Otobüsten Oğlanlar ve Kızlar. Kapalı yol.

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Kampanya raporlaması eskiden oldukça basitti: Otobüse atladın ve lastik tavuk yemeklerinde, Rotary Kulüplerinde ve sendika salonlarında konuşan adayları izledin ya da kapalı kapılar ardında yaptıkları sahaları dinlemek için lüks evlere girdin.

O eski günlerdi.

Şimdi, bir Senato veya Meclis yarışındaki en etkili oyuncu, yerel Ticaret Odası’nın başkanı değil, bir MAGA etkileyicisi veya siyasetle uğraşan bir TikTok pişirme yıldızı olabilir.

İyi ya da kötü, kimin kazanıp kimin kaybettiğine önceden karar veren parti patronlarının olduğu dumanlı odalar artık hüküm sürmüyor. Telegram gibi bir platformda bir sohbet veya görünüşte belirsiz bir podcast’te bir oturma, yerel bir Walter Cronkite ile saat 11 haberlerinde yapılan bir röportajdan daha fazla oy alabilir.

Seçim Günü’ne bir aydan kısa bir süre kala, The New York Times’ta siyasi gücün bu cesur yeni dünyasına batmış iki muhabirle sohbet ettim – yan hareketleri ve komplo teorisyenlerini takip ediyor, seçim inkarcılarıyla buluşuyor ve yeni türlerden haber alıyor. eski kurallara göre oynamayan siyasi aktivistlerin.

Alexandra Berzon, Amerikan seçim sisteminin güvenliğini ve bütünlüğünü baltalama çabalarına odaklanıyor; Ken Bensinger, dijital çağda ABD siyasetinin merkezi haline gelen sağcı medya kuruluşlarını ve sosyal medya yıldızlarını konu alıyor.

İşte, uzunluk ve netlik için hafifçe düzenlenmiş konuşmamız:

Ali, geçen yıl eski meslektaşlarla birlikte nasıl yapıldığını gösteren çığır açan bir rapor üzerinde çalıştınız. Steve Bannon ve “bölge stratejisi” için çağrıları ara sınavları şekillendiriyor. Şimdi ne görüyor ve duyuyorsun?

Alexandra: Donald Trump ve müttefiklerinin 2020 seçimleriyle ilgili çürütülmüş komplo teorileri tarafından teşvik edilen seçim sistemimizin temelden bozuk olduğu şeklindeki yanlış fikrin inanılmaz derecede yapışkan olduğu kanıtlandı. Bunu elbette Cumhuriyetçi tabanın anketlerinde görüyorsunuz, ama aynı zamanda 2020’den bu yana ülkenin dört bir yanında çoğalan ve bu kavramın canlı tutulmasına yardımcı olan ve “seçim bütünlüğü” takma adı altında faaliyet gösteren grupların puanlarında da görüyorsunuz. sadece çevrimiçi olarak aktif olmayan, aynı zamanda sık sık toplantılar düzenleyen aktivistlerin tabanı.

Bu gerçekten Çay Partisi hareketinin bir uzantısı veya dönüşümü, ancak şimdi temel bir konu olarak seçimlerin fiili yönetimine odaklandı – aslında bahsettiğiniz bölge stratejisi, bu aktivistlerin yerel ilçe Cumhuriyetçi gruplarını ele geçirme çabasıydı. seçim sürecine bir miktar katılım sağladılar. Nick Corasaniti ve ben dün bu cephede 6 Ocak 2021’den bu yana yaşananların bir kısmının kısa bir özetini yazdık.

ve Ken, “iç savaş” hakkındaki sohbet hikayeniz oldukça ufuk açıcıydı. ABD’nin siyasi şiddete yönelebileceği fikrinin neden bu kadar ilgi gördüğünü araştırırken en rahatsız edici bulduğunuz şey neydi?

Ken: Akademisyenler ve aşırılıkçılığın izini süren diğerleri, son birkaç yılda halkın büyüyen bir kesiminin siyasi şiddeti nasıl kabul edebileceği ve hatta hoş karşılayabileceği hakkında kapsamlı yazılar yazdılar. Sadece en radikalleşmiş Amerikalılar arasında eskiden gerçekten uç bir duygu olan şey, siyasi ana akıma daha da yaklaştı.

2022 Ara Seçimlerinin Durumu

Ön seçimlerin sona ermesiyle her iki parti de odaklarını 8 Kasım’daki genel seçimlere kaydırıyor.

• Son Streç :Seçim Günü’ne bir aydan kısa bir süre kala, Cumhuriyetçiler Meclisi devralmaya devam ediyor, ancak Senato için yapılan meydan savaşındaki momentum ileri geri gitti.
  • Şaşırtıcı Bir Savaş Alanı : New York, belki de ülkedeki en önemli kongre savaş alanı olarak, karmakarışık bir yeniden dağıtım döngüsünden çıktı. Demokratlar için belirsizlik özellikle sarsıcı.
  • Arizona Valisi ‘ın Yarışı:Demokratlar, partinin eyalet valisi adayı Katie Hobbs’un, en yakından izlenen yarışlardan birinde Kari Lake’i yenme şansını kaçırdığı konusunda endişelerini açıkça dile getiriyorlar.
  • Herschel Walker:Gürcistan’daki Cumhuriyetçi Senato adayının eski bir kız arkadaşının kürtaj masrafını ödediği bildirildi, ancak partisinin üyeleri onun davranışına tahammül etmeyi öğrendi.
Chicago Üniversitesi’nden yapılan araştırmalar şimdi 20 milyon kadar Amerikalının siyasi amaçlar için şiddeti onayladığını gösteriyor. Milyonlarca taarruz tüfeği kilitli, dolu ve savaşa hazır olduğunu kimse düşünmese de, bu hala çok rahatsız edici bir bulgu. Ve politikacıların bir iç savaşla ilgili retorik konusunda neden çok daha rahat göründüklerini veya bazı politikacıların kırmızı ve mavi devletlerin bir şekilde şiddetle ayrıldığı “ulusal boşanma” dediği şeyi açıklamaya yardımcı olur.

Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, sadece birkaç hafta önce yaptığı bir konuşmada, valilerin savaş ilan etme yetkisine sahip olduklarını ve yakın gelecekte “muhtemelen yapacaklarını” iddia etti. Aslında, bunu yapamazlar. Daha göze çarpan nokta şudur: Flynn, Arizona’da dışişleri bakanı adayı Mark Finchem için bir bağış toplama etkinliğinde bu konuşmayı yapıyordu ve seyirciler – orada olmak için tabak başına 300 dolar asgarî ödeyen insanlar – yemek yiyordu. yukarı.

Seçim yetkilileri şu anda en çok ne için endişeleniyor?

Alexandra: Seçim yetkililerinden en çok duyduğum endişe (seçim idaresinin sandık yerleri bulmak ve yeterli sayıda sandık görevlisini işe almak gibi günlük kaygıları dışında) yanlış bilgilendirme ve dezenformasyonun etkisiyle ilgili. Uzun zamandır şüpheci insanları sürece dahil ederseniz ve onları seçimlerde çalıştırırsanız veya onları izlerseniz, endişelerinin ve kaygılarının çoğunun hafifletileceğine dair bir his var.

Seçim yetkilileri ve uzmanları, seçim komplo teorilerine bulaşmış kişilerin anket işçileri ve anket gözlemcileri olarak yer almasıyla durumun böyle olacağını umuyor. Ve yetkililer, güvenli ve güvenli seçimler yapabileceklerine kesinlikle güvendiklerini ifade ediyorlar. Ancak şimdi bu kişilerin kanunsuz olarak görev yapması ve sürece daha fazla belirsizlik katması konusunda ciddi bir endişe de var.

Ken, Twitter’da bir nevi dinleme postu olarak mesajlarını açık tuttuğunu daha önce söylediğini hatırlıyorum. Doğrudan mesaj gelen kutunuz ortalama bir haftada nasıl görünüyor ve son zamanlarda herhangi bir trend görüyor musunuz?

Ken: Hayranlarımı seviyorum! Kural olarak, DM’lerimi açık tutmayı severim çünkü tam olarak kibar olmasa bile insanların söyleyeceklerini duymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, genellikle kripto para spam’leri ve dolandırıcılıklar arasında gömülü harika hikaye ipuçları vardır.

Ancak son zamanlarda, komplo odaklı mesajlarda belirgin bir artış fark ettim. Bir dizi insan, Başkan Biden’ın öldüğüne veya onun yerine gizlice Çinli bir ajan tarafından değiştirildiğine dair daha fazla “kanıt” göstermek için rutin olarak bana ulaşıyor ya da – yemin ederim bunu uydurmuyorum – o aslında bir ” kertenkele insanı” CIA tarafından tasarlanan son teknoloji bir silikon maske takıyor, diyorlar ki, başkanın kulaklarının çevresinde görünen küçük lastik şeritlerden bunu anlayabilirsiniz.

Doğrudan 4Chan’dan derlenen Jeffrey Epstein teorileri ve memlerinin düzenli akışı arasında, son zamanlarda Demokrat Parti’nin küresel termonükleer savaşı tetiklemek isteyen ve Ukrayna’daki çatışmayı bir savaş alanı olarak kullanan bu son derece şahin kurum olduğunu iddia eden birçok şey fark ettim. bunu yapmanın yolu. Bu ilginç bir tersine dönüş, çünkü onlarca yıldır savaş çığırtkanlarıyla dolu olmakla suçlanan Cumhuriyetçi Parti’ydi. Sanırım tüm siyasi eğilimler sonunda tam bir döngüye giriyor.

Amerikan siyasetinde daha fazla ilgiyi hak ettiğini düşündüğünüz neler oluyor?

Ken: Her geçen gün, giderek daha fazla alıcı görünen bir halka daha fazla yanlış bilgi ve dezenformasyon sunuluyor.

Bu eğilimi iki şekilde güçlendiren birçok politikacı görüyorum.

Bunlardan biri, internette yayılan yalanları, onları doğrulamaya çalışmadan tekrarlamak ve büyük takipleri ve erişimleri sayesinde kötü bilginin başlıca yayıcılarından biri haline gelmektir.

Diğer yol ise acımasızca saldırmak ve son zamanlarda ana akım medya dedikleri şeyi görmezden gelmek ve takipçilerine kendi araştırmalarını yapmalarını söylemektir. Politikacıların bir süredir basına düşmanlık sergilediklerini görmekle birlikte, yeni bir trend, çoğu gazeteciyi sosyal medya veya sempatik olduğuna karar verilen seçilmiş bir gazeteci grubu aracılığıyla doğrudan seçmenlerle iletişim kurma lehine tamamen görmezden geliyor gibi görünüyor.

Florida Valisi Ron DeSantis gibi adaylar gazetecilerin çoğuyla nadiren konuşuyorlar, oysa Cumhuriyetçilerin Pennsylvania valisi adayı Doug Mastriano gibi diğerlerinin hiçbir iletişim aygıtı yok gibi görünüyor, telefon görüşmeleri, e-postalar ve metinler bırakıyor. mesajlar sürekli cevapsız.

Bazı adaylar artık geleneksel yöntemlerle kampanya yürütmüyor, dar hedefli podcast’ler ve radyo programlarında dikkatle kontrol edilen röportajlar için halka açık görünmekten kaçınıyor ve Twitter, Facebook ve özellikle Telegram’da etkili vekiller aracılığıyla gönderilen mesajları kullanıyor.

Sonuç olarak, halkın genişleyen bir kısmı, bilgi çeşitliliğine uzaktan yakından hiçbir şey duymazken, kötü niyetle sunulan yanlış bilgiler, sayısız insan için kabul edilen ve inkar edilemez bir gerçeğe dönüşür. Bir gazeteci olarak bununla yüzleşmek zor: En kapsamlı gerçek kontrol çabalarının bile hiçbir zaman ülkenin yarısı tarafından görüldüğü kadar çok olmadığını hissediyorum.

2020 seçimlerini sorgulayan Cumhuriyetçi adaylar. Kredi… New York Times

Demokrasi hakkında ne okumalı?

İle Neil Vigdor

• Karen Yourish liderliğindeki bir Times soruşturmasına göre, Kasım ayında yapılan oylamada 370’den fazla Cumhuriyetçi 2020 seçimleri hakkında şüphe uyandırdı. Çoğu hala yapıyor. Birçoğu kazanacak.

• Georgia’nın seçim direktöründen gelen bir not, üçüncü şahısların veya partizan aktörlerin, Siyah topluluğun endişesine göre, seçmenlerin uygunluğunu yerinde sorgulayabilecekleri konusunda yanlış bir izlenim verdi. Perşembe günü, bunun yasa olmadığını açıkladı.

• Colorado’nun dışişleri bakanı, vatandaş olmayanlara oy kullanmak için nasıl kayıt yaptırılacağına dair talimatlar içeren kartpostalların gönderilmesine yol açan bir büro hatasına sahip çıktı. Ancak seçim inkarcıları tarafından “yanlışlıkla” kelimesinin etrafındaki tırnak işaretlerinin manipülasyonu komplo teorilerini körükledi.

• Maine’deki bir Cumhuriyetçi kongre adayı, yaygın olarak çürütülmüş bir efsane olan kedi gibi giyinen öğrenciler için okul banyolarına çöp kutuları yerleştirildiğini iddia ettiği iddialarından geri adım atıyor. Aday Ed Thelander da seçim yalanları satıyor. NBC News, çöp kutusu efsanesinin kökenleri hakkında daha fazla bilgiye sahip.
vizör

Geçen Pazar günü Ariz, Mesa’daki bir mitingde Donald Trump’ı selamlayan bir destekçi. Kredi… New York Times için Rebecca Noble

Bir miting selamı

İle rebecca asil

En az 10 saat boyunca amansız Arizona güneşinde piştikten sonra, bir ralli yetkilisi bize yorgun ve güneşten yanmış havuz fotoğrafçılarını işaret etti. Geçen Pazar, Mesa, Arizona’daki mitinginde Donald Trump’ın arkasından güneş batarken, eski başkanı selamlayan yalnız, yaşlı bir gaziyi görmek için bizi izleyicilerden ayıran kırmızı, beyaz ve mavi pankartın üzerinden baktık.

Bana göre, selam, Trump’ın destekçilerinin şiddetli bağlılığını temsil ediyor. Bir Trump mitingine katılmak, özellikle de iyi bir koltuk almak için yeterince erken gelmek, saatlerce kuyrukta beklemek ve sonunda gelmesini beklemek için ciddi miktarda azim gerektirir.

Politika Üzerine’yi okuduğunuz ve The New York Times’a abone olduğunuz için teşekkür ederiz. – Blake

Bültenin geçmiş sayılarını buradan okuyun.

Okuduğunuzdan zevk alıyorsanız, lütfen başkalarına tavsiye etmeyi düşünün. Buradan üye olabilirler. Yalnızca abonelere özel tüm haber bültenlerimize buradan göz atın.

Geri bildiriminiz var mı? Kapsam için fikirler? Sizden haber almak isteriz. Bize [email protected] adresinden e-posta gönderin.