Demokratlar Güney Carolina’yı Birinci İlköğretim Okulu Yapmaya Bir Adım Daha Yaklaştı

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Bazı Demokrat liderlerin itirazları üzerine, Cuma günü Demokratik Ulusal Komite, kilit bir komitenin takvimde kapsamlı değişiklikler önermek için oy kullanmasıyla, Başkan Biden’ın partinin 2024 başkanlık ön seçim sürecini büyük ölçüde elden geçirme vizyonunu yasalaştırmaya bir adım daha yaklaştı.

DNC’nin Kurallar ve İç Tüzük Komitesi’nin Washington’daki bir otel balo salonundaki bir günlük toplantısında üyeler, 3 Şubat’ta Güney Carolina’da başlayacak ve ardından 6 Şubat’ta New Hampshire ve Nevada’da başlayacak olan 2024 Demokratik başkanlık birincil takviminin desteklenmesini tavsiye etmek için oy kullandı. 13 Şubat’ta Georgia ve ardından 27 Şubat’ta Michigan. Bu plan, Bay Biden’ın Perşembe günü komiteye sunduğu ve ırksal ve coğrafi çeşitliliği vurgulayan bir çerçeveyi yansıtıyordu. Iowa ve New Hampshire’dan temsilciler teklife karşı oy kullandı.

Iowa, New Hampshire, Nevada ve Güney Carolina’nın geleneksel Demokratik düzenini alt üst eden tavsiyenin gelecek yılın başlarında DNC’nin tamamı tarafından onaylanması gerekiyor, ancak Bay Biden’ın tercihleri parti komitesi nezdinde muazzam bir ağırlık taşıyor. Yine de yetkililer, Kurallar Komitesi’nin hareketinin hala uzun ve tartışmalı olabilecek bir süreçte bir adım olduğunu vurguladı. Gerginlikler, itirazlar ve fizibiliteyle ilgili sorular hemen belli oldu.

Komitenin bazı üyeleri, Şubat ayının başında bu kadar çok yarışmanın sıkı bir şekilde bir araya gelmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Teklife karşı çıkan New Hampshire’dan bir DNC üyesi olan Joanne Dowdell, “New Hampshire’ın bildiği şeylerden biri perakende politikamız ve adayların seçmenlerle yüz yüze görüşme fırsatına sahip olmasıdır” dedi. “Üst üste üç eyalete sahip olmak, dikkat çekmek, adının tanınmasını sağlamak ve ayrıca para toplamak için rekabet etmeye çalışan adaylar için biraz çatışmaya neden olduğunu düşünüyorum.”

Biden Başkanlığı

İşte cumhurbaşkanının ara seçimlerden sonraki duruşu.

• Tanımlayıcı Bir Sorun :Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının şekli ve bunun küresel pazarlar üzerindeki etkileri önümüzdeki aylarda ve yıllarda Başkan Biden’ın siyasi kaderini belirleyebilir.
  • Zoru başarmak, üstesinden gelmek :Bay Biden, 20 yıldaki herhangi bir başkanın en iyi ara sınavlarına sahipti, ancak önümüzdeki iki yıl boyunca Cumhuriyetçilerin kontrolündeki bir Meclis’in ayıltıcı gerçeğiyle hala karşı karşıya.
  • 2024 Soruları:Bay Biden, beklenenden daha iyi geçen ara sınavlardan sonra kendini canlı hissediyor, ancak 80 yaşına geldiğinde, bazı Demokratları rahatsız eden yeniden aday olup olmayacağına dair bir kararla karşı karşıya.
  • Yasama Gündemi : Times, Bay Biden’ın büyük yasama zaferlerinin ve engellenen hırslarının her ayrıntısını analiz etti. İşte bulduklarımız.
Diğer itirazlar çok daha yüksek sesle yapıldı.

New Hampshire, bir eyalet yasası gereği uzun süredir ülkenin ilk ön seçimini elinde tutuyor ve eyalet yetkilileri herhangi bir parti kararı yerine bu yasaya uymayı planladıklarını söylediler. Ve Iowa Demokrat Parti başkanı yaptığı açıklamada, ülkenin uzun süredir önde gelen parti kurulu eyaletinin “Şubat ayının son Salı gününden önce ve diğer tüm yarışmalardan önce bir parti toplantısı düzenlememizi gerektiren” bir yasaya sahip olduğuna dikkat çekti. Iowa’dan Kurallar Komitesi üyesi Scott Brennan, ikincisini takip etme kararının eyalet merkez komitesine ve seçilmiş yetkililere bağlı olacağını söyledi.

Scott Brennan ve diğer Iowa Demokratları önerilen değişiklikleri eleştirdiler ve partinin bunlara itiraz edeceğini öne sürdüler. Kredi… Nathan Howard/İlişkili Basın

Eyaletindeki Demokratların ruh hali sorulduğunda, “Iowa Demokratlarının çoğu hayal kırıklığına uğradı” dedi. “Ve öyle olmalılar. Bence çok iyi bir adım attık ve bunun bir nevi sağır kulaklara düşmesi acı verici.”

Ancak DNC kuralları, partinin üzerinde anlaşmaya varılan erken penceresinin dışında faaliyet göstermek için çizgiyi aşan herhangi bir eyaletin cezalarla karşı karşıya kalacağını ve bu eyaletlerde kampanya yürüten adayların da tepkilerle karşılaşacağını şart koşuyor. Konu Cuma öğleden sonra tartışma konusu oldu.

New Hampshire Demokrat Parti’nin başkanı Raymond Buckley, “On yıllardır her türlü yaptırıma katlanacağımızı söyledik” dedi.

Cumhuriyetçilerin tarihleri değiştirmeye istekli olup olmaması, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Gürcistan da dahil olmak üzere birçok eyalette geçerli olabilir. Vali Brian Kemp’in bir sözcüsü, Cuma öğleden sonra Demokratların önerisine tepkisiyle ilgili bir soruya yanıt vermedi.

Komite oylaması, Bay Biden’ın üyelere, çeşitliliği vurgulayan ve parti toplantılarını reddeden erken oylama penceresi için kriterlerini ortaya koyan bir mektup göndermesinden bir gün sonra geldi – sonuç almak için günlerce mücadele eden sorunlu Iowa parti kurullarına etkili bir şekilde ölümcül bir darbe vurdu. 2020’de

Önerilen program, 2020’de Bay Biden’ın siyasi geri dönüşüne güç veren bazı eyaletleri ödüllendirerek, Bay Biden’ın birincil zaferi için hayati önem taşıyan çeşitli, işçi sınıfı ve bazı durumlarda daha ılımlı seçim bölgelerini yükseltiyor.

Yüksek beyaz seçmen yüzdesine sahip iki eyalet olan Iowa’da dördüncü ve New Hampshire’da beşinci olduktan sonra Nevada’da yeni siyasi yaşam belirtileri gösterdi. Ve adaylığını canlandıran ve onu Harika Salı boyunca ve adaylığa iten, çok sayıda Siyah seçmenle Güney Carolina’nın ön seçimiydi.

2020’de Bay Biden’ı desteklemesi başkanın eyaletteki zaferinde hayati bir rol oynayan Güney Karolina Demokrat Temsilcisi James E. Clyburn, “Savunma, eğitim, tarım, imalat – Güney Carolina mükemmel bir laboratuvardır” dedi. “İşte bu yüzden Güney Carolina’da başarılı olan insanlar genel olarak oldukça iyi durumdalar.”

Bay Clyburn, Bay Biden’ı Güney Carolina’yı erken eyalet penceresinde tutmaya teşvik ettiğini söyledi – “birinci, ikinci, üçüncü veya dördüncü, benim için önemli değildi” – ancak eyaletin olası yükselişini öğrendiğini söyledi. cumhurbaşkanından perşembe günü yapılacak ilk ön seçim.

Güney Carolina’dan DNC’nin başkanı Jaime Harrison, Perşembe gecesi devlet yemeğinde öğrendiğini söyledi.