Demokratlar 1,5 Trilyon Dolarlık Harcama Paketinden Covid Yardımını Aldı

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Demokratlar Çarşamba günü aniden Covid-19 ile savaşmak için 15.6 milyar dolarlık bir paketi, savaşın parçaladığı Ukrayna için büyük bir yardım ve hükümetin finanse edilmesini sağlamak için para içeren geniş bir federal harcama faturasından attılar. Eylül boyunca.

Koronavirüs parasını kaldırma kararı, maliyeti konusundaki anlaşmazlıkların ortasında geldi ve hükümetin kapanmasını önlemek için 1,5 trilyon dolarlık fon önlemini Cuma gününden önce kurtarmayı amaçlıyordu. Biden başkanlığının ilk büyük hükümet harcama yasasının Çarşamba gecesi beklenen Meclis geçişinin önünü açarak Demokratların iklim direnci, halk eğitimi ve çocuk bakımı dahil olmak üzere önceliklerini finanse etmelerine izin verdi.

Ancak pandemi yardımının ölümü Beyaz Saray’ı çileden çıkardı ve Demokrat liderleri hayal kırıklığına uğrattı ve Başkan Biden’ın yeni koronavirüs stratejisinin kaderini belirsiz bıraktı.

İdare yetkilileri, test, tedavi, aşılar ve yeni varyantları durdurma çabaları için acilen finansmana ihtiyaç duyduklarını söylediler. Başlangıçta, pandemi için yeni federal para harcamaya direnen Cumhuriyetçilerle müzakerelerde kısılan bir miktar olan 22,5 milyar dolar talep etmeden önce 30 milyar dolara kadar ihtiyaçları olduğunu öne sürmüşlerdi.

Buna karşılık, üst düzey Demokratlar, eyalet hükümetlerine yardım etmek için geçen yılki 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım yasası kapsamında ayrılan 7 milyar dolar da dahil olmak üzere mevcut programlardan fon almayı kabul etmişti. . Ancak bu yaklaşım, her iki partideki birçok Demokrat ve validen tepki çekti ve devletlerin bel bağladığı yardımı geri alma fikrine öfkelendi.

2.700 sayfalık harcama faturasının Çarşamba günü erken saatlerde açıklanmasından kısa bir süre sonra ve planlanan oylamadan sadece birkaç saat önce, bazı Demokratların endişelerini parti liderlerine özel olarak kaydettirmeleri, tüm paketin yokluktan çökebileceği ihtimalini yükseltti destek. Üst düzey Demokratlar harcama önlemini kurtarmak için acele ederken, anlaşmazlık saatlerce sahadaki faaliyeti dondurdu.

Öğleden sonra, California Sözcüsü Nancy Pelosi, Demokratlara kısa bir mektupta koronavirüs parasının düşürüleceğini bildirdi.

“Covid fonunu kaldırmak çok üzücü ve acilen ihtiyaç duyulan Covid yardımı için savaşmaya devam etmeliyiz, ancak ne yazık ki bu faturaya dahil edilmeyecek” dedi Bayan Pelosi.

Bu bölüm, pandemi üzerindeki derin ve kalıcı siyasi bölünmelerin ve federal hükümetin buna yanıt vermedeki rolünün altını çizdi. Ancak, enfeksiyonlar ve ölümler azaldıkça, Covid-19’un artık Washington’da baskın öncelik olmadığını da gösterdi.

Bunun yerine, harcama önlemi büyük ölçüde, Rusya tarafından vahşi bir işgale maruz kalan Ukrayna’ya yardım etmek için 13.6 milyar dolarlık bir yardım paketine yönelik iki partili güçlü destek tarafından körüklendi. ve Demokratların, Bay Biden’ın göreve başlamasından bir yıldan fazla bir süre sonra, fonlama önceliklerinin kanunda yer aldığını görme kararlılığıyla.

California Sözcüsü Nancy Pelosi, Covid-19 finansmanının ayrı bir faturada ele alınacağını söyledi. Kredi… The New York Times için TJ Kirkpatrick

Federal bütçeye milyarlarca dolar eklemenin yanı sıra, yayılan harcama tasarısı, Kadına Yönelik Şiddet Yasası’nın uzun zamandır beklenen yeniden yetkilendirilmesi ve federal düzenleyici yargı yetkisinin elektronik sigara ve sentetik tütünü kapsadığını açıklığa kavuşturmak da dahil olmak üzere bir dizi Demokratik önceliğe ulaşıyor.

Milletvekilleri, Biden yönetiminin Ukrayna için acil yardımda talep ettiğini iki katından fazla artırarak Pentagon’a askeri yardım için yaklaşık 6,5 milyar dolar ve hem mültecilere hem de ülkede kalanlara yardım etmek için yaklaşık 6,7 milyar dolar insani ve ekonomik yardım gönderdi. ülke.

Genel olarak, önlem federal harcamaları önemli ölçüde artıracak ve yerel programlar için 730 milyar dolar ve ordu için 782 milyar dolar ayıracaktır. Demokratlar, dört yılın en büyüğü olduğunu söyledikleri iç harcamalarda 46 milyar dolarlık bir artışı memnuniyetle karşıladılar. Ve Cumhuriyetçiler, Pentagon harcamalarını azaltmak için liberal bir baskıya direndiklerini ve çoğu kürtaj için federal finansmanı yasaklayan Hyde Değişikliği gibi bir dizi uzun süredir politika hükümlerini sürdürdüklerini söylediler.

Azınlık lideri Kentucky’den Senatör Mitch McConnell yaptığı açıklamada, “Bu uzlaşma, Cumhuriyetçilerin kendi başımıza yazacağı yasa tasarısı değil” dedi. Ancak bu tamamen Demokrat hükümetten aldığımız büyük tavizlerden gurur duyuyorum” dedi.

Ukraynalı siviller Salı günü Irpin kasabasından tahliye ediliyor. Harcama faturası, Ukrayna için 13,6 milyar dolarlık bir yardım paketini içeriyor. Kredi… The New York Times için Lynsey Addario

Askeri harcamalar, Bay Biden’ın Birliğin Durumu konuşmasında belirttiği, Ukrayna’ya yardım etmek ve Baltık Devletlerinin savunmasını desteklemek için artan fon gibi öncelikleri yansıtıyor. 13 yeni Donanma gemisi, bir düzine F/A-18 Süper Hornet ve 85 F-35 Müşterek Taarruz Uçağı dahil olmak üzere, uzun vadeli ek gemi ve uçak inşa etme hedefleri için milyarlarca dolar finanse edilecek.

Tasarı ayrıca, 29 Ağustos’ta Kabil’de bir aileye yapılan insansız hava aracı saldırısından kurtulanlara “bedelsiz” ödemeler için 5 milyon dolar sağlayacak. , Pentagon’un itiraf ettiği Afganistan, The New York Times tarafından yapılan bir soruşturmanın ardından yedisi çocuk 10 sivili öldüren bir hataydı.

Ayrıca, 2,1 milyon üniformalı hizmet üyesinin yanı sıra Savunma Bakanlığı’nın yaklaşık 750.000 sivil çalışanı için yüzde 2,7’lik bir ücret artışı sağlayacak ve Bay Biden’ın konutları artırmak için talep ettiğinden yaklaşık 400 milyon dolar daha fazlasını içeriyor. ve artan fiyatlara karşılık olarak asker ailelerine gıda sübvansiyonları.

Bir Meclis özeti, tasarının “özgür ve açık bir Hint-Pasifik”i teşvik etmek ve Biden yönetiminin istediği gibi “gelişmekte olan ülkelerde” Çin hükümetinin artan etkisine karşı koymak için 1,6 milyar dolardan fazla sağlayacağını söyledi. Çin’in büyüyen gücünü kontrol etmek için.

Demokratlar, okul hibeleri, Head Start programı, Pell hibeleri ve opioid salgınıyla mücadele çabaları gibi uzun süredir savundukları yerel programlarda da artışlar kazandı. Tedbir ayrıca “ateşli silah yaralanması ve ölüm önleme araştırmalarına” 12,5 milyon dolar ayıracak.

Mevzuat, koronavirüsten öğrenilen derslerle ülkenin pandemi müdahale altyapısını yeniden inşa etme çabasını tamamlıyor. Stratejik Ulusal Stok için 845 milyon dolar, 140 milyon dolarlık bir artış ve Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Otoritesi için 148 milyon dolarlık bir artış dahil 745 milyon dolar dahil olmak üzere pandemiye hazırlık için fonda önemli artışlar sağlayacaktır.

Biden yönetimi başlangıçta koronavirüsle savaşmak için 22,5 milyar dolarlık yeni fon talep etmişti. Kredi… The New York Times için Kenny Holston

Bir Times soruşturması, bulaşıcı hastalıklara ve biyoterörizm tehditlerine karşı koruma amaçlı acil tıbbi rezerv stokunun, kısmen bütçesinin önemli bir bölümünün – bazı yıllarda neredeyse yarısı – olduğu için pandemi için ne yazık ki hazırlıksız olduğunu buldu. tek bir ürüne ayrılmıştır: şarbon aşısı.

Güneybatı sınırında yeni bir yüksek göçmen trafiği yılı beklentisiyle, milletvekilleri Gümrük ve Sınır Koruma, Göç ve Gümrük Muhafaza ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı’na personel fazla mesai maliyetleri, tıbbi yardım için 1,45 milyar dolar daha tahsis etti. göçmenler için bakım ve göçmenleri sınır gözetiminden serbest bırakıldıktan sonra barındıran kar amacı gütmeyen gruplar için finansman.

Tedbir ayrıca İç Gelir Servisi’ne yirmi yıldan fazla bir sürenin en büyük artışı olan 675 milyon dolarlık bir artış sağlayacaktır.

Mevzuatın geçişi, ilk olarak geçen yılki 1 trilyon dolarlık altyapı yasasında ana hatlarıyla belirtilen bazı fonların kilidini de açacaktır; bu, her iki taraftaki milletvekilleri için önemli bir önceliktir. Tasarı ayrıca, altyapı paketinde halihazırda 50 milyar dolar yeni para alan bir alan olan iklim direncine yönelik fonlarda önemli artışlar da içeriyor.

Kongre, federal hükümete fon dağıtırken, kendi harcamalarını da artırdı. Tasarı, geleneksel olarak düşük ücretli kongre personeline maaş zammı sağlamak için Meclis milletvekilleri için ofis bütçelerini yüzde 21 artırarak 1996’dan bu yana en büyük artış olacak. Ve 6 Ocak isyanından sonra, tasarı ABD Capitol Polisine daha fazla polis memuru işe almak için 87 milyon dolarlık bir artışla 602,5 milyon dolar sağlayacak.

Ayrıca yetkililere, isyana müdahale eden kolluk görevlileri ve kurumları tanımak için binanın batı tarafına bir plaket koymaları talimatını veriyor.

Tasarı, aromalı e-sigara üreticilerinin, Gıda ve İlaç İdaresi’nin tütünden elde edilen ürünleri düzenleme yetkisinden kaçmasına izin veren bir boşluğu da kapatacaktı. Sakızlı ayı ve karpuz gibi aromalarda vape üreticileri, gözetimden kaçınmak için laboratuvar yapımı, sentetik bir formülasyon olarak reklamını yaptıkları şey lehine bitki bazlı nikotini terk etti.

Birkaç bireysel yasa koyucu için önlem, uzun zamandır müjdelenen tahsisin geri dönüşüne işaret ediyordu ve şimdi topluluk fonlama projeleri olarak faturalandırılıyor ve bu da onların paraları başka ülkelerdeki projelere yönlendirmelerine izin veriyordu. on yıldan fazla bir süredir ilk kez eyaletleri veya bölgeleri.

Ayrıca, 1994’te senatör olarak yazdığı, aile içi şiddetle ve cinsel saldırıyla mücadele için dönüm noktası niteliğinde bir yasa olan Kadına Yönelik Şiddet Yasası’nın yeniden yetkilendirilmesi de dahil olmak üzere, Bay Biden için kişisel önceliklerle doluydu. Ulusal Kanser Enstitüsü’nün bütçe de 353 milyon dolar artarak 6,9 milyar dolara çıkacaktı, bu artışın çoğu oğlu Beau’nun beyin kanserinden ölümünün ardından başlattığı sözde kanser aylarına gidecekti.

Raporlama, Catie Edmondson, Luke Broadwater, Jonathan Weisman, Eric Schmitt, John Ismay, Sheryl Gay Stolberg, Edward Wong, Eileen Sullivan, Carol Rosenberg, Christina Jewett, Katie Benner, Mark Walker, Christopher Flavelle ve Glenn Pamukçuk.