuk, lahana ve domuz eti kadar sık bir araya gelmeyebilir ama yine de mükemmel bir kombinasyon, özellikle de Carolina Gelen'in ellerinde. Onun içinde Lahana ve limonlu kızarmış tavuk, Kızartılmış tavuk uyluklarını ve kemikli lahanayı, kızarmış limon dilimleri ve bir fincan pinot grigio ile pişiriyor ve bu da schmaltzy, şarap benzeri bir sosa dönüşüyor. İçinizi ısıtacak bir kış yemeği için yumurtalı noodle veya güzel ekmekle servis yapın.

Karalahanaya umutsuzca bağımlı olduğum izlenimini vermek istemiyorum ama… Öyleyim. Ama iyi bir arkadaş içindeyim. Pubların Japon eşdeğeri olan pek çok izakaya, sunulan yağlı yiyeceklerin zenginliğini dengelemek için kaselerde biberli, susamla marine edilmiş lahana servis ediyor. Bu yemeğin adı Yamitsukiveya bağımlılık yapan lahana ve Ligaya Mishan tarafından uyarlanan Aiko Cascio'dan harika bir tarifimiz var. Tuzlu, sarımsaklı, umami aromasıyla dolu ve sulu-çıtır dokusuyla herkesi lahanaya dönüştürecek.

Tabii ki, Haberler Cooking'de bulunan diğer binlerce lahana tarifinin (lahanalı ve lahanasız) yanı sıra bu lahana tariflerini almak için abone olmanız gerekecek. Teknik tavsiyeye ihtiyacınız varsa yardım için Cookingcare@Haber adresine bir mesaj gönderin. Ve eğer bana merhaba demek ya da kendi BIF listenden bahsetmek istersen hellomelissa@Haber'dayım.

Şimdilik bu kadar. Pazartesi görüşürüz.