Büyük kek parçasını sipariş et

Leila

Global Mod
Global Mod
Geçmişte, tatlıya bağlı olmayan restoranlara karşı sessiz olduğum biliniyordu. Üzgünüm, ama evde yapabilirsem – sana zeytinyağı kekine bakıyorsun – o zaman benim zamanıma değmez. (Bu tarifelerde olacak Olive ÖlKuchen ne kadar pahalı?)

Ama ben bir istisnayım. Bir restoran büyük bir pasta servis ettiğinde, ben gemideyim. Çünkü hiçbir şey ve hiçbir şey demek istemiyorum, bir katman kek plakasından daha büyük. Psikolojik olarak, kek veya demirin aksine, vardiya keklerinin neredeyse sadece özel günler için ayrıldığını düşünüyorum: doğum günleri, düğünler, yıldönümleri, duşlar, 1996'dan itibaren kült klasik “Matilda” daki bu bir sahne.

Ama inanıyorum ki bir diskten zevk alma fırsatı yok: Benden al, tüm bir doğum günü pastasını ofise getirdiği bilinen meslektaşım. İşte büyük kekli bir All-in pastaya gidebileceğiniz birkaç yer.

Sirke tepesinde guinness pastası

Telefonumda fotoğrafları sakladığım birkaç kek bölmesi var. Claud'da iki kişilik büyük çikolatalı kek diski ve ayrıca Guinness Cake (14 ABD Doları) Sirke tepe evi Sonsuza dek menüde ve bir gün olan ve asla yaşlanmayan Dumbo yakınında.

Elbette, eski restoran eleştirmeni Frank Bruni'nin “gizli bir mahallede” “gizli bir restoran” olarak tanımladığı şeye girmelisiniz. Ancak, özellikle 2008'de restoranın açılmasından bu yana menüde olan Cheddar Jalapeño Grits ile 47 $ 'lık Kırmızı Wattle-Domuz Domuz eti inşa ettikten sonra değerlidir. Pastanıza koyarken “bölünebileceğiniz” gerçeği sadece bira üzerinde köpüktür.

72 Hudson Bulvarı (Water Street)

Küçük Grenjai'de Tay Çay Pastası

Sana nedenini söyleyeyim Küçük Grenjai Bed-Stuy'da benim için önemlidir: çünkü öğle yemeği için sınırlı seçeneklere sahip bir dünyada (Brooklyn), hafta içi öğle yemeğine hizmet etmeye cesaret edin. Ve günün herhangi bir saatinde Tay çay pastanızın (10 ABD Doları) bir parçasının tadını çıkarabilirsiniz. Tay çayının mucizelerine aşina olmayanlar için, sütlü, biraz tatlıdır ve genellikle siyah Seylan Çayı'ndan yapılmıştır. Oh ve açık turuncu gibi. Gerçekten özleyemezsin.

Restoranın ortaklarından birinin karısı tarafından pişirilen bu pastayı sunuyorlar. Little Grenjai bir pop-up olduğu için. Tayland çayın tadı ile aşılanmış bir puding tereyağı kreması ile katmanlı hafif, süngerik bir kektir. Restorana yeterince bilgi verirseniz bir bütün sipariş verebilirsiniz! Yuzu miso tereyağı veya restoranın son derece iyi sarhoş makarna ile yengeç pirinç ile bir tabak ile biten “çok tatlı” sağlar.

477 Gates Bulvarı (Marcy Bulvarı)

Cafe Ticaretinde Doğum Günü Pastası

Yukarı Doğu Siders, dilekleriniz cevaplandı: Yakınınızda büyük bir pasta var. Ve 72. caddenin hemen altında, daha az bir şey yok! Lexington Bulvarı'nda daha da iyi, bu yüzden parkın yakınında olun, ister Yorkville'de yakalayın.

Sonunda bir ziyarete geldim Kafe ticareti2008'den 2015'e kadar West Village'da (Commerce Inn'in bulunduğu binada) koştuğu restoranda Harold Moore Şefinin ikinci çalışması. Neyse ki, Moore, bir West Village restoranının cazibesi ile bir hata, mükemmel hizmet, kesinlikle hiçbir floresan aydınlatma, rezervasyon olmayan birine tamamen erişilemez hale getirmeden büyük bir el boyalı duvar resmi ile bir hata haline getirmeyi başarıyor. İşte mükemmel bir menü, etkileyici ve güzel bitkisel salata, bu yumurta şeklinde gerçekten hareket eden ve daha sonra büyük bir doğum günü pastası veya hindistancevizi, her ikisi de 26 $ 'ı hareket ettiren parlak bir yumurta sarısı ile yüksek derecede hazırlanmış Rigatoni Carbonara.

964 Lexington Bulvarı (Doğu 70. Sokak)

Daha Fazla Kek

Haberler Food bölümü muhteşem belgesel çekim ekibi yakın zamanda “Secret's Out” un son bölümünü yayınladı. Bu bölüm, Meksika'da doğan bir fırıncı olan Fernando Ponce Sosa, Chinatown'da gelen fırında havadar sünger kek yapmayı öğreniyor ve sünger keke başlamak için kendini yaymadan önce kantonca yapıyor. Klasik bir New York hikayesinin güzel bir görünümü.

Bültenin önceki sürümlerini buradan okuyun.

Okuduklarınızdan hoşlanıyorsanız, başkalarına tavsiye etmelisiniz. Buraya kaydolabilirsiniz.

New York restoranından herhangi bir sorunuz var mı? Bize buraya bir not gönderin.

Instagram, Facebook, YouTube ve Pinterest'te Tikkok ve NYT yemeklerinde NYT Food'u takip edin.