FBI, Iraklı Adamın Bush’u Öldürme Planına Yardım Ettiğini Söyledi

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — FBI Salı günü yaptığı açıklamada, IŞİD üyesi olmakla suçlanan bir adamın, eski Başkan George W. Bush’un Irak’a karşı yürüttüğü savaşa misilleme olarak öldürülme planına yardım ettiğini söyledi.

Kolluk kuvvetleri, Columbus, Ohio’da yaşayan 52 yaşındaki Shihab Ahmed Shihab Shihab Shihab adlı bir Irak vatandaşını tutukladıklarını ve onu, Bay Bush’a yönelik bir suikast planına yardım ve yataklık etmekle suçladılar. ABD, cinayetin gerçekleştirilmesine yardım edecek.

Bay Shihab ayrıca bir göçmenlik suçu işlemekle suçlandı. FBI’ın arama emri başvurusu, Bay Shihab’ı kendi kendini tanımlayan “Katar’daki liderlikten talimat bekleyen bir asker” olarak nitelendirdi. Ve İslam Devletine maddi destek sağlamayı planladığını iddia ediyor.

Sayın Shihab’a yorum için hemen ulaşılamadı.

Adalet Bakanlığı’nın aleyhindeki davası, mahkeme belgelerinde açıklandığı gibi, kısmen, biri FBI ile on yıldan fazla süredir çalışan iki gizli muhbir tarafından toplanan bilgilere dayanıyordu.

Dava, dört adamın Michigan Valisi Gretchen Whitmer’ı kaçırmayı planladığı iddialarını desteklemek için muhbirlere dayanan bir davayı yakın zamanda kaybeden Adalet Bakanlığı için bir sıfırlama olabilir. Savunma avukatları, müvekkillerinin başka türlü üstlenmeyecekleri bir planı kabul etmeye teşvik edildiğine dair iddialarını desteklemek için FBI ve onun muhbirlerine işaret etti. Jüri, sanıklardan ikisini beraat ettirirken, diğerleri hakkında bir karara varamadı.

FBI, Güney Eyaleti’ndeki federal mahkemeye yapılan arama emri başvurusunda, bir FBI muhbirine, Bay Bush’un öldürülmesine karışmaktan gurur duyacağı için “ölseydi deva yapmayacağını” söyledi. Ohio’nun ilçesi. 2003’te Irak’ı işgal eden Bay Bush’un, ülkenin “parçalanmasından” ve birçok vatandaşının ölümünden sorumlu olduğuna inanıyordu.

ABD Göçmenliği Hakkında Daha Fazlasını Okuyun

• Başlık 42:Federal bir yargıç, Biden yönetiminin Mart 2020’den bu yana ABD sınırındaki sığınmacıların girişini reddeden salgınla ilgili bir sağlık kararını kaldırmasını engelledi.
  • Yeni Bir Dalga:Kübalı göçmenler, adadaki koşullar daha da umutsuzlaştıkça, son kırk yılın en yüksek rakamlarıyla ABD’ye geliyor.
  • Belgelenmiş Gençler:Geçici vize sahiplerinin çocukları 21 yaşına geldiklerinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kanunî statülerini kaybetme riskiyle karşı karşıyalar. Bazıları göçmenlik reformu çağrılarına katılıyor.
  • QAnon Vigilantes:Silahlı siviller, göçmen çocukların seks kaçakçılığı çetelerinin tuzağına düştüğüne dair asılsız bir komplo teorisiyle harekete geçerek, sınırda reşit olmayanların yolunu kesiyor.
İki muhbir, Bay Shihab ile bir araya geldi ve konuşmalarını gizlice kaydetti. Ayrıca WhatsApp mesajlaşma uygulaması aracılığıyla telefonlarında iletişim kurdular ve FBI, iki ay önce Bay Shihab’ın telefon kayıtları için bir izin aldı.

Arama emri başvurusunda, muhbirlerin yalnızca Irak vatandaşlarını ABD’ye kaçırma planları üzerinde Shihab ile birlikte çalışmakla kalmamış, aynı zamanda ona bu planlar hakkında iletişim kurmak için kullandığı cep telefonları ve cep telefonu veri kartları da sağlanmış.

Bir muhbir, Bay Shihab’a, göçmenleri Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçıran örgütlerle iletişim kurmasına ve izin başvurusuna göre sahte göçmenlik ve kimlik belgeleri almasına yardım edebileceğini söyledi.

Bay Shihab, ikinci bir gizli muhbire, ilk muhbirin yardımıyla, belgesiz göçmenleri Amerika Birleşik Devletleri’ne getirmesine yardım edebileceğini söyledi.

Geçen yılın sonlarında, Bay Shihab, bir kaçakçı olduğunu düşündüğü ilk muhbire, ABD’ye gizlice girmeyi planladığı dört Irak vatandaşının, arama emri uygulamasına göre Bay Bush’u öldürmesine yardım edecek olan IŞİD üyeleri olduğunu söyledi. Erkeklerin Brezilya üzerinden ülkeye getirilmesi gerekecek.

Bay Shihab, muhbire, bu adamlardan birinin bir IŞİD mali bakanının sekreteri olduğunu söyledi ve ayrıntılı bir bilgi veren mahkeme belgelerine göre, Columbus’taki bir araba galerisini sekreterden Amerika Birleşik Devletleri’ne yönlendirmek için kullanmayı planladı. Bay Shihab’ın muhbirle olan etkileşimlerinin muhasebesi.

Bay Shihab muhbire, 2003’ten 2006’ya kadar Irak’ta birçok Amerikalıyı öldürmek için terörist gruplarla çalışmak da dahil olmak üzere IŞİD ile bağlantıları olduğunu ve terörist gruplara tedarik etmek için Suriye’den Irak’a araç ve silah taşıdığını söyledi.

Ayrıca, İslam Devleti’ni küresel bir terör ağına dönüştürmeye yardım eden ve 2019’da ABD hükümeti tarafından yakalanmamak için intihar yeleğini patlattıktan sonra ölen Ebu Bekir El Bağdadi ile de akraba olduğunu söyledi.

Bay Shihab muhbire Bay Bush’un Teksas’taki evinde ne tür bir güvenceye sahip olduğunu ve mahkeme belgelerine göre suikastı gerçekleştirmek için dört veya altı kişinin yeterli olup olmayacağını sordu. Ayrıca muhbire, komplonun bir parçası olarak kullanılabilecek sahte polis veya FBI kimlik kartları alıp alamayacağını sordu.

Ayrıca Irak savaşında Amerikalılara yardım eden eski bir Iraklı generali aradığını ve kendisinin ve ortaklarının onu öldürmeyi planladığını söyledi.

Bu yılın başlarında, Bay Shihab, muhbir tarafından gizlice kaydedilen bir toplantıda, iki eski Irak istihbarat ajanı da dahil olmak üzere bir IŞİD biriminin üyelerinin, Bay Bush’a suikast “görevinin” bir parçası olduğunu ve kendisinin de gözetleme yapacağını açıkladı. eski başkanın evini ve silah ve araçları elde edin.

Ocak ayında, kolluk kuvvetlerinin iletişimini izlediğinden korkan Bay Shihab, muhbirden cep telefonunu imha etmesini istedi. Muhbir cihazı aldı ve FBI’a teslim etti.

Bir ay sonra, Bay Shihab ve muhbir, bir gözetim görevinin parçası olarak Bay Bush’un Dallas’taki evine ve George W. Bush Enstitüsüne gittiler.

Mahkeme belgelerine göre, Bay Shihab, ABD Büyükelçiliği’ndeki yolsuz bir Iraklı Amerikalı müteahhit yardımıyla Eylül 2020’de ABD’ye ziyaretçi vizesiyle girdi.

Altı ay sonra, ailesini Irak’tan Amerika Birleşik Devletleri’ne getirmek amacıyla sığınma ve ABD vatandaşlığı talebinde bulundu. Ancak başvurusunun reddedilebileceğinden korktuğu için bir ABD vatandaşıyla evlenmeyi düşündü ve mahkeme dosyasına göre karısını Irak’ta boşandığını söyleyen sahte belgeler için para ödedi.

Bay Shihab, Columbus ve Indianapolis’teki marketlerde ve restoranlarda çalıştı ve her iki şehirde de yaşadı.