Biden, Öğrenci Kredisi Yardımına ‘Sert Bir Bakış’ Aldığını Söyledi

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Başkan Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, bazı öğrenci kredi borçlarını silmeyi düşündüğünü ve “önümüzdeki haftalarda” nihai bir karar vereceğini söyledi.

Bay Biden, Beyaz Saray’ın Roosevelt Odası’nda yaptığı konuşmanın ardından, “Bir miktar borç indirimi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Yorumlar, Bay Biden’ın öğrenci kredisi borçluları için en azından bazı borçları iptal etme sözünü yerine getirebileceğine dair şimdiye kadarki en net işaretiydi. 2020’deki kampanya sırasında, “bu nesildeki herkesin öğrenci borcundan 10.000 dolar kesileceği bir süre vereceğini” söyledi.

Beyaz Saray, icra yoluyla rahatlama sağlamak için yoğun bir baskı altındaydı ve Bay Biden bu ay kredi ödemelerine dördüncü kez ara verdi. Ancak başkan, kararının en azından bazı ilerici Demokratları ve ekonomik ve ırksal eşitsizlikleri gidermek için geniş çaplı iptalin gerekli olduğunu savunan ve borçlu başına 50.000 dolar veya daha fazlasını silmesini isteyen savunucuları hayal kırıklığına uğratacağını açıkça belirtti.

“50.000 dolarlık borç indirimi düşünmüyorum” dedi Bay Biden. Ancak borç affına “sert bir şekilde baktığını” da sözlerine ekledi.

“Önümüzdeki birkaç hafta içinde buna bir cevap vereceğim” dedi.

Zaman çizelgesi, Bay Biden’ın konuyu bu hafta Beyaz Saray’da kapalı bir toplantıda Kongre Hispanik Grubu üyeleriyle tartışmasının ardından geldi. California Demokrat Temsilcisi Tony Cárdenas, Bay Biden’ın 10.000 dolarlık sözünü yerine getirip getirmeyeceği sorulduğunda, borç affına açık olduğunu işaret ettiğini söyledi. Bay Cárdenas yaptığı açıklamada, Bay Biden’ın bu pozisyonu onayladığını görmekten memnun olduğunu söyledi.

Başkan Biden, borç affına “sert bir bakış attığını” söyledi. “Önümüzdeki birkaç hafta içinde buna bir cevap vereceğim” dedi. Kredi… Doug Mills/The New York Times

“Borç yükü çok fazla Amerikalıyı finansal istikrardan, ev satın almaktan, aile kurmaktan ve geleceklerini inşa etmekten alıkoyuyor” dedi Bay Cárdenas. Milyonlarca Amerikalıya borç indirimi sağlamak yapılacak doğru şey” dedi.

Bu toplantıdan önce, Beyaz Saray yıl boyunca Kongre’nin öğrenci kredisi indirimini mevzuat yoluyla ele almasını tercih ettiğini söylemişti. Ancak Senato Demokratları, Bay Biden’ın kampanya vaadini yerine getirmeye yardımcı olacak oylara sahip değiller ve yürütme eylemini tek yol olarak bırakıyorlar.

Başkan geçmişte 50.000 doları bağışlamanın hali vakti yerinde üniversite mezunlarına bir hediye anlamına geleceği endişesini dile getirdi, bu pozisyon savunuculuğun geri çevrilmesine yol açtı gruplar.

“Başkan Biden, 50.000$’lık öğrenci kredisi borcunu iptal etmememiz gerektiği konusunda hemfikiriz. Bir sivil haklar örgütü olan National Association for the Advancement of Colored People’ın gençlik ve kolej bölümü ulusal direktörü Wisdom Cole, “Hepsini iptal etmeliyiz” dedi. “50.000 dolar sadece alt satırdı. Nesiller boyu baskı altında birikmiş olan Siyah topluluk için bundan daha azı kabul edilemez.”

Cumhuriyetçi milletvekilleri bu fikre kesinlikle karşı çıkıyorlar. İkinci sıradaki Cumhuriyetçi Güney Dakota’dan Senatör John Thune, Çarşamba günü, Bay Biden’ın öğrenci borcunu bir icra eylemi yoluyla iptal etmesini engelleyecek ve Mart 2020’de başlayan ödeme duraklamasına son verecek bir yasa tasarısı sundu.

“ Federal öğrenci kredisi geri ödemelerinin gelecekte askıya alınması, Biden yönetimine değil, Kongre’ye bırakılmalıdır” dedi.

Ödeme duraklamasının uzatılması bile, bunun 40 yıl içinde en hızlı büyüyen enflasyona katkıda bulunacağını söyleyen ekonomistlerin bazı eleştirilerine yol açtı. Ödemeleri duraklatmak, tüketicilere kısıtlı tedarik zincirleri döneminde mal satın almak için ceplerinde daha fazla para vererek, Amerikalıları hayal kırıklığına uğratan fiyat artışlarını körüklüyor.

Eğitim Departmanı ödeme tahsilat sistemini yeniden başlatmak ve geri ödeme ve yardım programlarında uzun süredir devam eden idari hataları onarmak için lojistik zorluklarla karşı karşıya kaldığından, Bay Biden’ın destekçilerinden öğrenci kredileri konusunda harekete geçme baskısı yalnızca ödeme duraklaması sırasında arttı. .

Senatör John Thune Çarşamba günü, Bay Biden’ın bir icra davası yoluyla öğrenci borcunu iptal etmesini engelleyecek ve başlayan ödeme duraklamasına son verecek bir yasa tasarısı sundu. Mart 2020’de. Kredi… Sarahbeth Maney/The New York Times

Bay Biden’ın yönetimindeki departman, 750.000 borçlunun 18,5 milyar dolarlık borcunu ortadan kaldıran parça parça düzeltmeler yaptı. Bu tür en son çabası, 2016 yılında çöken bir kozmetik zinciri olan Marinello Güzellik Okullarına devam eden 28.000 borçlunun kredilerini kaldıracağını duyurduğu Perşembe günü geldi.

Eğitim sekreteri Miguel A. Cardona, “Marinello, güzellik endüstrisinde kariyer hayali kuran öğrencileri avladı, programlarının kalitesi konusunda onları yanılttı ve onları ödeyemeyecekleri bir borç içinde bıraktı” dedi. .

Öğrenci Kredileri: Bilinmesi Gereken Temel Şeyler

Kart 1 / 4

Borç indirimi. Başkan Biden, bazı öğrenci kredi borçlarını silmeyi düşündüğünü ve “önümüzdeki haftalarda” nihai bir karar vereceğini söyledi. Yorumlar, kampanya vaatlerinden birini yerine getirebileceğinin en açık işaretiydi.

Yeni yardım kaynakları. Eğitim Departmanı, kredi affına yönelik ek ödemelerle milyonlarca borçluya geriye dönük olarak kredi vermek için tek seferlik muafiyetler ve ayarlamalar kullanacaktır. Hareket, kredilerini Kamu Hizmeti Kredisi Bağışlama programı kapsamında ve gelire dayalı geri ödeme planlarının kullanımı yoluyla ortadan kaldırmak isteyen kişilere yardımcı olacak.

Ödemeler tekrar ertelendi. Başkan Biden, federal öğrenci kredisi ödemelerinin yeniden başlama tarihini 1 Eylül’e erteledi ve pandeminin başlangıcında uygulanan duraklamayı uzattı. Federal öğrenci kredilerinde temerrüde düşen milyonlarca borçlu da yeni bir başlangıç yapacak ve kredilerinin iyi duruma getirilmesini sağlayacak.

Özel kredilerin maliyeti. Fed gösterge oranını değiştirirken, hem sabit hem de değişken oranlı krediler federal fon oranını izleyen kıyaslama ölçütlerine bağlı olduğundan, özel öğrenci kredisi borçluları daha fazla hisse almayı beklemelidir.

Marinello, öğrencilerini gerektiği gibi eğitmemek ve bazen bu süre boyunca eğitmensiz bırakmak da dahil olmak üzere “yaygın ve yaygın” suistimallerde bulundu. departman aylarca sürdüğünü söyledi. 2009’dan itibaren okullara devam edenler, borçlu savunma geri ödemesi olarak bilinen bir program aracılığıyla toplam 238 milyon dolarlık federal kredileri için affedilecek.

Departman, olağan uygulamasından ayrılarak, o dönemde Marinello’ya katılan tüm borçluların borçlarını, borçlu savunma sistemi aracılığıyla fiilen bir talepte bulunmamış olsalar bile, otomatik olarak affedeceğini söyledi.

Eğitim Departmanı, Trump yönetiminin çoğu için fiilen çalışmayı durdurduktan sonra davalara konu olan borçlu-savunma programını düzeltmek için mücadele ediyor – ardından bir dizi reddetme bildirimi yayınladı.

On binlerce borçlu, bazıları altı yıl önce sunulan taleplerle ilgili kararları bekliyor. Yaklaşık 200.000 başvuru – Trump yönetiminin son yılında eğitim sekreteri olan Betsy DeVos tarafından reddedilen 130.000 dahil – bu yaz yargılanması planlanan bir toplu davanın parçası. Davaya bakan federal yargıç, Bayan DeVos’un inkarlarını “rahatsız edici bir şekilde Kafkaesk” olarak nitelendirdi.

Başka bir başvuran grubu, uzun süredir çözülmemiş iddiaları nedeniyle Pazartesi günü Eğitim Departmanına dava açtı. Boston’daki federal mahkemede açılan bu dava, ana şirketi Massachusetts Başsavcısı Maura Healey tarafından getirilen dolandırıcılık suçlamalarını çözmek için 2015 yılında 1,3 milyon dolar ödeyen, feshedilmiş bir okul olan Kaplan Kariyer Enstitüsü’ne devam eden borçlular için yardım istiyor.

Ms. Healey 2016 yılında Eğitim Departmanından okulun eski öğrencilerinin borçlarını bağışlamasını istedi, ancak bu iddia o zamandan beri kararsız kaldı.

“Birçok borçlu, borçlu savunmasının ne olduğu veya nasıl uygulanacağı hakkında hiçbir fikre sahip değil ve bu nedenle bu yağmacı borçlardan kurtulmanın en iyi yolu bir grup tahliyesidir” dedi National Consumer avukatı Kyra Taylor Hukuk Merkezi, davada borçluyu temsil eden üç gruptan biri. “Yeter artık.”