Biden’in Öğrenci Kredi Planı Uzatmalı Bir Meşru Kavgasıyla Karşılaşabilir

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Biden yönetiminin öğrenci kredisi bağışlama girişimi, planı harekete geçirmeden önce dondurabilecek bir dizi yasal zorlukla karşı karşıya kalmaya hazır, bu da Demokratlar arasında şiddetli iki taraflı tartışmaları ve iç çekişmeleri karıştıran bir politikayı tehdit ediyor.

Beyaz Saray tarafından geçen hafta açıklanan plan, milyonlarca Amerikalı için önemli miktarda borcu silecek. Yılda 125.000 dolardan az kazananların 10.000 dolarlık borcu silinecek ve Pell hibeleri alanlar 20.000 dolarlık borç indirimi alacak.

Başkan Biden’ın ödemelerinde geri kalan mezunlara yardım etme kampanya vaatlerinden birini yerine getirirken, planın federal hükümete önemli bir maliyeti var – 300 milyar dolar ile 500 milyar dolar arasında olması bekleniyor – bu da geri ödeme almayacak. şu anda borçlu.

Olağanüstü yürütme yetkileri aracılığıyla böylesine büyük bir mali harcamayı yürürlüğe koymak, Bay Biden’in kendi başına böyle bir politika yürütme yetkisine sahip olup olmadığı konusunda soruları gündeme getirdi ve birçokları, davalar ve mali olarak kaybedecek olanlar da dahil olmak üzere uzun bir meşru savaş bekliyor. plan. Bu tür zararları talep edebilecek olanlar arasında, işlem ücretlerini kaçıran kredi görevlileri veya politikayı kongre bütçe yetkisinin ihlali olarak gören milletvekilleri yer alabilir.

Finansal hizmetler ticaret grupları, bilim adamları ve düşünce kuruluşu uzmanları, Beyaz Saray girişiminin meşru zeminde olup olmadığını veya mahkeme itirazlarına uygun olup olmadığını belirlemek için son birkaç günü harcadılar.

Bazı eleştirmenler, Bay Biden’ın hareketini, 2019’da bir sınır duvarını finanse etmek için acil durum yetkilerini kullanması da dahil olmak üzere, eski Başkan Donald J. Trump tarafından üstlenilen benzer yürütme eylemleriyle karşılaştırdı. Bu, federal borcu iptal etmekten farklı olsa da, kararın karşıtları şunları savundu: Bay Trump, Pentagon fonlarını Kongre onayı olmadan duvar inşaatı için hisseye aktararak yetkisini kötüye kullanıyordu. Yargıtay, dava alt mahkemelerde ilerlerken inşaatın ilerlemesine izin verdi, ancak Bay Biden göreve başladıktan sonra bariyer üzerindeki çalışmayı durdurdu.

Kanunî kavgası beklentisi nedeniyle, bazıları af bekleyen borçluların henüz umutlarını çok yüksek tutmamaları gerektiği konusunda uyardı.

Bir merkez olan The Third Way’in sosyal politika, eğitim ve siyasetten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Lanae Erickson, “Öğrenci kredisinin bağışlanması kuşkusuz ekonomik ve politik öneme sahip bir eylemdir ve başkanın yetkisi dahilinde onaylanma olasılığı şüphelidir” dedi. -sol politika düşünce kuruluşu. “Bu benzeri görülmemiş adımı atmaya zorlayan savunucuların ve politika yapıcıların görevi, borçlulara asla meyve vermeme ihtimalinin yüksek olduğunu da bildirmektir.”

Biden yönetiminin daha önce borçları affetme çabaları kanunî engellerle karşılaşmıştı. “Sosyal açıdan dezavantajlı” çiftçiler için 4 milyar dolarlık bir borç tahliye programı, zorluklar nedeniyle geçen yıl donduruldu ve Kongre’nin programı geçen ay kabul edilen müteakip mevzuatta nihayetinde yeniden yazmasına neden oldu.

Öğrenci kredisi programı etrafında dönen ana sorulardan biri, politikadan zarar gördüğünü ve dava açma hakkına sahip olduğunu iddia eden – eğer varsa – kimin yasal “durumu” olduğudur. Kanunî uzmanlarına göre en muhtemel sonuç, dosya davalarını tahsil etmek için programlanmış olacakları ücretlerden para kaybetmeye hazır olan bankaların veya kredi görevlilerinin olmasıdır. Birçok borçlunun toplam borcu daha az olacağından, kredi ödemelerini yöneten şirketlere her ay temettü ettikleri miktar da azalacak.

Öğrenci Kredisi Borç Tahliyesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kart 1/5

Birçoğu faydalanacak.
Başkan Biden’ın yürütme emri, milyonlarca insanın federal öğrenci kredisi bakiyelerinin 20.000 dolara kadar düşebileceği anlamına geliyor. Nasıl çalışacağına ilişkin bazı genel soruların yanıtları aşağıda verilmiştir:

Kredi iptali için kimler uygundur?
Bekar olan ve 125.000 ABD Doları veya daha az kazanan kişiler, 10.000 ABD Doları tutarındaki borç iptali için hak kazanacaktır. Evliyseniz ve vergilerinizi birlikte veriyorsanız veya hane reisi iseniz, geliriniz 250.000 ABD Doları veya altındaysa hak kazanırsınız. Bir Pell Grant aldıysanız ve bu gelir gereksinimlerini karşılarsanız, ekstra 10.000 $’lık borç iptaline hak kazanabilirsiniz.

Hak kazanırsam yapmam gereken ilk şey nedir?
Rehberlik alabilmeniz için, posta adresinizin, e-posta adresinizin ve cep telefonu numaranızın doğru bir şekilde listelenip listelenmediğini kredi hizmet sağlayıcınızla görüşün. Bu talimatları izleyin. Hizmet sağlayıcınızın kim olduğunu bilmiyorsanız, Eğitim Bakanlığı’nın “Kredi sağlayıcım kim?” Talimatlar için web sayfası.

Uygun olduğumu nasıl kanıtlayabilirim?
Halihazırda bir tür gelire dayalı geri ödeme planına kaydolduysanız ve bu geliri belgelemek için en son vergi beyannamenizi verdiyseniz, başka bir şey yapmanız gerekmez. Yine de, servis sağlayıcınızın rehberliğine dikkat edin. Diğer herkes için, Eğitim Departmanının yıl sonuna kadar bir başvuru süreci oluşturması bekleniyor.

Ödenmemiş bakiye ödemeleri ne zaman yeniden başlayacak?
Başkan Biden, en az Ocak ayına kadar vadesi gelmeyen ödemelerde Trump dönemindeki duraklamayı uzattı. İlk ödemenizin vadesi gelmeden en az üç hafta önce bir fatura bildirimi almalısınız, ancak borcunuz ve ödemenin ne zaman yapılacağına ilişkin ayrıntılar için o zamandan önce kredi hizmet sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz.

Simmons Hanly Conroy hukuk firmasında davacı avukatı Jayne Conroy, “Her şey davaya tabi, bu yüzden bu konuda bazı dalgalanmalar olacağını düşünüyorum” dedi.

Bayan Conroy, kredi sağlayıcılarının, borç iptali ile ihlal edilebilecek kredilerin uzun ömürlülüğüne ilişkin taahhütlerle sözleşmeleri olabileceğini söyledi. Bazı hizmetçilerin, rakiplerinin Biden yönetiminin politikasından yararlandığını iddia edebileceğini öne sürdü.

Bankalar, kredi affının nasıl işleyeceği konusunda Eğitim Bakanlığı’ndan ek ayrıntılar bekledikleri için politika hakkında şimdiye kadar çok az şey söylediler. Ancak, iç müzakereleri tartışırken isminin gizli kalmasını isteyen bir finansal hizmetler sektörü grubundan bir yetkili, özel borç verenlerin, davaların uygun eylem planı olup olmadığını belirlemek için yasal ekipleriyle borç indiriminin uygulanmasını izlediğini söyledi.

Hangi temelde itiraz etmeleri gerektiği daha az açık olsa da, Cumhuriyetçi devletler de müdahale etmeye çalışabilirler. Bazı başsavcılar kanunî meydan okuma planladıkları konusunda uyardı.

Arkansas Başsavcısı Leslie Rutledge, Fox Business Network’e verdiği demeçte, “Diğer Başsavcılarla birlikte çalışmaya veya tek başıma gitmem gerekirse Başkan Biden’ın öğrenci kredisi borcuyla ilgili son icra emrine karşı harekete geçmeye hazırım” dedi. .

Cumhuriyetçiler gelecek yıl Temsilciler Meclisi’ni geri alırlarsa, programı engellemek için dava açmayı da deneyebilirler. Yollar ve Araçlar Komitesi’nin en üst düzey Cumhuriyetçisi Teksas Temsilcisi Kevin Brady, bu hafta Bay Biden’ın hareketinin yasa dışı olduğuna inandığını söyledi.

Bay Brady, CNBC’ye verdiği demeçte, “Gereksiz olduğunu düşünmüyorum, ancak paranın büyük ölçüde kapıdan çıkacağından endişeleniyorum” dedi. “Bir başkanın sadece bir icra emrindeki imzasını imzalayarak nasıl yarım trilyon dolar kazandığını bilmiyorum.”

Biden yönetimi, Adalet Bakanlığı kanuni müşavirliğinden bir not yayınladı ve öğrenci kredisi borcunun 2003 tarihli Yüksek Öğrenim Öğrencileri Yardım İmkanları Yasası’nın yetkisi altında iptal edilebileceğini söyledi. Bu yasa, eğitim sekreterine “ federal öğrenci kredisi borçlularının pandemi gibi ulusal bir acil durum nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı hafifletmek”. Ayrıca, Eğitim Departmanına 2020’den bu yana öğrenci kredisi geri ödemelerini askıya almasına izin vermek için çağrıldı, Biden yönetim yetkililerinin belirttiği bir eylemin yasal zorluklarla karşılaşmadığına dikkat çekti.

Ancak bazı kanuni alimler, öğrenci borçlarının geniş çapta iptalini pandemiye dayandırmanın bir gerginlik olabileceği konusunda uyarıyor ve mahkemelerin politikayı iptal etme olasılığını açık bırakıyor.

Fordham Hukuk Okulu’nda profesör olan Jed Shugerman, Biden yönetiminin avukatlarının 2003 yasasını böylesine kapsamlı bir borç affı için temel olarak kullanma konusunda “özensiz” olduklarından endişe duyduğunu söyledi. Politikanın dondurulacağını öngördü.

Bay Shugerman, “Tahminime göre bu özel bankalardan biri, uygun bir yargıçla Federal Bölge Mahkemesine gidecek ve bu programın yürürlüğe girmesini engelleyen ülke çapında bir tedbir kararı çıkacak.” dedi.

Öğrenci Kredisi Borç Tahliyesi hakkında daha fazla bilgi

• Sert Satış: Beyaz Saray’da ve Air Force One’da, borç iptali savunucuları Başkan Biden’ı kazanmak için sürekli bir baskı yaptı. İşte sonunda nasıl pes etti.
  • Biden Araçlarının Sınırları:Öğrenci kredisi planı, Demokratların ülkenin en acil ekonomik zorluklarında mümkün olanın arkasını uygulayan ve riskli veya patchwork çözümlerle sonuçlanan en son örneğidir.
  • Kimler Yararlanacak?: Bay Biden’ın öğrenci kredisi planından büyük kazananlar, pek çok eleştirmenin iddia ettiği gibi Harvard ve Yale’nin zengin mezunları değil. Orta sınıf – ve orantısız bir şekilde genç ve Siyah insanlar.
  • Eleştirmenlere Geri Dönmek:Agresif bir dönüşle, normalde ağırbaşlı Beyaz Saray Twitter hesabı, planı eleştiren Meclis üyelerine verilen Kovid ile ilgili borç ertelemesinde yüz binlerce dolar kaleme aldı.
Bay Shugerman, politikanın hırsının takdire şayan olduğuna inanmasına rağmen, Demokratların, Trump yönetiminin göçle ilgili eylemler için kullandığına benzer bir politikayı yürürlüğe koymak için acil durum yetkileri kullanmalarının ikiyüzlü olduğunu da sözlerine ekledi.

“Eğer Demokratlar, Trump yönetiminin olağanüstü hal yetkilerini kötüye kullanmasına çileden çıktıysa, neden prensip olarak buna müsamaha gösteriyorlar?” dedi.

Biden yönetimi girişimleri geçen yıl mahkemelerde zorluklarla karşılaştı.

“Sosyal açıdan dezavantajlı” çiftçiler için 4 milyar dolarlık bir borç erteleme programı geçen yıl kanunî zorluklar nedeniyle donduruldu ve nihayetinde Kongre’nin geçen ay kabul ettiği Enflasyon Azaltma Yasası’nda yeniden yazıldı.

Kongre’nin geçen yıl kabul ettiği Amerikan Kurtarma Planında, devletlerin vergi indirimlerini sübvanse etmek için yardım parasını kullanmasını yasaklayan şartlar, eyaletlerden ve mahkemelerden gelen davalarla karşı karşıya kaldı ve Biden yönetiminin yasanın bu hükmünü uygulamasını engelledi.

Ve Yüksek Mahkeme geçen yıl Biden yönetiminin tahliye moratoryumunu sona erdirdi ve Hastalık Kontrol Merkezlerine Kongre’nin amaçladığından daha fazla güç vermek için eski bir tüzüğe uygunsuz bir şekilde dayandığına karar verdi.

Bay Biden, öğrenci borçlarını tek taraflı olarak silmek için ne kadar ileri gidebileceği konusunda daha önce çekincelerini dile getirmişti.

Geçen yıl CNN’in ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte, 10.000 dolarlık borcu kapatabileceğini düşündüğünü, ancak 50.000 doların çok ileri gideceğini söyledi.

Biden, “Kalemi imzalayarak bunu yapma yetkim olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Beyaz Saray, dava olasılığı hakkında yorum taleplerine yanıt vermedi. Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi’nin müdür yardımcısı Bharat Ramamurti geçen hafta verdiği bir brifingde, Biden yönetiminin “çok güçlü kanunî zeminde” olduğuna inandığını söyledi.

Ramamurti, “Elbette insanlar mahkemede davalara itiraz edebilirler” dedi. Bunların geçerli iddialar olup olmadığına mahkemeler karar verecek” dedi.