Beyaz Saray’ın Formülü Raflara Hızlandırma Planı Hakkında Büyük Sorular Kaldı

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Yönetim yetkilileri Perşembe günü, Başkan Biden’ın Soğuk Savaş döneminden kalma bir yasayı yürürlüğe koyma kararının, çaresiz ebeveynleri bebeklerini beslemenin yollarını aramaya iten bebek maması eksikliğini nasıl hafifleteceğini açıklamak için mücadele etti.

Çarşamba günü Bay Biden, formül üreticilerinin üretimi hızlandırmak için ihtiyaç duydukları içerik ve malzemelere erişmelerini sağlamak amacıyla Savunma Üretim Yasası’nın kullanılmasına izin verdi. Bebek maması pazarının yüzde 48’ini kontrol eden Abbott Laboratories’in Şubat ayında gönüllü olarak en popüler ürünlerinden bazılarını geri çağırması ve olası kontaminasyon endişeleri nedeniyle Sturgis, Michigan’daki bir fabrikayı kapatmasından sonra ortaya çıkan kıtlıklar.

Ancak isminin açıklanmaması koşuluyla Perşembe günü gazetecilere konuşan üst düzey bir yönetim yetkilisi, herhangi bir formül şirketinin malzeme veya malzemeleri zamanında temin etmekte sorun yaşadığını bildirip bildirmediğini söylemeyi reddetti.

Başkanın kararının potansiyel etkisi hakkında çok sayıda soruya yanıt olarak, yetkili defalarca yönetimin “şirketlerle aktif ve devam eden görüşmelerde bulunduğunu” söyledi, ancak şirketlerin ne istediğini veya hatta firmaların ihtiyaç duyduğu sorunları tespit edip etmediklerini söylemeyi reddetti. devlet yardımı.

Yetkili, Savunma Üretim Yasası’nın devreye girmesiyle formülün tüketicilere ne kadar hızlı ulaşacağına inandığı yönetimin de yanıtını veremedi. Yetkili, kıtlıkların fabrikanın kapanmasından sonra başladığı haftalar hatta aylar önce Bay Biden’in yasanın kullanılmasına neden izin vermediği sorulduğunda yanıt vermeyi reddetti.

Bebek Formülü Eksikliği Hakkında Daha Fazlasını Okuyun

• Umutsuz Bir Arama:Amerika Birleşik Devletleri bir bebek maması sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu için, bazı ebeveynler malzemeleri karneyle dağıtıyor veya onları aramak için saatlerce araba kullanıyor.
  • Yanıltıcı Bir Anlatı:Krizin ortasında Cumhuriyetçiler, Biden yönetiminin Amerikalı ailelerin pahasına göçmenlere bebek maması gönderdiğini öne sürdüler.
  • Duygusal Bir Geçiş:Bu eksiklik, birçok yeni anneyi emzirmek için kendilerini daha fazla zorlamaya ve durduktan sonra yeniden başlamanın yollarını aramaya zorluyor.
Yetkili, yalnızca yönetimin “bir kaldıraç kullanmamız gerektiğinde bulabildiğimiz her kolu çekeceğimiz konusunda net olduğunu” söyledi ve Savunma Üretimi Yasası’nı başlatmanın, ABD’nin daha önceki eylemlerine “dayandığını” ekledi. idare almıştır.

Abbott Laboratories yaptığı açıklamada, yasanın “hammaddelere öncelik vermek ve özel bileşenlerin tedarikini sağlamak için etkili bir araç olabileceğini” söyledi.

“İrlanda’daki FDA tescilli tesisimizden hava taşımacılığı yapan bebek formüllerini zaten ifade ediyoruz ve bu ilave tedbirlerin bürokrasiyi azaltmak, ithalat hacmini artırmak ve denizaşırı ülkelerden ABD’ye nakliye süresini hızlandırmak için sağlayabileceği her türlü desteği memnuniyetle karşılıyoruz.” şirket dedi.

Bay Biden’ın Beyaz Saray’ı, medyanın aileler üzerindeki etkisi arttıkça son günlerde bebek maması kıtlığına tepkisini hızlandırdı. Bu hafta, ebeveynleri ihtiyaç duydukları özel bebek mamasını bulamadıkları için hastanelere götürülen küçük çocuklar ve bebekler hakkında birkaç rapor var.

Çarşamba günü Twitter’da yayınlanan bir görüntüde Bay Biden, “Ülke genelindeki ebeveynlerin bebeklerini beslemek için yeterli mama bulma konusunda endişeli olduklarını biliyorum. Bir ebeveyn ve büyükanne ve büyükbaba olarak bunun ne kadar stresli olduğunu biliyorum.”

Pazartesi günü, Gıda ve İlaç İdaresi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki rafları yeniden stoklamak amacıyla diğer ülkelerden bebek maması ithalatına ilişkin yönergeleri gevşeteceğini duyurdu. Çarşamba günü, Bay Biden, formül ithalatını hızlandırmak için Savunma Bakanlığı tarafından sözleşmeli uçakları kullanma planını da duyurdu.

Perşembe günü ikinci bir yönetim yetkilisi, Amerika Birleşik Devletleri’ne sevkiyat yapmak için formülü olan şirketlerin “bazı görüşmelerden” sonra Savunma Bakanlığı uçaklarını kullanabileceğini söyledi. Formül, ülke genelindeki perakende satış noktalarına dağıtılmadan önce FDA tarafından denetleneceği Amerika Birleşik Devletleri’ndeki şirketlerin tesislerine gönderilecek.

İlk yönetim yetkilisi, Beyaz Saray’ın “dünya çapında bu prosedür için uygun olacak kargoların nerede olabileceği konusunda üreticilerle aktif olarak görüşmelerde ve tartışmalarda” olduğunu söyledi. Yetkili, yönetimin hangi şirketlerle görüştüğünü açıklamayı reddetti.

ABD’de Bebek Formülü Eksikliğinde Gezinmek

Kart 1 / 6

Büyüyen bir sorun. Kısmen tedarik zinciri sorunlarının tetiklediği ve bebek maması üreticisi Abbott Nutrition’ın geri çağırmasıyla daha da kötüleşen ülke çapındaki bebek maması kıtlığı, ebeveynlerin kafasını karıştırdı ve endişelendirdi. İşte bu belirsizliği yönetmenin bazı yolları:

Sarf malzemelerini kontrol etmek. Abbott Nutrition, en az dört bebek bakteriyel enfeksiyonlara yakalandıktan sonra birçok Similac, Alimentum ve EleCare formülünü geri çağırdı. Evinizdeki bir formülün geri çağırmadan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için Abbott web sitesindeki parti numarasını kontrol edin. Çocuğunuza geri çağrılan bir ürün yedirdiğinizi öğrenirseniz, çocuk doktorunuzla görüşün.

Formül bulma. Bebeğinizin maması geri çağırma işleminden etkilenmediyse, ancak yine de mevcut değilse, yerel mağazaları arayarak ne zaman tekrar stokta bulunmayı düşündüklerini sorabilirsiniz. Ayrıca çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz. Bebeğiniz özel formül mama kullanıyorsa doktorunuzla iletişime geçin: Stokta numuneleri olabilir.

Yeni bir formül seçmek. Genelde bir isim-marka formülü kullanıyorsanız, onun genel versiyonunu arayın. Alternatif olarak, her zamanki formülünüzde listelenen bileşenlerle eşleşen yeni bir formül arayın. Bebeğiniz sağlık nedenleriyle özel bir formül kullanıyorsa, geçiş yapmadan önce çocuk doktorunuza danışın.

Yeni bir ürüne geçiş. İdeal olarak, çocuğunuzu kademeli olarak değiştirmek isteyeceksiniz. Her zamanki formülünüzün dörtte üçünü yenisinin dörtte biri ile karıştırarak başlayın ve eski ürünü aşamalı olarak sonlandırın. Her zamanki formülünüz bittiği için kademeli olarak geçiş yapamıyorsanız, sorun değil, ancak geçiş sırasında daha fazla gaz veya telaş fark edebilirsiniz.

Ne yapmamalı. Bebeğinizin normal formülünü bulamıyorsanız, kendi formülünüzü yapmayın – ev yapımı mamalar genellikle beslenme açısından yetersizdir ve kontaminasyon riski taşır. Fazladan su ekleyerek formülünüzü “uzatmaya” çalışmayın ve Craigslist gibi incelenmemiş çevrimiçi pazarlardan satın almayın. 1 yaşından küçük bir bebek için, yürümeye başlayan çocuk maması kullanmayın.

Savunma Üretim Yasası, hükümete savaş sırasında silah akışını sağlama yetkisi vermek için oluşturuldu.

Ancak koronavirüs pandemisi sırasında Başkan Donald J. Trump, hastane çalışanları için kişisel koruyucu donanım üretimini ve Covid-19 ile savaşmak için aşı ve diğer ilaçların üretimini hızlandırmanın bir yolu olarak bunu kullandı. Bu yılın başlarında Bay Biden, elektrikli araçlar gibi teknolojiler için gerekli olan kritik minerallerin ve metallerin yerli üretimini artırmak için yasaya başvurdu.

Çarşamba günü bazı kongre Demokratları cumhurbaşkanını harekete geçtiği için övdü ve yönetimin eksiklikleri gidermek için mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini söyledi. Ancak bazı Cumhuriyetçiler, yönetimi yasayı kötüye kullanmakla eleştirdi.

Pennsylvania Cumhuriyetçi Senatör Patrick J. Toomey yaptığı açıklamada, “Görünüşe göre, Savunma Üretim Yasasında yönetimin ‘savunma’ kelimesini kullanmıyor” dedi. Bay Biden’ı “geçici bir ürün kıtlığı olduğunda her zaman DPA tüzüğünü kötüye kullanmakla” suçladı.

Savunma Üretimi Yasası’nın kullanılması, ülke genelinde dalgalanan tedarik zincirlerinde aksamalara neden olabilir ve bu da, yetkililerin sıklıkla son çare olması gerektiğini söylediği bir çözüm haline getirir. Ancak Çarşamba günü eylemi başlatırken, Bay Biden bunun önemli bir hamle olduğunu söyledi.

Yasanın kullanılmasına izin veren resmi bildiride, “Yeterli bebek maması arzı, temel beslenme için formüle bağımlı olan milyonlarca çocuğun sağlığı ve güvenliği için kritik öneme sahiptir” dedi. “Federal Hükümet son birkaç ayda bebek maması eksikliğini gidermek için çalıştı, ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde yeterli bebek maması tedarikini sağlamak ve böylece Milletimizin çocuklarının sağlığını ve esenliğini korumak için ek önlemlere ihtiyaç var. ”

Ana Swanson raporlamaya katkıda bulundu.