Cumhuriyetçiler Salı Gecesi Hakkında Ne Diyor?

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Hikayeli bir Amerikan ritüeli: İki yıl içinde, partisi bombalanan bir başkan, kendisini suçlayanlarla yüzleşmek için Beyaz Saray basın birliklerinin önüne çıkar.

Houdini benzeri Başkan Biden, Endonezya’ya planlı bir gezi için yola çıkmadan önce Çarşamba günü bu kaderden şatafatlı bir basın toplantısıyla kaçtı. “Demokrasi için güzel bir gündü” dedi ve “Amerika için iyi bir gün olduğunu düşünüyorum.” Saatler önce Beyaz Saray yardımcıları, Biden’ın Ocak 2020’de The New York Times’ın yayın kuruluyla yaptığı toplantıdan bir klibi neşeyle paylaşıyorlardı: “Ölmedim ve ölmeyeceğim.”

Şimdi bir hesaplaşmayı tartışanlar Demokratlar yerine Cumhuriyetçiler – Pazartesi günü pek az beklenen bir sonuç. Temsilciler Meclisi başkanı olacak olan Kevin McCarthy, önceden GOP’un 60 sandalye alacağını tahmin etmişti. Şimdi, Cumhuriyetçiler Meclisi geri alıp Biden’ın gündemini bozabilecek olsa bile, hayal kırıklığına uğramış meslektaşlarına neden bu hedefin çok gerisinde kaldığını açıklamalıdır.

Görevden alma yönünde oy kullanan Michigan Cumhuriyetçi Temsilcisi Peter Meijer, “Bu, Demokratlar için yankı uyandıran bir zaferden çok, temel katılımın önemli olan tek şey olduğunu düşünen Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi adayları için korkunç bir darbe değildi” dedi. Donald Trump, 6 Ocak 2021 isyanından sonra.

Meijer şunu bilmeli: Bu yıl, Salı günü Hillary Scholten’e kaybetmeye devam eden aşırı sağ bir Trump süper hayranı olan John Gibbs’e karşı şiddetli bir birincil savaşta koltuğunu kaybetti.

Meijer, seçmenlerin “Çılgın Takım” yerine “Normal Takımı” tercih ettiklerini inandırıcı bir şekilde gösterdiğini söyledi. Colorado Demokratı Jared Polis ve Ohio Cumhuriyetçisi Mike DeWine gibi “seçmenlerinin karşılaştığı sorunları yönetme ve bunlara çözüm bulma konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahip” merkezci valilere işaret etti.

Demokratların, sonucu Biden’ın politikalarını benimsemesi olarak yorumlamanın aptalca olacağını da sözlerine ekledi.

Sonra New Hampshire’daki Don Bolduc gibi Demokratların 2020 seçimlerini Trump’tan çaldığı iddialarını geri almaya çalışan ve kampanyasının değerli son günlerini, okullarda kedi çöp kutularını kullanan çocuklar hakkında bir aldatmaca hikayesini gazetecilerle tartışarak geçiren Cumhuriyetçi adaylar vardı. .

Onlara gelince, Meijer, “Çılgın Takım’a başladığınızda, aylarca, aylarca ve aylarca tutkuyla söylediğiniz her şeyin gerçekten haklı olduğu argümanını yapmak çok daha zor – hiçbir şeyi tıslama. dikkat.”

Mar-a-Lago’ya giderken sabit

Bir hesaplaşma geliyorsa, pek çok Cumhuriyetçinin Salı günkü fiyasko için suçladığı adamla birlikte batması muhtemel görünmüyor: Trump.

Salı günü sandıklar kapanmadan önceki bir röportajda, şu dikkate değer gözlemde bulundu: “Bence kazanırlarsa, tüm övgüyü almalıyım ve kaybederlerse, hiç suçlanmamalıyım.”

Kongreyi Kim Kontrol Edecek? İşte Ne Zaman Öğreneceğiz.

Kart 1 / 4

Çok şey belirsizliğini koruyor. Arka arkaya ikinci Seçim Günü için seçim gecesi net bir kazanan olmadan sona erdi. The Times’ın baş siyasi analisti Nate Cohn, Meclis ve Senato için yarışların durumuna ve sonucu ne zaman bilebileceğimize bir göz atıyor:

Ev. İğne, Meclis’in Cumhuriyetçilere yaslandığını öne sürüyor, ancak GOP, geç posta oylarının Demokratlara yardım etme potansiyeline sahip olduğu birkaç önemli yarışta kazanan olarak adlandırılmaya yakın değil. Bu oyların sayılması günler alacak.

Senato. Senato için mücadele üç eyalete inecek: Nevada, Georgia ve Arizona. Nevada ve Arizona’daki olağanüstü oyların sayılması günler alabilir, ancak meclisin kontrolü, 6 Aralık’ta ikinci tura doğru giden Georgia’ya bağlı olabilir.

Buraya nasıl geldik. Siyasi koşullar, Cumhuriyetçilerin büyük ara dönem seçimleri yapması için olgun görünüyordu, ancak seçmenlerin başka fikirleri vardı. GOP için “kırmızı dalga”nın neden gerçekleşmediğine dair beş çıkarımımızı ve analizimizi okuyun

Bir gün sonra, 45. cumhurbaşkanının, Mehmet Öz’ü desteklediğini öne sürdüğü için karısını suçladığı bildirildi – tüm bunlar, sosyal medyada TÜM BÜYÜK savurma yaparken, Cumhuriyetçilere daha sıkı sarılmaları gerektiğini savundu.

Truth Social’da sonucu değerlendirirken, “Dünkü seçim bazı yönlerden biraz hayal kırıklığı olsa da, benim kişisel bakış açımdan çok büyük bir zaferdi” diye yazdı.

Diğer birkaç Cumhuriyetçi bu görüşü paylaştı ve sert kararlar hızlı ve öfkeli geldi.

George W. Bush’un başkanlığı sırasında eski bir konuşma yazarı olan Marc Thiessen, sonucu “Cumhuriyetçi Parti’nin aynada gerçekten derin bir iç gözleme dayalı bir bakış” talep eden yakıcı bir iddianame olarak nitelendirdi.

Cumhuriyetçi Senato lideri Mitch McConnell’e seçim sonuçlarına tepkisi sorulduğunda, “Ben duygularla ilgilenmiyorum” dedi. Ancak eski yardımcılarından Scott Jennings, birçok kişinin McConnell’in düşündüğünü varsaydığı şeyi tweetledi: “Bu sonuçlara nasıl bu gece bakabilirsiniz ve Trump’ın 2024’te ulusal bir seçim kazanma şansı olduğu sonucuna varabilirsiniz?”

Gürcistan’ın Cumhuriyetçi vali yardımcısı Geoff Duncan, Trump’ı Peach State’den uzak durması konusunda uyardı. CNN’e verdiği demeçte, “Kimsenin, ikinci tur senaryosunda Donald Trump’ın Herschel Walker’ın kampanyasına arka rüzgar olacağını düşüneceğini hayal edemiyorum” dedi. “Bir kişi dışında kimsenin bu hesabı yaptığını hayal edemiyorum ve bu Donald Trump olurdu.”

Muhafazakar uzmanlar, Ron DeSantis’in Florida’daki Temsilci Charlie Crist’i bozguna uğratmasında ya da Vali Brian Kemp’in Georgia’da Stacey Abrams’ı kolayca göndermesinde ya da Vali Greg Abbott’un Teksas’ta Beto O’Rourke’u yenmesinde yardımcı oldu. Ohio’nun hırıltılı Cumhuriyetçi kuruluşunun 75 yaşındaki savaş atı DeWine’ın bile hayranları vardı.

Muhafazakar haber medyası hızla taraf seçti. Cumhuriyetçilerin tabandan gelen su birikintisi olan Redstate.org’daki bir pankart manşetinde “Kaybetmekten Bıktım, Umarım Sizde Çoksunuzdur” yazıyordu. Matt Drudge, “MAGA MELTDOWN’DA TOXIC TRUMP” ile eğlenirken, Trump’tan giderek daha fazla bıkmış olan The New York Post, “DeFUTURE” ile ön sayfa ahşaplarını açtı.

National Review’den Jim Geraghty, “Kırmızı Splish-Splash” başlıklı çarpıcı bir makalesinde, DeSantis’i “açık ara en güçlü aday” olarak nitelendirdi ve Cumhuriyetçi seçmenlerin birçok yarışta “palyaçoları aday gösterdiğinden” şikayet etti.

Geraghty, “Amerikalılar sirkten, ucube şovundan, yüz yüze konuşmaktan, her şey tartışmadan iyidir, Trump’tan etkilenen özentilerden bıktı” diyerek sözlerini tamamladı.

Donald Trump, Florida’daki Mar-a-Lago’daki seçim gecesi partisinde. Bitirdiğini söyleyenlere defalarca meydan okuma geçmişi var. Kredi… New York Times için Josh Ritchie

Yaralı Trump

Aniden, Trump’ın Seçim Günü öncesi, DeSantis’in 2024’te koşarsa “kendine çok zarar verebileceği” uyarısı çok daha az tehditkar görünüyor.

Ancak Trump’ın kendi Houdini benzeri hileler çantası ve bittiğini söyleyenlere tekrar tekrar meydan okuma geçmişi var – sayısız başarısız iş anlaşmasından, mahkeme kararlarından, iki (!) suçlamadan ve asla yenilgi olarak kabul etmediği 2020’de bir silme işleminden sonra. McCarthy gibi Cumhuriyetçiler, Capitol’deki 6 Ocak isyanını körüklediği için onu azarladığında, onları kendi iyiliğine geri dönmeye zorladı.

Bu hayatta kalma modeli, sağdaki birçok kişiyi henüz Trump veya Trumpizm’in ölümünü ilan etmeye isteksiz bıraktı.

Bu nedenle, New York Times Opinion’dan Ross Douthat, DeSantis’i GOP’un yeni 2024 öncüsü olarak geçici olarak atadığında bile, sütununu bir yıldız işaretiyle sonlandırdı. Douthat, “Trump’ın 2015’te soyundan beri GOP hakkında hiçbir şey olmadı” diye yazdı, bu yüzden bu kadar kesin bir şey iddia etmeyeceğim.”

Aynı şekilde Meijer, Salı günkü büyük kayıptan sonra Cumhuriyetçi Parti’nin nereye gittiği konusunda kesin bir tahminde bulunmaz.

“Trump ateşi kırılıyor mu?” Ona sordum.

“Birisinden her sorduğumda ya da ‘ateş kırılması’ hakkında teoriler kurduğumda bir kuruş alsaydım, yani, sanırım…” diye eklemeden önce durakladı. “Ah, bilmiyorum.”

Ne okumalı

• Kongrenin Kontrolü hala oyunda. Şimdiye kadarki tüm sonuçları görün.

• Başkan Biden, Amerikalı seçmenlerin demokrasiyi ve kürtaj haklarını korumak istediklerine dair “açık ve hatasız bir mesaj” gönderdiğini, ancak enflasyon ve hükümetin işlevsizliği ile ilgili hayal kırıklıklarını kabul ettiğini açıkladı. Biden’ın Jonathan Weisman ve Peter Baker’ın açıklamaları hakkında daha fazla bilgi edinin.

• Seçim inkarcılarının kaybettiği yer: Üç kritik savaş alanı eyaleti, Trump destekli seçim inkarcılarını oylama üzerinde geniş yetkiye sahip ofisler için reddetti, diyor siyaset muhabirlerimizden üçü.

• Kazandıkları yer: Çarşamba sabahı itibariyle, 2020 seçimlerini sorgulayan 210’dan fazla Cumhuriyetçi, Meclis ve Senato ile eyalet yarışlarında sandalye kazandı. Grafik departmanımız onların kim olduğunu ortaya koyuyor.

• Kürtaj erişimi için seçimlerin en önemli olduğu yeri görmek için grafiklerimize ve haritalarımıza bir göz atın.
Politika Üzerine’yi okuduğunuz ve The New York Times’a abone olduğunuz için teşekkür ederiz. – Blake

Bültenin geçmiş sayılarını buradan okuyun.

Okuduğunuzdan zevk alıyorsanız, lütfen başkalarına tavsiye etmeyi düşünün. Buradan üye olabilirler. Yalnızca abonelere özel tüm haber bültenlerimize buradan göz atın.

Geri bildiriminiz var mı? Kapsam için fikirler? Sizden haber almak isteriz. Bize [email protected] adresinden e-posta gönderin.