Biden, Trump’ı Mar-a-Lago Belgeleri Üzerinden ‘Sorumsuz’ olarak nitelendirdi

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Başkan Biden, Pazar akşamı yayınlanan bir röportajda, eski Başkan Donald J. Trump’ın Florida’daki konutunda ve özel kulübünde çok gizli belgeleri saklamaktan “tamamen sorumsuz” olduğunu söyledi, ancak konuyla ilgili ayrıntıları sormadığını söyledi. Adalet Bakanlığı’nın Bay Trump’ı cezai olarak suçlama konusundaki potansiyel kararının dışında kalmak için belgeler.

CBS’nin “60 Dakika” programından Scott Pelley’e Washington’dan ve Bay Biden’ın geçen hafta Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’na yaptığı geziden kaydedilen röportajlarda konuşan başkan, ayrıca Covid-19 salgınının “bittiğini” ilan etti ve ülkenin “bittiğini” söyledi. iyi durumda görünüyordu.

Bay Biden, yönetiminin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki elektrikli araç üretimini destekleme çabalarını desteklemek için ziyaret ettiği otomobil fuarının zemininde yaptığı konuşmada, “Pandemi bitti” dedi.

“60 Dakika” tarafından sağlanan bir transkripte göre, “Hala Covid ile ilgili bir sorunumuz var” dedi. “Hala üzerinde çok çalışıyoruz. Ama salgın bitti. Dikkat ederseniz kimse maske takmıyor. Herkes oldukça iyi durumda görünüyor. Ve bu yüzden değiştiğini düşünüyorum. Ve bence bu mükemmel bir örnek.”

Bay Biden’ın açıklaması, geçen hafta “salgını sona erdirmek için hiçbir zaman daha iyi bir konumda olmamıştık” ancak dünyanın “henüz orada olmadığını” söyleyen Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus’tan daha gülücüydü.

Trump Belge Sorgulaması hakkında daha fazla bilgi

• Özel Usta:Bir federal yargıç, eski Başkan Donald J. Trump’ın özel usta olarak bilinen bağımsız bir hakem talebini kabul ederek FBI’ın Mar-a-Lago’da ele geçirdiği belgeleri incelemesi için Federal Bölge Mahkemesi Yargıcı Raymond J. Dearie’yi atadı. Brooklyn.
  • Hassas Kayıtlara Erişim: Aynı federal yargıç, Adalet Bakanlığı’nın Bay Trump’ın evinden ele geçirilen gizli belgelere erişmesine yönelik geçici bir yasağı yürürlüğe koydu ve daha sonra kaldırmayı reddetti. 16 Eylül’de ajans, bir temyiz mahkemesinden FBI’ın belgelere yeniden erişmesine izin vermesini istedi.
  • Yanıltıcı bilgi:Ulusal Arşivler Adalet Bakanlığı’na, konuyla ilgili brifing veren bir kişiye göre, Bay Trump’ı temsil eden bir avukatın geçen yıl arşivlere, eski başkanın Beyaz Saray’dan Mar-a-Lago’ya götürdüğü kutuların yalnızca gizli olmayan materyaller içerdiğini belirttiğini söyledi. .
Röportajda Bay Biden, bu yaz 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyon konusundaki iyimserliğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı, düşen benzin fiyatlarına vurgu yaptı ve yıllık enflasyon yüzde 8’in üzerine çıkmaya devam etmesine rağmen Temmuz ve Ağustos aylarında yavaşlayan aylık fiyat artış oranlarına odaklandı.

Amerikalılara “enflasyonun düşmeye devam edeceğini” söyleyip söylemediği sorulduğunda, Bay Biden hayır dedi ve ardından geçen ay imzaladığı sağlık deva ve enerji önlemlerini vurguladı.

“Amerikan halkına enflasyonu kontrol altına alacağımızı söylüyorum” dedi. “Ve reçeteli ilaç fiyatları çok daha düşük olacak. Sağlık deva maliyetleri çok daha düşük olacak. Herkes için temel maliyetleri, enerji fiyatları daha düşük olacak. Tekrar kontrolü ele geçirmeye başladıkları bir durumda olacaklar. Uzun zamandır olmadığım kadar iyimserim.”

Bay Biden benzer şekilde, Federal Rezerv tüketici talebini yavaşlatmak ve enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırsa bile ülkenin bir durgunluktan kaçınabileceğine olan güvenini dile getirdi. Ancak, geçen hafta Çalışma Bakanı Martin J. Walsh’ın ev sahipliğinde yapılan müzakerelerin, ülke çapında bir demiryolu grevini önlemek için yük demiryolu şirketleri ve işçi sendikaları arasında geçici bir anlaşmaya varmasıyla ekonominin potansiyel bir felaketten kaçtığını kabul etti. Sendika üyelerinin hala anlaşmayı onaylaması gerekiyor.

Bay Biden, “Aslında greve gitselerdi, bu ülkedeki tedarik zincirleri durma noktasına gelirdi” dedi. “Gerçek bir ekonomik kriz görürdük.”

Bay Biden, Bay Pelley’e, geçen ay Bay Trump’ın evi Mar-a-Lago’yu ararken FBI ajanlarının ele geçirdiği belgeler hakkında kendisine bilgi verilmediğini ve ulusal güvenlik sırlarının ne olduğu hakkında kimseyle konuşmadığını söyledi. Bay Trump’ın evindeki belgelerin saklanmasıyla ortaya çıkmış olabilir. Ayrıca, arama hakkında önceden bilgilendirilmediğini de yineledi.

Bay Pelley, Bay Biden’a, Mar-a-Lago katında ajanlar tarafından düzenlenen ele geçirilen belgelerin FBI tarafından yayınlanan bir fotoğrafını gördüğünde ne düşündüğünü sordu.

“Bu nasıl olabilir?” Bay Biden yanıtladı. “Nasıl biri – herhangi biri bu kadar sorumsuz olabilir. Ben de ‘Orada kaynakları ve yöntemleri tehlikeye atabilecek ne vardı?’ diye düşündüm.”

“Tamamen sorumsuz,” diye ekledi.

Bay Biden, belgelerin içeriğinin ayrıntılarını sormadığını, çünkü “Adalet Bakanlığı’nın atabilecekleri belirli adımlar atıp atmayacağı konusunda kendimi işin ortasına atmak istemiyorum. Onlara ne yapmaları gerektiğini söylemeyeceğimi ve aslında onlara nasıl kovuşturulacaklarını veya yapılmayacaklarını anlatmakla meşgul olmayacağımı kabul ettim.”

Dış politika konusunda Bay Biden, Ukrayna’nın işgalci ordusunu püskürterek kazanımlar elde ederek “Rusya’yı yendiğini” söyledi, ancak Ukraynalıların “savaşı kazandığını” söylemedi.

“Rusya, birçok insanın sandığı kadar yetkin ve yetenekli olmadığı ortaya çıktı” dedi. “Ama savaşı kazanmak? Verdiği zarar, vatandaşlar ve masum insanlar öldürülüyor, bunu kazanç saymak çok zor.”

Başkan ayrıca, Çin tarafından saldırıya uğrarsa Amerikan kuvvetlerinin Tayvan’ı savunacağını söyledi, ancak adadaki ABD politikasında bir değişiklik olmadığında ısrar etti. Bu yıl ilk kez bu yemini etmedi, görünüşe göre Amerika Birleşik Devletleri’nin uzun süredir bir duruş sergilemekten kaçınma geleneğinden bir kopuş. Ve başkanın röportajından sonra, Beyaz Saray yetkilileri CBS’ye hükümetin asker gönderme konusunda halka açık bir pozisyon almamaya devam ettiğini söyledi.

Bay Biden, Bay Pelley’e, niyetinin devam ettiğini söylese de, Beyaz Saray’da ikinci bir dönem için aday olup olmama konusunda “kesin bir karar” vermediğini söyledi. Ülkenin en yaşlı cumhurbaşkanı olarak göreve uygun olup olmadığı sorulduğunda Bay Biden, “Beni izleyin” yanıtını verdi.

Bay Biden, “Enerji seviyesine veya zihinsel keskinliğe sahip olmadığımı düşünüyorsanız, o zaman – o zaman, bilirsiniz, bu bir şeydir,” dedi. Şunları ekledi: “İnsanların, bilirsiniz, ‘Sen yaşlısın’ demesine saygı duyuyorum. Ama bence bu ne kadar enerjiye sahip olduğunuzla ve yaptığınız işin herhangi bir yaştaki herhangi bir insanın yapabileceği şeylerle tutarlı olup olmadığıyla ilgili.”

“Zihinsel odağınızın nasıl olduğunu söylersiniz?” Bay Pelley sordu.

“Ah, odaklanmış,” diye ekledi Bay Biden, “Kendime, kendi kafama, yılların sayısını söylemekte, hatta söylemekte bile zorlanıyorum.”

“İster fiziksel, ister zihinsel ya da başka bir şey olsun” diye ekledi, “Daha önce yaptığımdan şimdi yapmadığım şeyler yok.”