Torrisi'nin eşsiz büyüsü: New York City'de bir tabak

Leila

Global Mod
Global Mod
Sırayla. İşte bu. Bu menüde en sevdiğim yemek. [JAZZY MUSIC] Sana nedenini söyleyeceğim. [UPBEAT MUSIC] Birlikte yemek yediğimiz için çok mutluyum. Manhattan'daki bir İtalyan-Amerikan restoranı olan Torrisi'deyiz. Ve biz buradayız çünkü restoranlar var oldukları yerler, çabaladıkları yerler hakkında hikayeler anlatıyor. Bugün bu hikayelerden birini yemekle keşfedeceğiz, zengin Torrisi, buradaki aşçı yaratıyor ve hizmet ediyor. Bu çok heyecan verici bir restoran. Pahalı bir restoran, ancak New York'un hikayesini heyecan verici bulduğum şekilde anlatan bir restoran. “New York'taki ilk restoranımın Mulberry Caddesi'nde olacağını hiç bilmiyordum. Mulberry Caddesi ile ilgili ilginç olan şey, küçük İtalya kadar Chinatown olduğu durumunu kolayca yapabilmenizdir. Gerçekten, İtalyanca, etrafınızda olanı pişirmekten daha hiçbir şey yok. ” “Merhaba.” Hey. “Torrisi'ye hoş geldiniz.” Nasılsın? Teşekkür ederim. “Ben iyiyim. Bugün hala biraz su, köpüklü su veya sadece sürülen su sunabilir miyim? ” Ne düşünüyorsun? New York City musluk suyu diyeceğim. “Anladın.” Çok teşekkür ederim. “Ve ilk kurs için salatalık var, New York var.” Fantastik. Sırayla. Buraya gireceğim. [JAZZY MUSIC] Salzig, Dilly, Kiliantro-y. Bir salatalık gibi tadı. Bir salatalık gibi tadı yok. Bir salatalık üzerinde bir şiir gibi tadı var. Pete Sites, “Zeit” de burada restoran eleştirmeni olduğunu söyledi. Torrisi incelemesinde, bu yemeğin 15 yıl önce Torrisi İtalyan spesiyalleri, sokakta servis edilen bir yemeğe bir övgü olduğunu hatırladı. Orada başka bir salata, ama benzer, her ikisi de Aşağı Doğu Yakası'nın salatalık işlemlerine saygı gösteriyor. Aynı tat profili. İçinde kişniş var. Dernekimiz var. Tuzumuz var. Asitimiz var. Bunların hiçbiri tam olarak İtalyan yemekleri değil. İtalyan-Amerikan mutfağı bile değil. New York yemek. [UPBEAT MUSIC] “Makarna kursu için Capellini Kantonlu var.” Tatlı. Bu çok güzel. Teşekkür ederim. “Sana biraz hizmet edebilir miyim?” Kesinlikle. Bu harika olurdu. “Müthiş.” [UPBEAT MUSIC] Çok teşekkür ederim. Bir makarnayı seviyorum. Bu yemeğin havalı şeylerden biri, Kanton kısmının Kantonca olmasıdır. Hepsi kadife idi, yani protein ve mısır nişastası ve bazı aromatiklerin bir kombinasyonu ile kaplandığı ve daha sonra wok'ta düz kızartıldığı anlamına geliyor. Ve sonra, yanında, Capellini. Zeytinyağı ve sarımsakta çok geleneksel İtalyan hazırlığı. Bana çok Amerikan bir katkı olan Jalapeño'nun eklenmesi, ancak ikisi gerçekten iyi bağlanıyor. Gerçekten lezzetli çünkü tadabilmeyi diliyorum. Ve bunu şimdi biraz yiyerek bunu kanıtlayacağım. Görelim. Oh, vay. Bu mahkemenin tarihi New York'un hikayesi gibidir. Bu derin Çin hazırlığı ve New York'ta birleştirilen bu derin İtalyan hazırlığı tabakta şaşırtıcı. Eğer tembel olsaydınız, bu füzyon pişirme veya eritme pot mutfağı dersiniz. Ama biz tembel değiliz. Buna kendiniz için bir tür mutfak diyeceğiz. “Ve bir sonraki makarna için Jamaikalı sığır eti ile cavatelli var.” Harika. Sırayla. İşte bu. Bu menüde en sevdiğim yemek. Sana nedenini söyleyeceğim çünkü bu bir sihir numarası. Bu yemekte olan şey – New York'ta büyüyen benim gibi insanlar için, zaman boyunca içeri girebilecekleri köşedeki pizzacısına geri dönüyor. Ve pencerelere ek olarak, bir Jamaikalı sığır macunu alabilirler. “Jamaikalı sığır eti macunları bizim için bariz bir başlangıç noktasıydı çünkü çok sayıda New York pizzasında. Pizzerilerde başka hiçbir yerde bulamadıkları tamamen farklı bir kültürden gelen bu yiyeceklerden biridir. Ama bir nedenden dolayı New York Pizzeria kültürüne kanıyorlardı. “Tamam, bu yüzden Torrisi'nin sadece birkaç blok kuzeyindeki New York City Slice Shop'ta, seyahatimize başladığımız standart bir sorundayız. Nasılsın adamım? “Nasılsın?” Ben iyiyim. “Benim için ne var?” Peynirle sığır eti macunu alabilir miyim? “Güvenli.” New York City'deki büyük kalıcı sırlardan biri, Jamaikalı sığır eti macununun İtalyan-Amerikan pizzacılarında servis edildiğidir. Bir pizzacı sahibine ücretsiz bir dava sunan ve şunları söyleyen girişimci bir satıcıydı: Bu şeylerin nasıl satıldığını görün. Pizza fırında ısıtılması kolaydır ve bence müşterileri seveceksiniz. Müşteriler bunu yaptı. Ben onlardan biriydim. “Onlarla büyüdüm ve onlarla büyüdüm. Ve bunu iletmenin komik, doğal bir yolu olduğunu düşündüm. Bir yağ, derin bir kırmızı annatto yağı yapıyoruz. Bir sığır macununun olduğu bir eşanlamlı olan derin sarı bir renk, bu renk vermek için küçük bir zerdeçal var. Böylece, bir makarna, sığır eti ve tüm aromatiklerin ve bir sığır macununda bulacağınız şeyin çoğunun sert tarafında ve ragu olduğunu hissedebilirsiniz. “Macunun kendisi bir İngiliz macunu andırıyor, ancak Jamaika mutfağının, Altyüzü, Scotch Bonnet Biber'in aromalarına sahiptir. Ateşli. Sevimli. Biraz köri de. Kolayca açılır. Neden? Böylece peynir ekler, fırına yerleştirir ve kolayca erir ve bir ambrosistis deneyimi yaratırlar. Torrisi'de sahip olduğumuz yemek için mükemmel bir kafiye, aynı tat profili, tamamen farklı, ama hatırlatıyor. Ve keşke teknolojiye sahip olsaydık, böylece kendiniz deneyebilmeniz için inanılmaz. Mutfağın en üst seviyesine yansıyan bir tabakta bu parlamaların lezzetlerini keşfetmek oldukça büyülüdür. Vay. “Ve yemekleri bitirmek için, keyif alabileceğiniz birkaç kurabiye var.” Kulağa harika geliyor. Yani bunu bir pizzacıda alamazsınız. Sağ? Belki sonunda bir dondurma alacaksın. Ama burada gerçekten iyi yapıyoruz. Bu yüzden bir kültür olarak restoranlar hakkında konuştuk ve umarım sadece yediğimiz bu ragu gibi bir yemeğin bir sanat biçimi olabileceğini açıkladım. Gerçek şu ki, yediğimiz şey kim olduğumuz hakkında bir şeyler anlatıyor. Ve bu durumda bize New York'ta doğanlarımızı gösteriyor – bize geldiğimiz şehirden inanılmaz gurur duyma fırsatı sunuyor. Ama bu restorana gelen herkes, Amerika'nın aromalarını gözlerinden bükülürken tatacak – sadece söyleyeceğim – yemeği yaratan sanatçı. Umarım bu yemeğin tadını çıkarmışsındır. Kesinlikle yaptım ve umarım başka bir zamanda benimle tekrar yemek yiyecektir. [UPBEAT MUSIC]