Beyaz Saray, Pandemi Müdahalesi ve Ukrayna Yardımı İçin 47 Milyar Dolar İstiyor

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Cuma günü Biden yönetimi, yetkililerin koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği salgınıyla mücadeleye devam etmek için kritik olduğunu söylediği yaklaşık 27 milyar dolar da dahil olmak üzere, Kongre’den resmi olarak 47,1 milyar dolarlık acil durum harcaması talep etti.

Yönetim ayrıca Ukrayna için 13,7 milyar dolar ek yardım ve doğal afetlere müdahale için 6,5 milyar dolar istiyor.

Talep, milletvekillerinin 1 Ekim’de başlayacak mali yıl için yıllık fon faturalarını bitirmek için 30 Eylül’e kadar süre tanımasıyla geldi. Yönetim ve Bütçe Dairesi müdürü Shalanda D. Young, Kongre’nin bu son tarihi karşılama olasılığının düşük olduğunu söyledi. ancak acil durum taleplerini, devlet fonu ay sonunda sona ermeden önce geçici, kısa vadeli bir harcama önleminin parçası olarak değerlendirmelidir.

Milletvekilleri, yıllık harcama faturaları veya geçici bir fon önlemi üzerinde anlaşmaya varamazlarsa, federal hükümetin büyük bölümleri kapanacak – hangi partinin Kongreyi kontrol ettiğini belirleyecek olan ara seçimlerden haftalar önce siyasi olarak zarar verici bir sonuç.

Bayan Young Cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs parasının halka ücretsiz testler sağlamaya devam etmek, aşı araştırmalarını hızlandırmak ve küresel pandemi müdahalesini desteklemek için kullanılacağını söyledi. “Bu fon, kaydettiğimiz ilerlemeyi koruma ve geliştirme yeteneğimiz için hayati önem taşıyor” dedi.

Biden Başkanlığı

Ara seçimler yaklaşırken, Başkan Biden burada duruyor.

• Kampanya Yolunda: Bir dizi yasama zaferinden sonra, Başkan Biden kampanyaya geri döndü. Ancak düşük onay puanları, ara seçimlerde Demokratlara yardım etme çabalarını karmaşıklaştırabilir.
  • ‘Karanlık Brandon’ Yükseliyor: Beyaz Saray yetkilileri son zamanlarda bu yeniden paketlenmiş interneti kucaklamaya başladı. İşte bunun arkasındaki hikaye ve bize yönetim hakkında söyledikleri.
  • 2024 Hakkında Sorular:Bay Biden, ikinci bir dönem için aday olmayı planladığını ancak 79 yaşında, yaşının rahatsız edici bir konu haline geldiğini söyledi.
  • Tanıdık Bir Dış Politika:Analistler, şimdiye kadar Bay Biden’ın yaklaşımının şaşırtıcı bir şekilde Trump yönetimininkiyle tutarlı olduğunu söylüyor.
Bu talebin Kongre’de önemli bir direnişle karşılaşması muhtemel. Cumhuriyetçiler, yönetimin Kongre’nin halihazırda pandemi yardımı için sağladığı tüm parayı kullanmadığını savunarak, ek koronavirüs fonu geçirmeye yönelik önceki çabaları defalarca engelledi.

Bütçe yetkilileri Cuma günü gazetecilere önemli Covid-19 programları için paranın tükenmekte olduğunu söyleyerek buna itiraz ettiler. Yönetim bu hafta, fon eksikliği nedeniyle ABD Posta Servisi aracılığıyla ücretsiz koronavirüs testleri sağlamayı bırakacağını söyledi.

Federal web sitesi Covid.gov’daki bir mesajda, “Evde ücretsiz test programı aracılığıyla sipariş vermek, 2 Eylül Cuma günü askıya alındı, çünkü Kongre ülkenin test stokunu yenilemek için ek fon sağlamadı” dedi.

Bütçe yetkilileri, bu hafta onaylanan yeni koronavirüs takviye aşılarının gelecek yılın başına kadar ücretsiz kalacağını, ancak ek finansman olmadan daha fazla kesinti yapılması gerektiğini söyledi.

Yönetim yetkilileri, maymun çiçeği talebinin federal hükümetin ABD genelinde dağıtım için aşı ve tedavi satın almasına, virüsün yayılmasını belirlemek için testleri desteklemesine ve hızlı testler ve yeni aşılar üzerinde araştırma yapmasına izin vereceğini söyledi.

Geçen ayın sonlarında yetkililer, maymun çiçeği vakalarının sayısının bir miktar azaldığını söyledi. Ancak geçen ay bir sağlık acil durumu ilan edilen bu yılki salgın sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 20.000 vaka oldu.

Bayan Young Cuma günü yaptığı açıklamada, “Mevcut salgını sona erdirene ve gelecekteki maymun hastalığı veya çiçek hastalığı salgınlarına hazırlıklı olana kadar pes edemeyiz” dedi.

Yönetim yetkilileri, Ukrayna fon talebinin bir parçası olarak, ülkeye yeni silahlar ve askeri teçhizat sağlamak, ABD stoklarını yenilemek ve savunmayla ilgili diğer destekleri sağlamak için 7,2 milyar doların kullanılacağını söyledi. 4.5 milyar dolar daha doğrudan Ukrayna hükümetini destekleyecek ve 2 milyar dolar da Rusya’nın işgalinin enerji kaynakları üzerindeki etkilerini dengelemek için kullanılacak.

Biden yönetiminin Ukrayna talebine açık bir dinleyici kitlesi olması muhtemeldir. Mayıs ayında Kongre, Ukrayna’nın Rus işgaline karşı savaşmasına yardımcı olmak için 40 milyar doları onayladı. Bazı istisnalar dışında, Ukrayna’ya yapılan yardım iki partiden de coşkulu bir destek aldı.

Milletvekilleri ayrıca afetlere müdahale için acil durum taleplerini de destekliyorlar. Yönetim, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı’ndaki afet yardım fonu için 2,9 milyar dolar ve geçen yıl Kaliforniya, Louisiana ve Teksas’taki büyük felaketlerden sonra kurtarma ihtiyaçlarını karşılamak için 1,4 milyar dolar dahil olmak üzere, bu amaç için 6,5 milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi. Talep ayrıca, Tarım Bakanlığı’nın kuraklık ve orman yangınlarından etkilenen çiftçilere yardım etmesi için 1,5 milyar dolar içeriyor.

Milletvekilleri Ağustos tatili için Capitol’den uzaktalar, ancak hükümeti finanse edecek bir plan tasarlamak Washington’a döndüklerinde onlar için acil bir görev olacak. Senato’nun önümüzdeki hafta oturuma dönmesi planlanıyor ve Meclis ertesi hafta geri dönecek.