Karides yemeği için bu basit tarif hiçbir zaman hazır değil

Leila

Global Mod
Global Mod
Soğuk aylarda, karınları doldurmak ve soğuk algınlığını doldurmak için uzun pişmiş Noel veya emek yoğun temizlikçiler ve çorbalar arayabilirsiniz. Ancak, saatlerce hazırlık gerektirmeyen tam bir tadı olan bir menü.

Başlangıçta biraz mutlu: Sezondan bağımsız olarak her zaman bir salata istiyorum. Ve bir salata, kışın ölü olsa bile, bir yemekle başlamak için harika bir yol olabileceği inkar edilemez.
Yılın bu zamanında salata seçimim çarpık hindiba (Radicchio, Hindive, Escarole), güvenilir bir şekilde gevrek Romaine ve çeşme cress veya roka gibi biberli yeşili bırakıyor.

Bazılarından oluşan bir salata yapmak istiyorum, ancak Rucola'ya, özellikle pürüzlü yapraklarıyla çeşitlilik için gerçek bir tercih veriyorum.

Başka bir yerde roket, roquette veya roket olarak bilinen roka, hardal ailesinde cesur keskin bir tada sahip ve uzun zamandır İtalya ve Güney Fransa'da seviliyor. Bazıları karışık yeşil bir salatanın parçası olarak tercih ediyor, ancak Allarugula salatası bana, özellikle lekeli bir salata sosu ile iyi uyuyor.

Bu renkli salata için arpacık soğanı, dijon hardal, tam tahıl hardal, limon suyu ve kırmızı şarap sirkesi ile kalın bir sos yaptım. Fransız arkadaşlardan bir numara: Dar kapaklı bir bardakta pansumanı sallayın. Bir hardal camı iyi çalışır, neredeyse boş olan kullanılmış bir hardal camı olduğunda daha iyi, son baharat hala yanlara yapışıyor, aromatik ve ekonomik bir hareket.

Keskin bir bıçak veya mandolin, Foxia-Drum aşağı karpuz yarıçaplarını ve rezene ampullerini oldukça kağıt ince dilimlere kesmeye yardımcı olur. Yumuşak pişmiş yumurta ile birlikte parlaklık verir ve keskin salata sosu her şeyi tamamlar.

Etkileyici ancak ulaşılması çok kolay bir yemek izleyin: masada 10 dakikadan daha kısa bir sürede sahip olabileceğiniz iyi seçilmiş, doyurucu bir karides yemeği. Bir buçuk kilo dört için iyi bir ana kurs yapar.

Tercihen Meksika Körfezi veya Orta Atlantik'ten vahşi olan büyük karides kullanmayı seviyorum. (Üreme karidesleri sorunlu, çevre dostu ve genellikle koruyuculara batırılmış olabilir.) Bunlar, hem taze hem de dondurulmuş ve pound başına 16 ila 20 parça bulunur.

En iyi tat için midye ile satın alın. Kendi soyulması ve tasarımı sıkıcı gelebilir, ancak iyi harcanır ve en taze tatma örneklerini garanti eder.

Oradan, ferah bir tereyağı, bir kaşık acı biber veya dumanlı İspanyol Altyma Picante, küçük bir sarımsak ve sıçrama beyaz bir şarap ile sıcak bir tava, sağlam, kırmızımsı bir sos için gerekli olan her şeydir. Her iki tarafta cızırtılı sadece bir veya iki dakika sulu karides garanti eder. Basit polenta, küçük kavrulmuş patates veya bastırılmış pirinç ile servis yapın. Ya da sadece zevkli, zengin aromatik, tereyağı benzeri meyve sularını yenmek için gevrek sıcak bir baget var.

Meyveli bir tatlı için, bu yıl her renkte keyif aldığım armutlar iyi bir seçenek. Red Bartlett, Comice ve D'Anjou çeşitleri benim favorilerimdi. Şüpheci olabilirler, ancak armutlar hafife alınır. Dealed ve sert satılmalarına rağmen, oda sıcaklığında ayrılabilirler. Olgun olup olmadığını belirlemek için bir armut boynuna hafifçe bastırın – sağlam olmalı, ancak biraz. İtalyan bir tedavi için yemek yemeye çalışın, ilahi bir kombinasyon olan Parmigiano-Reggiano'dan cips ile dilimlenmiş armut.

Ya da bu basit pastayı, badem unun içinde kesilmiş armuttan yapılmıştır. Bir gün, hatta hizmet vermeden önce bir gün erken yapmaktan çekinmeyin: iyi ve doğrudan fırından biraz daha yaşlı olmak daha iyidir. Pasta altın ve jöle, nemli, kokulu bir iç mekan ile üstte biraz gevrek. Vanilyalı bir dondurma topu olan küçük bir dilim ince bir tatlıdır, ancak kahvaltı veya çay için eşit derecede iyidir. Sadece tasarlandığı gibi yiyin: Dirseğe oturan dirsekler olan iyi arkadaşlar tarafından zevk alması gereken zahmetsiz ve sosyal.