Şarap tüketiminizi değiştirmeli misiniz?

Leila

Global Mod
Global Mod
Cerrah alkolü önlenebilir bir kanser nedeni olarak tanımladığında ve alkollü içeceklerin uyarı etiketleri taşımasını önerdiğinde çelişki hissettim.

Bir şarap ve yemek eleştirmeni olarak 30 yıldır şarabın tadını çıkarmak ve bir o kadar uzun süredir şişeleri tavsiye etmek hakkında yazıyorum. Ayrıca özellikle son 25 yıldır sağlıklı bir yaşam sürmeye, dengeli beslenmeye, işlenmiş yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya ve düzenli egzersiz yapmaya çalışıyorum.

Bu süre zarfında, az ya da çok her gün, genellikle akşam yemeğinde iki ya da üç bardak şarap içtim; bu, uzun süredir hükümetin erkekler için günde iki ya da daha az içki tavsiyesini aşıyor, ancak bana ılımlı ve uygun geldi.

Genel Cerrahın uyarısı benim sadece riskli davranışlarda bulunmadığımı, aynı zamanda bunu başkalarına da tavsiye ettiğimi gösteriyordu. Kendimi kötü ve savunmacı hissettim. Sevdiğim bu güzel içecek, dikkatli ve dikkatli tüketilirse nasıl tehlikeli sayılabilir? Bu beni bir uyuşturucu satıcısıyla aynı mı yapıyor? Neden alkollü içecekleri ayrı tutuyoruz? Şekerli alkolsüz içeceklerin veya yüksek oranda işlenmiş gıdaların riskleri ne olacak?

Alkollü içeceklerin dikkatsizce tüketildiğinde ortaya çıkardığı riskleri her zaman biliyorduk. Kontrol dışı tüketim tehdit edici olabilir ve kişinin kendisi ve toplum için tehlike oluşturabilir. Bunu görmezden gelemezsin. Ancak şarap ve diğer alkollü içeceklerin yüzyıllardır sağladığı sosyal, duygusal ve estetik zevkler de öyle. Bunlar tamamen göz ardı edilemez.

2023 yılında aynı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Vivek H. Murthy, bu ülkede bir yalnızlık ve sosyal izolasyon salgınıyla karşı karşıya. Deneyimlerime göre şarap her zaman sosyal bir içecek, insanları bir araya getiren ve topluluk oluşturan yemeklerin bir parçası olmuştur. İster ara sıra şarap içiyor olun, ister şarap hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyecek kadar çok seviyor olun, bunun aktüeryal denklemi de hesaba katması gerekmez mi?

Şarap içtiğimde neredeyse her zaman yemekle birlikte, yemekle birlikte içiyorum. Şarabın zevklerini ve karmaşıklıklarını deneyimlemenin en iyi yolunun bu olduğuna inanıyorum. Aslında şarabı bir yiyecek, soframın vazgeçilmezi olarak görüyorum. Hassas bir yiyecek ve şarap eşleştirmesinin parçası olarak değil, yalnızca bir yemeğin temel bileşeni olarak.

Bu, tarihsel olarak şarabın en iyi rolü olmuştur ve bence şarap ve diğer alkollü içeceklerin tüketilme şekli daha fazla incelenmelidir. Cerrahın tavsiyesi, farklı alkollü içecekler arasında ayrım yapmaz ve bunların sosyal olarak veya izolasyonda, yemekle birlikte veya yemeksiz nasıl tüketildiğini dikkate almaz. Bu konuda daha fazlasını öğrenmek isterim.

Açık olmak gerekirse: Hiçbir zaman şarap veya diğer alkollü içecekleri içmedim çünkü bunların benim için iyi olduğuna inandım. 1991'de, “60 Dakika”nın, orta düzeyde kırmızı şarap tüketimini düşük kalp hastalığı oranlarıyla ilişkilendiren “Fransız Paradoksu” olarak adlandırılan rapordan sonra, kırmızı şarap satışları hızla arttı. Yıllar boyunca şarap endüstrisi kendisini sağlıklı olarak tanıtmanın faydasını gördü.

Artık toplumun şaraba ve alkollü içkilere bakışı diğer yöne kaydığı için satışlar düşüyor ve sektör kötü bir ruh halinde. İşleri veya geçim kaynakları etkilenen insanlar dışında aşırı şefkatli değilim. Şarap endüstrisi kendisini sağlıklı göstermek isteseydi, sağlıksız olarak etiketlenmesini beklemesi gerekirdi. Ne ekersen onu biçersin.

Peki alkollü içecekler ve özellikle şarap, nasıl ve ne miktarda tüketilirse tüketilsin gerçekten sağlıksız mıdır? Ben bir bilim adamı ya da doktor değilim ve açıkçası sağlık sorununun her iki tarafına ilişkin birçok raporu kafa karıştırıcı ve çelişkili buluyorum.

Geçtiğimiz ay, Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri, mevcut tüm kanıtları gözden geçirerek, orta düzeyde alkol tüketiminin, sıfır tüketime kıyasla “tüm nedenlere bağlı ölüm oranlarının daha düşük olmasıyla ilişkili” olduğunu, yani “bir popülasyondaki toplam ölüm sayısı”nı ortaya çıkardı. bir nedenden dolayı.”

Bu rapor, orta derecede alkol tüketiminin, hiç alkol tüketmemeye kıyasla daha yüksek meme kanseri riskiyle ilişkili olduğu sonucuna “orta derecede kesinlik” ile varmıştır. Aynı kesinlikle, ılımlı alkol tüketiminin kardiyovasküler hastalıklardan daha az ölüme yol açtığı da bulundu.

Hükümetin yeni beslenme kurallarının şekillenmesine yardımcı olacak bu raporun bulguları, en küçük miktarda bile olsa tüm alkol tüketiminin sağlığa yararlı olduğu yönünde uyarıda bulunan 2023 Dünya Sağlık Örgütü raporu da dahil olmak üzere yakın tarihli diğer bilimsel çalışmalarla çelişiyor.

Oğullarım küçükken onlara hep 100 yaşına kadar yaşamayı planladığımı söylerdim. Kendime hala bunu söylüyorum ve belli bir noktada uzun yaşam üzerinde herhangi bir kontrole sahip olamayacağımı anlasam da bu hala bir hedef. Bunu başarmak için kendime en iyi şansı nasıl verebilirim?

Kendimi eski öğretiye geri dönerken buluyorum: her şeyde ölçülü olmak. Kulağa klişe ve hatta ikiyüzlü geliyor. Ancak onlarca yıldır trans yağlar, yulaf kepeği, karbonhidratlar, kafein ve alkol gibi içerikler hakkında çok fazla çelişkili ve değişen görüş gördüm. Düşünce ve davranışlardaki ani değişikliklere karşı beni temkinli davranmaya yöneltti. Sonuçta, ılımlılıktan daha iyi bir yol gösterici ilke düşünemiyorum.

Takip etmek Haberler Instagram'da Yemek Pişirme, Facebook, YouTube, Tiktok Ve Pinterest'te. Tarif önerileri, yemek pişirme ipuçları ve alışveriş ipuçlarıyla Haberler Cooking'den düzenli güncellemeler alın.