Ramazan'ı kutlamak için bir İran güveç

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Bugün yeni ay ve bu nedenle İslam'ın kutsal aylarından biri olan Ramazan'ın başlangıcı. Suhoor, Iftar ve planlama amacıyla Mart ayı sonunda gerçekleşecek olan Eid al-Fitr Tatili için birçok tarifimiz var. Tüm gözlemlere: Ramazan Mübarek.

Naz Deravian'ın bir iftar yemeği için yeni bir tarifi var: Khoresh Gheymeh (yukarıda), kuzu ve çıtır soğan ile taçlandırılmış bölünmüş bezelye. “Khoresh” güveç veya kir için Farsça bir kelimedir; “Gheimeh” et parçalarının boyutunu ifade eder – küçük, neredeyse doğranmış. Zerdeçal, tarçın ve safran ile, soğan ile tatlı, domates salçası açısından zengin ve kurutulmuş bir kireç veya kireç suyunun sağlıklı bir şekilde sulanması ile terbiyeli, ne iftar olduğundan emin olmayanlar için önerdiğim bir yemektir (bir gün sonra yenen yemektir). Pirinç yoluyla bir Şirazi salatası ile servis yapın.

Sunulan tarif

Khoresh Gheymeh (et ve bölünmüş bezelye güveç)

Tarif Göster →

Ramazan'ı izlemiyorum, bu yüzden Cumartesi son zamanlarda yaşadığım cumartesi günlerinin çoğuna benzeyecek: soğuk tereyağı ve reçel ile takip edilen kavrulmuş bir İngiliz çörek ile soya soslu tek, değerli, yarım pişmiş yumurta kahvaltısı, ardından mükemmel bir İtalyan substance arayan uzak mahalleler tarafından uzun bir yolculuk. (Ruh haline bağlı olarak bir Nicky özel veya bir prenses için Brooklyn'de Defonte ile sonuçlanıyorum.)

Akşam yemeği için? Baharatlı sesam erişteleri tavuk ve fıstık, genellikle yeşil bir flaş için bazı bebek ıspanaklarını kurtardığım. Bu mükemmel bir yemek.

Pazar günleri, waffle için, krepler için, gün boyunca, Haberler'ın basılı baskısında güçlü, sütlü siyah çay ve üç liste ile öğlen ile uzayabilen küçük bir festivalle.

Öğle yemeğinde şekerleme yapacağım ve öğleden sonra gerçek bir ayin için aileyi kavrayacağım: Madeira-Sace, kabarık patates püresi ve tatlı tereyağı ve sadece küçük bir madeni para ile pişirilmiş bir kase dondurulmuş bezelye ile basit bir tuzlu tavuklu tavuk.

Aile aileleri bana yönelmedikçe – kimsenin yaşlı adamı hatırlatmadığı bir bowling turnuvası var; Arkadaşlarla bir randevu.

Eğer durum buysa, deney moduna geçeceğim ve Calvin Eng'in yeni yemek kitabı “Salt Sugar Msg” den aldığım knoblum-siyah fasulye soslu boğuk tofu için bu tarifle. Çok havalı. İpek tofudan (ipek tofu ihale ve panellerim genellikle parça olarak gösterilir) yapılan plakaları nemlendirir ve daha sonra bir avuç kızarmış sığır deri eti veya domuz eti ile sarımsak ve siyah giysilerden yapılmış bir sosla karıştırılmış pirinç yoluyla servis ederler.

Kendi siyah bükme sosu yeni için sıkı, ama dükkanda Lee Kum Kee ile iyi yaptım, küçük bir hoisin sosu, akçaağaç şurubu ve tavuk suyu ile karıştırdım. Pirincinizi yapın, Tofu buhar banyosuna girer girmez zemin domuz eti görmesine izin verin, birleştirmek için sosu ekleyin ve karıştırın. 10 dakika sonra masada akşam yemeği yiyeceksiniz. Bazı kesilmiş yay soğanlarını aşmayı unutmayın.

Bu hafta sonu pişirebilecek Haberler'ı pişirirken sizi bekleyen binlerce başka tarif daha var. Ne bulduğunuza bir göz atın. Tabii ki bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelik tüm bu çabayı sağlar. Henüz yapmadıysanız, bugün hala kayıt yaptırmalısınız? Teşekkürler.

Hesabınızla ilgili sorunlarınız varsa, lütfen yardım için yazın: cookcare@Haber. Birisi sizinle iletişime geçecek. Ya da göğsünüzden bir şey almak ya da sadece merhaba diyebilirseniz bana yazabilirsiniz: helloam@Haber. Her mektuba cevap veremem. Ama aldığım herkesi okuyorum.

Şimdi kek veya bira ile ilgili her şeyden önemli bir mesafe, ancak eski patronum Dean Baquet beni 2022'de piyasaya sürülen Dan Chaon, “Sleepwalk” tarafından dördüncü romanda yayınladı. Kanunsuz, komik, çok, çok, çok karanlık.