Nebraska Eyalet Senatörü, Vali Adayının Elini El Değdiğini Söyledi

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Nebraska’da bir Cumhuriyetçi eyalet senatörü Perşembe günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki ay partinin ön seçimlerinde önde gelen bir aday olan Cumhuriyetçi bir arkadaşı tarafından üç yıl önce el yordamıyla arandığını söyledi.

Aday Charles Herbster, eyalet senatörü Julie Slama’nın iddialarını “yüzde 100 yanlış” olarak nitelendirerek reddetti.

Slama, Nebraska Examiner’ın Nisan 2019’da Douglas County Cumhuriyetçi Parti’nin bir yemeğinde meydana geldiğini söylediği iddia edilen olay hakkında bir makale yayınladıktan sonra ifadesini verdi.

“Bugünün Nebraska Denetçisi 2019’da 22 yaşındayken Charles Herbster’ın bana cinsel tacizde bulunduğuna dair haber doğru” dedi.

Haber kaynağı kendisine neler olduğunu sorduğunda, “Gerçeği inkar etmeyecektim” dedi. Bayan Slama’nın ofisi, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Şubat ayında, o sırada Bay Herbster’ın adını vermemesine rağmen, Yasama Meclisi katında yaptığı bir konuşma sırasında iddia edilen saldırıya atıfta bulundu.

Büyük bir tarım şirketine sahip olan ve 10 Mayıs’ta yapılacak ön seçimler öncesinde eski Başkan Donald J. Trump tarafından desteklenen Bay Herbster, yaptığı açıklamada iddiaların “gülünç, asılsız kirli bir siyasi oyun” olduğunu söyledi. ” Devletteki siyasi muhalifleri tarafından yürütülüyor, ayrıca bir Cumhuriyetçi olan Vali Pete Ricketts de dahil.

“30 yılı aşkın süredir yüzlerce insanı istihdam ettim” dedi Bay Herbster. “Şirketimi, çiftliğimi ve şimdi de kampanyamı yönetmeleri için kadınlara saygı duydum ve yetki verdim. Dürüstlüğüme daha önce bu şekilde meydan okunmamıştır.” Daha sonra yerel bir radyo istasyonuna şunları söyledi: “Bunu Brett Kavanaugh ile yaptılar. Bunu kesinlikle Donald J. Trump ile yaptılar ve şimdi Charles W. Herbster ile yapmaya çalışıyorlar.”

Bay Herbster’ın kampanya yöneticisi Ellen Keast, iddiaları “kesin bir şekilde” reddettiğini ve Bay Ricketts’i daha uzun süre hikayenin arkasında olmakla suçladığını belirten ayrı bir bildiri yayınladı. Bayan Keast, Bay Ricketts ve Bayan Slama’nın siyasi bağları olduğunu kaydetti; Gelecek yıl onu Yasama Meclisine atamadan önce vali için 2018 kampanyasında basın sekreteri olarak çalıştı.

Yanıt vermesi istendiğinde, Bay Ricketts bir röportajda şunları söyledi: “Makaleyi okurdum. Bu konuda tanıklar tarafından bu kadar kapsamlı bir şekilde doğrulanan bir makaleyi nadiren gördüm.” Bayan Slama’nın iddia edilen olay hakkında kamuoyu önünde konuşma kararına atıfta bulunarak, “Muhtemelen şimdiye kadar gördüğüm en cesur şeylerden biri” dedi.

Bay. Ricketts, Bay Herbster’ın “yardım istemesi ve kampanyasından istifa etmesi gerektiğini” söyledi.

Bay Ricketts’in bir sözcüsü daha sonra valinin suçlamaları ancak makale yayınlandığında öğrendiğini söyledi.

Bay Herbster ve Douglas County Cumhuriyetçi Parti Perşembe günü mesajlara hemen yanıt vermedi.

Eyalet Senatörü Julie Slama, olayın gerçekleştiği yıl 2019’da. Kredi… Nati Harnik/Associated Press

Makaleye göre, Ms. Slama Ocak 2019’da Yasama Meclisine atanan , Bay Herbster’ın yanında yürüdüğü Nisan ayında Douglas County Cumhuriyetçi Parti’nin yıllık Elephant Remembers yemeğinde kalabalık bir balo salonundaydı. Haber kaynağı, daha sonra “rızası olmadan eteğine uzandığını ve ona uygunsuz bir şekilde dokunduğunu” bildirdi.

Perşembe öğleden sonra, Bay Herbster’ın önde gelen bir destekçisinin sosyal medyada Bayan Slama’nın Cumhuriyet yemeği gecesi ne giydiğini sormasının ardından, Twitter’da “Bu elbise” mesajıyla bir fotoğraf yayınladı. cinsel saldırıya uğradığımda giydiğim şeydi.”

Şubat ayında yaptığı konuşmada Slama, “Erken, 22 yaşında Nebraska’da siyasete atıldığımda, bu organın üyesi olmayan biri tarafından siyasi bir olayda el yordamıyla arandım. mevcut veya eski bir ofis sahibi. ”

Başka dokunulma veya uygunsuz konuşma durumlarından bahseden Slama, bu tür deneyimler hakkında sık sık konuşmadığını çünkü “genç bir kadın olarak, sizi tanımlayan şeyin bu olacağından endişe ediyorsunuz. ”

İnceleme Görevlisi, Bayan Slama’ya ek olarak, diğer altı kadının, Bay Herbster’ın 2017’den kalma çeşitli etkinliklerde kendilerine uygunsuz bir şekilde dokunduğunu söylediğini ve yedinci kadının zorla öptüğünü söyledi. Makalede kadınların kimliği belirtilmedi ve The New York Times, iddialarını bağımsız olarak doğrulamak için onlarla iletişime geçemedi.

Ocak ayında kurulan Nebraska Examiner, kendisini kar amacı gütmeyen, tarafsız bir haber odası ve yerel haberciliği destekleyen ulusal bir grubun parçası olarak tanımlıyor.

Bay Herbster, görev süresi sınırlı olan Bay Ricketts’in yerine geçmek isteyen dokuz Cumhuriyetçi arasında yer alıyor. Bay Herbster’ın kampanyası şu ana kadar 4 milyon dolardan fazla harcadı, ancak büyük bir aile çiftliğine sahip olan ve Bay Ricketts ve Bayan Slama tarafından desteklenen bir veteriner olan Jim Pillen’ın kampanyasında benzer bir miktar var. savaş ganimeti.

Bir medya takip firması olan İsim Impact’e göre, Bay Herbster’ın kampanyası şimdiye kadar reklamlara 4.8 milyon dolar harcadı, buna karşılık Bay Pillen’ın kampanyası için harcanan yaklaşık 3.7 milyon dolar.

2016 seçimleri sırasında, Bay Trump’ın kampanyası, Conklin Company’nin CEO’su Bay Herbster’ı düzinelerce diğer destekçisiyle birlikte tarım ve kırsal danışma komitesine atadı. Bay Trump, Bay Herbster’ı vali olarak onayladıktan sonra, Bay Ricketts, eski başkandan “yarıştan uzak durmasını” istediğini kabul etti.

Kirsten Noyes araştırmaya katkıda bulundu.