İlker Püren: Kazanma alışkanlığını edinmiş olduk

Plotton

Active member
İlker Püren: Kazanma alışkanlığını edinmiş olduk
Spor Toto 1. Lig’in 3. haftasında Sakaryaspor, alanında konuk ettiği Tuzlaspor’u 2-0 mağlup etti. Müsabakanın akabinde açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Yöneticisi İlker Püren, kıymetli bir galibiyet aldıklarını belirtti, şu sözleri kullandı:

‘Kazanma alışkanlığını edinmiş olduk’

”Bizim için sahiden çok değerli bir karşılaşmaydı. Bu karşılaşmanın hem ligdeki sıralamamız ismine tıpkı vakitte ekibin özgüvenini bir üste taşıması ismine son derece değerliydi. Bu karşılaşmayla kazanma alışkanlığını edinmiş olduk. İnşallah önümüzdeki karşılaşmaları da galibiyetle tamamladığımız vakit artık kazanmayı kendine unsur edinmiş, kazanmak için savaşan bir kadro imajı vereceği inancı bende hayli fazla. Topluluk fazlaca büyük ve onlarla oynamaya alışmamız lazım. Birinci maçtan daha sonra aldığımız puan kaybının akabinde bir iki gün kendimize gelmekte epeyce zorlandık. Zira taraftarın coşkularının karşısında bizim onlara hem oyunsal birebir vakitte skorsal manada önlerine birey veremedik. Bu maçtan daha sonra taraftarın ve topluluğun itimadını kazanmış olduk. Tabi ki oyuncularımızın bir ortada oynama alışkanlıkları arttıkça oynatmak istediğimiz oyun formatı alana fazlaca net çıkacak. Bunun için de biraz daha vakte muhtaçlık var. Şayet sistem denilen şey kolay olsaydı bütün teknik adamlar sistemsel bir grup davranışlar üzerine programlar ve bu türlü başarıyı yakalarlardı. Oyun gücünü ve formatını önemsiyorum. Oyuncularımız bu ligin hakikaten epey kaliteli oyuncuları olduğunu tekraren kendilerine söylüyorum. Bu maçın galibiyetiyle birlikte bu ligin korkulan ve amaca doğrultan grup manzaramızı herkese kabul ettireceğiz.”

“Benim için kıymetli bir oyuncuydu, kıymetli bir karakterdi”

Maçın birinci dakikalarında sakatlanan ekip kaptanı Oğuz Kocabal’ın son durumu hakkında bilgiler aktaran Püren, “Aldığımız son bilgilere göre, durumu önemli üzere gözüküyor. Yani üzücü bir sakatlık birkaç ayını alacak üzere görünüyor. Benim için kıymetli bir oyuncuydu, bedelli bir karakterdi. Kadroya yükünü koyan ve ekip kaptanı olması da işin bir tarafı fakat benim işimi kolaylaştıran Ümit ile Serkan’la birlikte sağ kolum üzere onlar zira teknik adam her şeyi çözemez alanda ona yardımcı olacak oyunculara gereksinim vardır. Yalnızca oyunuyla değil karakter yapısıyla da bunu sağlaması lazım. O denli bir oyuncumuzun sakatlanması beni son derece üzdü” halinde konuştu.