Bölünmüş Bir Ülkede, Tek Bir Anlaşma Alanı: Oylama Önemlidir

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Zamanlarını boşa harcadıklarına dair güvence verilmişti. Düzeltmenin yapıldığı. Adil bir sonucun imkansız olduğu, ya tüm bu Demokratik oy pusulası ile – yoksa Cumhuriyetçi seçmenlerin bastırılması mıydı?

Ancak milyonlarca Amerikalı, yine de Salı günü oylamaya bir şans verdi ve görev bilinciyle ülkenin dört bir yanında okullara, kütüphanelere ve VFW karakollarına oy verdi.

En şiddetli iddiaların damgasını vurduğu bir kampanyadan sonra, kendi yolunda küçük bir inanç eylemiydi.

43 yaşındaki Lucas Boyd, kendisini Haymarket, Va’daki bir oy verme yerine neyin getirdiğini açıklarken, “Biraz fazla sola gidiyor” dedi. gerçekten bugün neden geldim.”

Haymarket’te de oy kullanan Cheryl Arnold’un aklında farklı bir sonuç vardı. 50’li yaşlarında bir satış çalışanı olarak amacının “Cumhuriyet gündemini ilerletmemek” olduğunu söyledi.

Ancak o ve bir yazılım satıcısı olan Bay Boyd, en az bir temel inancı paylaştılar: oylamanın bir fark yaratabileceği.

Bayan Arnold, “Var olmayı hak eden türden bir demokrasi yaratmak için sesimi kullanmak için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum” dedi.

Salı günü Utah, American Fork’ta oy pusulasını bırakan bir seçmen. Kredi… New York Times için Kim Raff

Yine de, oy sahtekarlığı suçlamalarının bazen oy pusulalarının kendisinden bile önce atıldığı ve bazı özel vatandaşların silahlanmayı ve “koruyuculuğu” üstlenmeyi üstlendiği bir kampanyaya uygun olarak, olağandışı gerilimlerle dolu bir Seçim Günüydü. olmayan oy sandıkları.

Brittany Montague, Flagstaff’ta bir anket çalışanı, “Çıkışların nerede olduğunu kesinlikle biliyorum” dedi. “Şimdi her zamankinden daha fazla kutuplaştık ve sisteme çok fazla güven yok.”

Salı sabahı Arizona’da, Maricopa County’deki düzinelerce oy sayma makinesinin arızalandığına dair raporlar, sağcı medyada seçmen sahtekarlığı iddialarında bir artışa yol açtı.

Bir Cumhuriyetçi olan Maricopa İlçesi denetim kurulu başkanı Bill Gates, “Bunların hiçbiri herhangi bir sahtekarlığı göstermiyor” dedi. “Bu teknik bir konu.”

Seçmenlere güven vermeye çalışan bir görüntü yakalanan seçim çalışanları.

Bir anket çalışanı, “Kimse kimseyi aldatmaya çalışmıyor” diyor.

“Hayır, Seçim Günü değil. Hayır, bu asla olmayacak” diye yanıtları kaydeden kişi alaycı bir tavırla yanıtlıyor.

Gün başlamadan önce bile, 40 milyondan fazla Amerikalı erken oy kullandı ve Salı günü milyonlarca kişi daha onlara katıldı.

Michigan’da kürtaj konusu sandıklarda büyük ilgi gördü. Yüksek Mahkeme’nin Roe v. Wade’i bozan kararından sonra Michigan, kürtajla ilgili tedbirlerin oy pusulasında yer aldığı beş eyaletten biriydi. Detroit’in dışındaki varlıklı bir topluluk olan Birmingham’da, yavaş bir insan akışı, kürtaj haklarını korumaya yönelik bir oylama önlemi olan Öneri 3’ü oylamaya başladı.

Alexandra Ayaub, Birmingham şehir işçilerinin ölçülü otoparkı o gün için “sadece seçmenlere açık park yeri” haline getirdiği Baldwin Halk Kütüphanesi’nin dışında, tedbiri desteklemenin ana nedeni olduğunu söyledi.

Kendisini Demokrat eğilimli olarak tanımlayan 31 yaşındaki Bayan Ayaub, “Michigan kadınlar için güvenli bir yer olmalı” dedi.

Yakınlardaki Warren’da Rosemary Sobol, oy verme konusundaki ana motivasyonunun inisiyatif olduğunu söyledi – hala kararsız olsa bile.

81 yaşındaki emekli bir müdür olan Bayan Sobol, “Kürtaj karşıtı değilim ama aynı zamanda bir Katoliğim” dedi. “Bu çok zor bir karar.”

Bazı seçmenler için geçmiş pozisyonları yeniden gözden geçirme günüydü.

Andrew O’Connell, Demokrat bir ailede doğduğunu ve partiler arasında oylarını değiştirmekten uzun süredir gurur duyduğunu, ancak Salı sabahı 06:30’da Staten’de yoğun bir oy verme yerinin önünde durduğunu gördüğünü söyledi. Oy pusulasında tüm Cumhuriyetçileri gösteren bir işaret tutan ada. 2020’deki toplumsal huzursuzlukla birlikte her şey değişti” dedi.

Bay O’Connell, “Protestolar devam ederken güvenliğin arka koltukta oturduğuna inanıyorum” dedi. Arkamıza yaslandık ve bunun olmasını izledik ve bazı insanlar bunda yanlış bir şey olduğunu düşünmedi.”

Salı günü Miami Beach, Florida’da bir aile oy veriyor. Kredi… New York Times için Scott McIntyre

Diğer seçmenler için, nerede yaşayacakları gibi yaşam seçimlerini yeniden gözden geçirme günüydü.

67 yaşındaki Albert Latta, Wis., Kenosha’daki bir oy verme yerinden ayrıldığında, yorgun bir görünüme sahipti. Bu seçimde onun için en önemli konu? “Dürüstlük” dedi.

Bay Latta, vali ve Senato yarışlarında Demokratlara oy verdiğini ve Cumhuriyetçilerin – diğer konuların yanı sıra seçim bütünlüğü konusunda – aldatmalarından çok bıktığını ve eyalet çapında hareket etmeyi düşündüğünü söyledi. Illinois’in mavisine doğru ilerleyin.

“Wisconsin’in bu seçimde nasıl gideceği, bu kararla çok ilgisi olabilir” dedi. “Bugünkü oylamayı bu ülkenin şimdiye kadar yaptığı en büyük IQ testi olarak adlandırıyorum.”

Bazı seçmenler için eyalet sınırlarını aşmak işe yaramayabilir.

Liberal Kaliforniya’nın daha muhafazakar bölgelerinden biri olan Folsom şehrinde, 66 yaşındaki John Butruce, oy pusulasını kullanmadan önce bazı şeyleri ele aldığının oldukça kısa bir özetini sundu.

Bay Butruce, “Vergileri sevmiyorum, enflasyonu sevmiyorum, suçu sevmiyorum” dedi. “Ülkenin durumunu veya devletin durumunu sevmiyorum.”

Seçmenlerin Demokrat Partili Vali Tony Evers’ı yeniden seçip seçmemeye karar verdiği Kenosha’da, Ağustos 2020’de bir polis saldırısının ardından şehri kasıp kavuran gösterilerin ve isyanların gölgesi yükseldi.

40 yaşındaki Abraham Gloria, “Sadece onu çıkarmak istiyorum” dedi. “İsyanlarda olanları durdurabilirdi ama yapmadı.”

60 yaşındaki Phyllis Sheets, oy kullanmak için Kenosha’da bir kiliseye giderken Demokratları desteklediğini söyledi. Demokrasinin buna bağlı olduğunu söyledi.

Bayan Sheets, “İnsanların aptalca imza atmasından bıktım,” dedi. “Sanki insanlar buralarda aptal suyu içiyor: komplo teorileri, seçimleri kabul etmemek, QAnon, 6 Ocak. Amerikan değil.”

Christine Grant Salı günü Detroit’te oy pusulasını doldururken bilgileri inceliyor. Kredi… The New York Times için Brittany Greeson

Hâlâ ortaya çıkarken bile herkes bu seçimi düşünmüyordu. Bir sonrakini ve Florida’daki Cumhuriyetçi bir politikacıdan “çok büyük bir duyuru” haberini konuşmakla çok meşguldüler.

Warren, Mich., 58 yaşındaki Mike Smith’in sadece bir kelime oyunu vardı.

Bay Smith, “Umarım 2024’ten daha erken döner” dedi. “Hala 2020’yi kabul etmiyorum.”

Donald J. Trump’ın uzun zamandır bekleneni yakında resmileştirebileceği haberi, kutuplaşmış bir ülkedeki sandıklarda bir sevinç ve korku karışımıyla oynandı.

Scottsdale, Arizona’da pazarlama müdürü olan 57 yaşındaki Liz Lambert, oy kullandıktan sonra işe giderken elinde bir kahve fincanı tutarak “Korkuyorum” dedi. “Bu ülke yeterince şey yaşadı. İstikrar, olgunluk ve liderliğe ihtiyacımız var.”

Haymarket, Va.’da Gloria Ugbaja, Trump’ın başka bir cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında olası bir duyurusu ile meşgul olmayı reddetti.

Sağlık deva yönetiminde çalışan 47 yaşındaki Bayan Ugbaja, “Bunun dikkat dağıtıcı olduğunu düşündüm” dedi.

“Anlatıp açıklamaması onun işi” dedi. “Her Amerikalı ilerlemeye devam etmeli. Kaçmaya çalışsa da çalışmasa da, ortalama bir Amerikalının günlük olarak ne yapması gerektiğini dolaylı olarak etkilemez.”

Raporlamaya Ryan Patrick Hooper, Julie Bosman, Christine Hauser, Jack Healy Jazmine Ulloa ve Hurubie Meko katkıda bulundu.