Oregon Truffles için acele açıldı

Leila

Global Mod
Global Mod
Bakın, Nicolas Cage'i veya yalanların “Pig” filmine katılan herhangi birini suçluyorum. Ancak Oregon'da yapılan bir aramadan sonra, Bay Cage'in filmde yaptığı gibi, devletin vahşi yer mantarı bir domuzla kovalayan tek bir kişi bulamadım.

Domuzlar bir yandan mümkün olduğunca çok yer mantarı çeker. Orman zemini buldozer gibi yırtıyorlar, bu yüzden 1980'lerden beri İtalya'daki trüf avlarına getirmek yasadışı. Ve bir mikser gizli bir trüf alanına giderken, oyunu verme eğilimindedir.

Profesyonel bir köpek antrenörü Deb Walker, “Subaru'nuzun arkasına 300 kiloluk bir domuz koydunuz ve insanlar nereye gittiğinizi biliyor,” dedi, bu ay Eugene dışındaki bir çiftliğe gelmiş olan iki düzineden fazla insanı, fucking, telaş almak için köşstirlerle çalışma sanatını öğrenmek için işaret etti. Pasifik'in kuzeybatısındaki yaklaşık 2.000 köpek son 20 yılda benzer kursları tamamladı.

Birçok insan köpeklerine egzotik yeni bir numara öğretmekten memnun olsa da, diğerleri trüf avını ciddi bir hobi olarak kaydetti. Yüksek sezonda, birkaç avcı onu Ekim'den Mayıs'a kadar süren karlı bir yan istihdam haline getirdi. Diğer hasat makineleri, kimse kaç tane bilmiyor, Douglas Tannen'in altındaki tınlı toprağı köpekler yerine uzun süren tırmıklarla tarıyor.

Vahşi brokerler, madencilik mağazalarının atmosferini altın bir acele ile ele geçirebilecek ormanlardaki ticaret eşyalarından satın alırlar. Portland, Seattle ve diğer şehirlerdeki şefler, çivilerinin altında küçük beyaz yer mantarı ve pound başına 800 ABD dolarına ulaşabilen büyük, sıkı siyah fiyatlara sahip sepetler, kovalar ve deri kanatlar sunan insanlar tarafından ziyaret ediliyor. Oregon yer mantarı yağ, peynir, çikolata, bira ve votka ile işlendi.

Bazı bilenler için, bölgedeki yer mantarı moreller ve böğürtlenler kadar etkileyicidir.

Hem yerli hem de Avrupa Avrupa'yı kutlayan yıllık bir dizi etkinlik dizisi olan Oregon Trüf Festivali'nin mutfak direktörü Charles Ruff, “Mikroplanmadan sonra siyah trüf, tanrıların nekarı Ambrosia'nın tadına bakacağı.” Dedi.

Bununla birlikte, bu yerel yer mantarı için artan yerel tutku, Kuzeybatı Pasifik dışında yaygın değildir. Baştan çıkarıcı, özel lezzetleri neredeyse hiçbir zaman ülkenin diğer bölgelerindeki yemek odalarından dalgalanıyor.

“Geinrest restoranlarıyla ilgili deneyimime göre, onlara çok az talep var ya da hiç talep var,” dedi John Magazino, özel bir yemek toptancısı olan şef kampı için yer mantarı satın alan ve satan. “Truffles dünyasında olduğum 30 yıl içinde henüz bir aşçı sormadım.”

Dünyanın en büyük trüf sağlayıcılarından biri olan Urbani Truffles, 2010'larda Oregon'da yer mantarı sattı, ancak o zamandan beri değil.

Şirket başkan yardımcısı Vittorio Giordano, Périgord Black Truffle ile karşılaştırıldığında Oregon'un “o kadar güçlü değil” dedi. “Truffles'a alışkın olan tüketicilerin aroma hakkında bir fikri var ve çok, çok farklı.”

Koku

Şubat ayının son gününde, Oregon Truffle hakkındaki kelimeyi yaymak için herkesten daha fazlasını yapan Charles Lefevre eşliğinde, Eugene'nin dışında havalı, gölgeli bir Douglas -Hain keşfettim. Daha doğrusu, Dr. O ve ben devam etmeye çalışırken Lefevre'nin köpekleri Dante ve Luca Den Hain.

“Gözlerimi bir saniyeliğine ondan çektiğimde, yer mantarı yiyecek,” dedi Dante'yi depresif dallardan bir çalılıktan takip ettiğinde.

Bölgedeki en sık kazılmış iki çeşit olan siyah beyaz yer mantarı, Kaliforniya'daki Reyes'i ve Britanya Kolumbiyası'ndaki Vancouver Adası'na kadar noktaya geldiği bulundu, ancak Oregon özellikle en sevdikleri odada zengin. Dr. Lefevre, ideal av yerini Douglas Firs'ın 15 ila 30 yıl önce ekildiği eski bir otlak olarak tanımladı. Arabasının bisikletinden klasik bir trüf arazisi görebilir, ancak uydu görüntülerini daha kullanışlı bulur.

“Modern trüf avcısı Google Earth tarafından başlıyor” dedi.

Bu Firs -Hain ile ilgili varsayımı, ülkenin ait olduğu çiftçi ile trüf hakları için bir kira anlaşması imzaladığı Ocak ayından bu yana iyi seçmişti. “Buraya her geldiğimizde, yaklaşık 5.000 ABD doları değerinde yer mantarı buluyoruz” dedi Dr. Lefevre. Çoğunu bulduğu trüf festivali için bağışlıyor. Canlı aktivite tohumlarını Avrupa trüf sporlarıyla yapıyor ve onları kendi bahçelerini bulmak isteyen insanlara satıyor.

Dante ve Luca, yer mantarı arayışında uzmanlaşmış bir cins olan Lagotto Romagnolos'tur. (Eğitmen, her köpeğin yer mantarı motivasyonla avlayabileceğini söylüyor.)

En genç forvetler Dante'nin kalçalarını yükledi. Son zamanlarda akupunktur tarafından restore edilmişti ve ormanın kokusu tamamen yeniden canlanmış gibi görünüyordu. Başladığı dakikada, kabarık, tınlı üst kattan bir noktada kesildi, Dr. Lefevre yanındaki bir diz üzerine düştü ve fiyatı çekmeye ve Dante'nin midesine girmeden önce kalçasına giydiği bir çantaya saklamaya çalıştı. Bu desen – köpek kazıyor; İnsan dalışları – dakikada yaklaşık iki kez tekrarlandı.

Elma gibi bir trüf yiyebilirsiniz. Bunun için inşa edildikleri şey. Onlar, ağaç kökleri arasında büyüyen ve hayvanların bağırsaklarında kendilerine beslenen yeni yerlerde giyilmesi gereken sporları içeren görünmez bir şekilde iyi Myzele ağlarıdır.

Truffles protein ve karbonhidratlarla doludur. Bununla birlikte, çoğu insan, besin içeriğiyle, çoğu kök için kirdeki fareleri, sincapları ve köpekleri özetlemeleri için düşen böyle bir aromaya odaklanan tadı olduğundan çok daha az ilgilenmektedir.

Yüzümü bir avuç beyaz Dante ve Luca Haden'e gömüyorum. İlk izlenimim rampalardan veya sarımsak kesiminden, daha sonra düğme mantarlarındandı, ancak ezici koku güçlü bir hayvan refahı idi. Sadece iyi bilinen İtalyan beyaz çeşitliliğini hatırladılar, dünyanın en değerli yer mantarı.

Beyaz olanlar o kadar keskindi ki bazen olgun bir kümenin üzerinde durduğumda görebiliyordum. Siyah yer mantarı daha dağınık bir aromaya sahipti. Yakalayamadım ama Dante yapabilirdi. Zig ve Zack'i orman zemine ödeyecek ve 100 metre uzakta olabilecek bir noktada durmadan önce sallanacak ve sallanacaktı.

“Biraz daha yüksek enerji,” dedi Dante'ye baktı. “Onu bulmakta zorluk çekiyor. Bu siyah davranış. “

Burnumu, Dante'nin bizi yönlendirdiği bir tenis topundan biraz daha küçük olan karanlık, kir bağlanmış bir topaklara tuttum, ilk düşüncem, kakao tozu tozu ve bir miktar meyve suyu kutusu ile yumuşak tropikal ananas ve muz aromalarıyla olgun pençelerdi.

Siyah zeytin ve kuru mantar aromaları ile Périgord tarafından siyah bir trüf, bir patates gratin içinde pişirmek veya bir tavuğun derisinin altında kavrulmak ister. Bu trüf tatlı olmak istiyordu.

Aşçılar için bir aşçı

Truffle Festivali'ndeki ilk 10 yılında Bay Ruff, “Truffles'ımızı dünyaya göndermenin benim işim olduğunu düşündüm.” Dedi. Sonra, derin bir izlenimi olan yerel beyaz yer mantarı ile bir aşçı yapan İtalya gezisinde bir yemek yedi. “Düşüncem baş aşağı döndü,” dedi.

O andan beri festival, Pasifik'in kuzeybatısındaki şeflerin, Fransız ve İtalyan şeflerin bulutlarını anladıkları kadar derinlemesine anlamalarına yardımcı olmaya odaklandı.

Portland'daki Salumi Şirketi Olympia Komisyonu'nun sahibi Elias Kahire, “Avrupa Truffles ile tam olarak aynı olmadıkları gerçeğinin üstesinden gelmem yıllar aldı. “Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekten harika orman çantası olan kendi tat profilinizsin.”

Bay Cairo bazen Salami'yi Oregon White Truffles'ın yanındaki iyileştirir, böylece hindistan cevizi, Allpsice ve karanfilleri tanıdığı aromayı emebilirler. Bir avcı Bay Caire, ona oyunu hatırlatan bir misk yaydıklarını fark eder.

“Biraz çok kokuşmuş olan vahşi bir domuzun olup olmadığını bilmiyorum?” diye sordu. “Feromonlarını aydınlatmak isteyen, üremek isteyen yaşlı bir erkek hayvan hayal ediyorum.” Bunun herkes için bir fincan çay olmayabileceğini anlıyor.

“Weiß çok kokuşmuş,” dedi Beaverton'daki Choux Biscuits'e ait bir aşçı Deb Meyer. Bunu bir iltifat olarak kastetti. Bu yıl Oregon Truffle Festivali'nde bir akşam yemeği için Bayan Meyer, havadar küçük macaronlara müdahale ettiği keçi peynirinde bu kokuşmuş gücü aşıladı.

Siyah olanlar daha hafif olmasına rağmen, kokulduklarında hala başlarını çeviriyorlar. Portland'daki Le Pigeon'un şefi ve sahibi Gabriel Rucker, “Aroma burnuna iyi bir şekilde adım atacak.” Dedi. Son bir uçuşta el bagaj çantasında yarım kilo aldı. “Hemen hemen tüm uçağı kapattım.”

Güçlü çünkü en iyi Pasifik Kuzeybatı Truffles'da Avrupalı kuzenlerinden daha kısa bir ömre sahipler. Sık bakım ile bir hafta, bazen 10 gün hayatta kalabilirsiniz. Bir Siyam kedisinden daha fazla ilgi talep ediyorlar.

Portland'da köpek eğitim seminerinde Bayan Walker'ın eğitmenlerinden biri olan bir trüf hasadı olan Ava Chapman, “Bir trüf bulur bulmaz, var,” dedi.

Av ödüyor

Köpeklerle çalışan birçok hasat gibi, Bayan Chapman da Oregon Truffles'ın itibarının tırmık kullanımı nedeniyle hasar gördüğüne inanıyor. Bir köpek nuller lastik, daha aromatik yer mantarı olabilirken, bir hesaplama ayrım gözetmedendır. Birkaç dakika içinde, bir ağacın altında yetişen her trüf olabilir. Bazıları olgunlaşmamış ve kokusuz, bazıları tembel olacak. Bazıları mükemmel olabilir.

Oregon'dan gelen trüf, köpekler tarafından listelenen lastik örneklerinden çok daha bol olan tadı yer mantarı hakimdir.

“Bir aşçı onu ülkenin her yerine istiyorsa, onu atış trüfini satın alan bir tedarikçiden alacak ve trüfin aromasını göstermez,” dedi Eugene'de emekli bir mahkeme stenografı olan Kristi Anderson, köpekleri Mia, Isa ve Quinn'in yardımıyla bulan.

Dikkatli bir şekilde hazırlanmamışsa mükemmel bir trüf bile onu hayal kırıklığına uğratabilir. Eugene bölgesindeki köpeklerin hasat edilmesinin kullanıldığı çeşitli restoranlarda, trüf patates kızartması, trüf pizza, trüf risotto ve bir truffle ıstakoz denedim. Yer mantarı görebilsem de, onları tadamadım.