Tavuk ve Mercimek Çorbası – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Tam olarak bu haber bültenini yazmak için Andy Baraghani'nin yeni haber bültenine tıkladım Limonlu yoğurtlu tavuk ve kırmızı mercimek çorbası ve her zaman yaptığım gibi önce içindekiler listesini taradım. Yağ, soğan, sarımsak, mercimek, çek; Kemiksiz, derisiz tavuk butlarını da kontrol edin. Maydanozum, dereotum ya da nanem yoktu ama kişniş ve solma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir demet karalahanam vardı. (Andy'nin tarifinde lahana gerekmiyor ama okuduğum ikinci şey olan üst notalarda ek olarak bundan bahsediyor.)

Sonra pencereme yapışan kara baktım, teatral bir şekilde ürperdim ve şöyle düşündüm: “Evet, şu anda gerçekten biraz altın rengi, sarımsaklı tavuk çorbasına ihtiyacım var.”

Bu basit (ve zaten beş yıldızlı) çorbayı içtikten hemen sonra, sabırsız, gastronomik bir açgözlülük dönemi olarak yapmaya işte böyle başladım. Yapması gerçekten çok kolay; sadece biraz dilimleyip yavaşça karıştırın, ardından otlar ve limonlu yoğurt dışındaki her şeyi tencereye ekleyin ve ocağın işini yapmasına izin verin. Andy, “Bu çorba tek başına rahatlatıcı ve doyurucu” diye yazıyor, “ancak birkaç ekstra eklemekten çekinmeyin: soldurmak için lahana veya ıspanak gibi doyurucu sebzeler, yumuşak haşlanmış yumurtahatta biraz ısınmak için biber yağı bile.” Evet, evet ve evet.

Önerilen tarif

Limonlu yoğurtlu tavuk ve kırmızı mercimek çorbası

Tarifi görüntüle →

Yumurtalardan bahsetmişken: Meslektaşım ve yemek pişirme sihirbazı Genevieve Ko, (hala) yüksek yumurta fiyatları göz önüne alındığında, yumurta değiştirmeye yönelik bir rehber hazırladı. Bunun için mükemmel bir takas olmadığını söylüyor, ancak orijinaline oldukça yaklaşmanın veya en azından kendi başına lezzetli bir yemek elde etmenin yolları var.

Yani: Ali Slagles Tofulu yumurta çırpılmış yumurtanın yerine iyi bir alternatiftir ve onunla mükemmel uyum sağlar Quesadillasyanına yığılmış Kahvaltı patatesleri ya da – zevkime bağlı olarak – sıcak pirincin üzerine yığılır ve üzerine kırmızı biber eklenir.

Genevieve ayrıca kullanımdan da bahsediyor patates püresi Yumurtaların diğer malzemeler için bağlayıcı madde görevi gördüğü tariflerde ikame olarak, bu yüzden Melissa Clark'a onlar için ne kadar püreye ihtiyacınız olacağını sordum. Herhangi bir etli köfte. ⅓ bardağın yeterli olduğunu söyledi ve ben de bir fıçı diyorum Marinara tam da bu köftelerin yanına gidiyor.

Zaten muhtemelen garnitür olarak patates püresi yaptığınıza göre Köfteİhtiyaç duyulan üç yumurta için yaklaşık ¾ bardak patates püresini karıştırabilirsiniz. Bu ipucu baş editörümüz Adina Steiman'dan geliyor. Teşekkürler Adina!

Son olarak nohut kutusunun içindeki sıvıyı atmayın! Aquafaba adı verilen bu sıvı, badem kokulu olanları yapmak için yumurta akı yerine kullanılabilir. beze. Ve bu bezelerden Samantha Seneviratnes yapabilirsiniz Eton kaosuBir okuyucunun dondurulmuş ahududularla yaptığı ve “muhteşem” sonuçlar verdiği.