‘Hainler Vuruldu’: Oğul 6 Ocak Davasında Babasına Karşı Tanıklık Etti

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Guy Wesley Reffitt adlı bir petrol sahası işçisi, geçen yıl Capitol’e yapılan saldırıya katıldıktan sonra Teksas’a döndüğünde, karşılama evi tamamen sıcak değildi.

Ailesine binanın dışında polisle yüzleşmek konusunda övündü ve federal savcılara göre oradaki şiddetin sadece “başlangıç” olduğuna söz verdi. 18 yaşındaki oğlu, onu yasaları çiğnemekle suçlayarak geri adım attı.

Birkaç gün sonra Bay Reffitt, oğlunun haklı olabileceğini ve FBI’ın aslında onun peşinde olabileceğini fark etti. Bir öfke patlaması içinde, oğlunu ve kızını tehdit ederek, kendisini yetkililere satarlarsa gazabıyla yüzleşeceklerini söyledi.

Perşembe günü, oğlu Jackson Reffitt, Washington’daki Federal Bölge Mahkemesi’nde tanık kürsüsünde babasıyla yüz yüze geldi ve bir ailedeki acılı kopuşu – ve bir şekilde millet — 6 Ocak 2021 olaylarının neden olduğu.

“’Beni ihbar edersen hainsin’ dedi” Jackson Reffitt jüriye, babası onu mahkeme salonunun karşısından dikkatle izlediğini ve sonra aşağı baktığını söyledi. “’Ve hainler vurulur’”

41 yaşındaki daha yaşlı Bay Reffitt, Capitol saldırısıyla bağlantılı olarak yargılanan 700’den fazla sanıktan ilkidir ve son iki gün içinde Savcılık, onun Teksaslı bir milis üyesiyle birlikte Washington’a nasıl gittiğini ve bir tabancayla silahlanmış olarak, Trump yanlısı bir mafyayı binanın dışındaki polise doğru nasıl yönlendirdiğini belgeledi.

Ancak oğlunun tanık kürsüsüne çıkmasıyla, duruşma alışılmadık derecede kişisel ve duygusal bir hal aldı.

Üç saatten fazla bir süredir ifade veren Jackson Reffitt, şimdi 19 yaşında, jüriye, Donald J. Trump’ın başkan seçildiği 2016 yılında babasının inançlarında nasıl daha mesafeli ve katı hale geldiğini anlattı. Baba ve oğul, siyasette göz göze gelmediklerini söyledi.

“Ben orta derecede soldum ve babam orta derecede haklıydı,” dedi genç Bay Reffitt, o seçim yılında “ikimiz de kendi yönümüzde daha da ileri gittik” dedi.

Jackson Reffitt ayrıca babasının silah hakları hareketiyle yakından bağlantılı bir eyalet milis grubu olan Texas Three Percenters’ın bir üyesi olduğunu söyledi. Guy Reffitt, ailenin Wylie, Teksas’taki evinin önüne Three Percenters logosu işlenmiş bir bayrak astı. Oğlu jüriye, işine sık sık kalçasında 40 kalibrelik bir tabancayla gittiğini söyledi.

Jackson Reffitt, Bay Trump’ın seçim yenilgisini tersine çevirmek için birden fazla, örtüşen planlar üstlendiği için Aralık 2020’de baba ve oğul arasındaki ilişkilerin daha gergin hale geldiğini söyledi. Çatışmanın çoğu, birkaç mesajı Perşembe günü jüriye gösterilen bir aile grubu sohbetinde oynandı.

Guy Reffitt o yıl 21 Aralık’ta “Kongre bu sefer ölümcül hatalar yaptı” diye yazdı. “Bu Trump ile ilgili değil, çok daha büyük. Ülkemizle ilgili.”

6 Ocak’taki saldırı sırasında Guy Reffitt Adalet Bakanlığı aracılığıyla Kredi…

Oğul cevap yazdı: “Kongrenin biden için 80.000.000 oyunun tamamını oluşturduğunu sanmıyorum ama okkk.”

Bunun üzerine baba cevap verdi: “Bu Trump ile ilgili değil. Veya Biden’ı. Bundan sonrası tiranlıkla ilgili. Biramı tut, sana göstereyim.”

Bu ve benzeri mesajları okumak – bazıları babasının 6 Ocak için Washington’a seyahat etmesiyle ilgili – Jackson Reffitt, “korkutucu ve gerçeküstü” dedi.

Jüriye babasının yapabileceklerinden endişe ettiğini söyledi. O ay bir gün, Google’da “FBI” ve “bahşiş” aradı ve onunla babası arasında geçenleri anlatan çevrimiçi bir büro ihbar hattına giden bağlantıyı takip etti.

FBI’a ulaştığı için utandığını ifade etti “Sadece kendimi iğrenç hissettim” diye açıkladı.

Ancak FBI haftalarca yanıt vermedi ve 6 Ocak 2021’de Jackson, babasının Washington’da olduğunu belirten aile grubu sohbetinde bir metin bulmak için kız arkadaşının evinde uyandı. Jüriye aceleyle eve gittiğini ve annesini ve kız kardeşlerini Capitol’deki kaosu televizyondan izlerken bulduğunu söyledi.

Capitol Riot’un Sonrası: Önemli Gelişmeler

Kart 1/3

Trump aleyhine olası dava. Bir mahkeme dosyasında, 6 Ocak saldırısını araştıran Meclis komitesi, eski Başkan Donald J. Trump ve bazı müttefiklerinin, kendisi için savaşırken bir suç komplosuna karışmış olabileceği sonucuna varmak için yeterli kanıt olduğunu söyledi. görevde kal.

İlk deneme. 6 Ocak’ta Kongre’nin çalışmalarını engellemekle suçlanan Guy Wesley Reffitt, Capitol isyanından kaynaklanan bir davada yargılanan ilk sanık oldu. Devam etmekte olan dava, düzinelerce başka davanın gidişatını belirleyecek.

Mahkeme celbi avukatları. Meclis paneli, 2020 seçimlerinde yaygın bir sahtekarlıkla ilgili yanlış iddiaları destekleyen ve onun kaybını tersine çevirmek için çalışan yarım düzine avukatı ve Bay Trump’ın diğer müttefiklerini mahkemeye çağırdı.

“Orada huşu ve hayal kırıklığı, üzgün ve korkmuş gibi duruyordum” dedi.

İki gün sonra, Guy Reffitt Washington’dan dönerken ailesine katıldığı şiddeti kutlayan bir metin gönderdi.

“Kil topları ve biberle birçok kez vuruldu. Yoğun bir şekilde püskürtüldü, ”diye yazdı. “Birleşik Devletler Başkentini aldık. Biz Halk Cumhuriyetiyiz.”

“Evet,” diye yanıtladı oğlu, “orada olan herkesi takip ettiklerini biliyorsun değil mi?”

“Evet, umrumda değil,” diye yanıtladı babası. “Hiçbir yasayı çiğnemedim.”

Guy Reffitt sonunda ailenin Wylie’deki evine döndüğünde baba ve oğul benzer bir konuşma yaptılar. Jackson Reffitt, birkaç gün sonra babasının “hainler” tehdidinde bulunduğunu söyledi. Jackson o gün FBI ile bir araya geldi. Babası bir hafta içinde tutuklandı.

Günün erken saatlerinde duruşmada verilen ifade o kadar dramatik değildi ve büyük ölçüde, müfettişlerin Bay Reffitt’in elektronik cihazlarından çıkardıkları kanıtlara verildi. Capitol’ün önünde kaskına takılı bir kamerayla kalabalık.

Videoda, ağzı bozuk bir Bay Reffitt’in sürekli olarak kalabalığı binaya girmeye ve Meclis Başkanı da dahil olmak üzere milletvekillerini sürüklemeye çağırdığı duyulabilir. Nancy Pelosi, saçlarından veya ayak bileklerinden dışarı çıkmış.

“Buraya oynamaya gelmedim – Capitol’ü alıyorum,” dedi bir noktada. Çıkışta her merdivene Pelosi’nin kafasını çarptığını görmek istiyorum.

Savcılar ayrıca jüriye Bay Reffitt’in Washington’dan döndükten sonra Texas Three Percenters’ın diğer üyeleriyle birlikte katıldığı bir Zoom çağrısının kaydını gösterdi. Çağrı, eski bir Capitol Polis memuru olan Shauni Kerkhoff tarafından Çarşamba günü verilen ifadenin bir yankısını içeriyordu. Bayan Kerkhoff jüriye, Bay Reffitt’e düzinelerce biber gazı attıktan sonra paniğe kapıldığını ve bunların hiçbiri onun binadaki bir merdivenden yukarı çıkmasını engellemeyi başaramadı.

Zoom görüşmesinde, Bay Reffitt aynı olayları anlattı ve milis arkadaşlarına, Bayan Kerkhoff’un mermileri tarafından en az 20 kez vurulduğunu, ancak vücut zırhının darbelerin çoğunu emdiğini söyledi.

“’Bebeğim, bundan daha büyük bir silaha ihtiyacın olacak’ dedim” dedi ve “Onları vurmadığımız için şanslılar” dedi.