Gümrük ve Sınır Koruma Gizli ‘Kritik Olay Ekiplerini’ Dağıtacak

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Biden yönetimi, iç soruşturmalardaki rolleri bu yılın başlarında inceleme altına alındıktan sonra, Eylül ayı sonuna kadar ABD Sınır Devriyesi içindeki gizli ekipleri dağıtacak.

Onlarca yıldır var olan “kritik olay ekiplerinin” birden fazla sorumluluğu vardır; bunların arasında, acentelerin suistimallerine ilişkin çoğu soruşturmayı yürüten Gümrük ve Sınır Koruma Ofisi Profesyonel Sorumluluk Ofisi için kanıt toplamak da yer alır. Ekiplerin bu soruşturmalara katılımı, Sınır Devriyesi zaman zaman kendi kendini araştırıyorsa, bu tür soruşturmaların ne kadar sorumlu olabileceğine dair soruları gündeme getirdi.

Ekiplerin elenmesi Cuma günü bir Gümrük ve Sınır Koruma notunda açıklandı. Ajansın komiseri Chris Magnus’un notuna göre karar, “ajansımızın en yüksek düzeyde hesap verebilirliğe ulaşmasını sağlamak için” alındı.

Eski bir polis şefi olan Bay Magnus, halkın güvenini yeniden kazanmak için polis departmanı operasyonlarını değiştirmekle ün salmış olarak geçen yılın sonlarında işe girdi. On yıllardır kamuoyunda çok az farkındalıkla çalışan ya da hiç farkında olmadan çalışan ekipleri dağıtmak, uzun süredir hesap verebilirlikten yoksun olmakla eleştirilen Sınır Devriyesi’ndeki ilk önemli politika değişikliklerinden biri.

Cuma günü yaptığı açıklamada, ekiplerin dağıtılması çağrısında bulunan Kaliforniya merkezli bir savunma grubu olan Güney Sınır Toplulukları Koalisyonu, “Bu, Kurum içinde uzun süredir devam eden ve sorunlu bir uygulamayı değiştirmek kolay değil ve komiser önemli bir adım attı.”

Koalisyonun bir üyesi olan Andrea Guerrero, 42 yaşındaki Meksikalı bir adamın ölümünü içeren 2010 tarihli bir davayla ilgili belgelerde ekiplerden söz edildiğini gördükten sonra bir yıldan fazla bir süre ekipleri inceleyerek geçirdi. yasadışı yollardan ülkeye girerken yakalandıktan sonra, Sınır Devriyesi ajanları tarafından dolaştırıldı, dövüldü ve Taser ile şoka uğradı.

Bu yılın başlarında, The New York Times, yüksek hızlı Sınır Devriyesi araç takiplerinin bir sonucu olarak ölümlerde artış olduğunu bildirdi. Bazı kovalamacalarla ilgili yerel polis raporları, olaylarla ilgili Gümrük ve Sınır Koruma açıklamalarında ekiplerden hiç bahsedilmemesine rağmen, kritik olay ekiplerinin soruşturmaya dahil olduğunu ortaya koydu.

Gümrük ve Sınır Koruma o sırada ekipleri savundu, ancak Kongre ve dış grupların baskısı arttı. Ve Demokrat milletvekilleri, Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisinden 2010 yılına kadar giden kritik olay ekiplerinin karıştığı olayları araştırmasını istedi. Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi başkanı Temsilci Carolyn Maloney yaptığı açıklamada, “sınırlarımızı koruma ve hukukun üstünlüğünü koruma misyonu” dedi.

Ms. Maloney ve Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi başkanı Temsilci Bennie Thompson, Gümrük ve Sınır Koruma’dan ekiplerle ilgili belgeler talep etti.

“Bu olumlu bir adım olsa da,” dedi Bay Thompson, “CBP’nin Kongre’ye bu ekiplerin yetkileri ve eylemlerinin, olası suistimaller de dahil olmak üzere tam bir muhasebesini sağlaması kritik olmaya devam ediyor.”

Ajans, kritik bir olayı “CBP personelini içeren, ciddi bedensel yaralanma veya ölümle sonuçlanan veya sonuçlanması amaçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan herhangi bir olay; güç kullanımı; ya da geniş medya ilgisi.”

Bay Magnus’un notuna göre, bir olay mahallinden tüm kanıt toplama ve işleme, sonunda Mesleki Sorumluluk Ofisi yetkilileri tarafından yapılacaktır. Gözetim ofisi ayrıca suç mahalli işleme için bir yönetim yapısı oluşturmak için Gümrük ve Sınır Korumanın adli ve bilimsel koluyla birlikte çalışacak.

Nota göre, ekipler aşamalı olarak kullanımdan kaldırılsa bile, Sınır Devriyesi ajanları, bir zula evindeki uyuşturucular gibi sınır ele geçirme vakalarından ve dahili soruşturmalar ve olası sorumluluk iddialarıyla ilgili kanıtları toplamaya devam edecek. ajan operasyonları sırasında meydana gelen özel mülkiyet hasarı olarak.