Trump, Pennsylvania Senatosu Yarışında Dr. Oz’u Onayladı

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Pennsylvania’da sıkı bir Cumhuriyet Senatosu ön seçimlerine girerken, eski Başkan Donald J. Trump, Cumartesi günü Mehmet Öz’ü destekleyerek, ağırlığını eski “Dr. Oz Show” yıldızının arkasına verdi. Rakipler tarafından gizli bir liberal olarak saldırıya uğradı. Dr. Oz’un şöhreti, kendi siyasi kariyeri realite televizyonuna dayanan eski cumhurbaşkanı için belirleyici bir faktör gibi görünüyor.

Bay Trump yaptığı bir duyuruda, “Dr. Oz’u uzun yıllardır tanıyorum, diğer birçokları gibi, sadece çok başarılı televizyon programı aracılığıyla bile” dedi. Sıkı bir Cumhuriyetçi Senato yarışında Temsilci Ted Budd’ı onaylamasının da önemli olduğu düşünülen Kuzey Carolina’daki zaman.

“Ekran aracılığıyla bizimle birlikte yaşadı ve her zaman popüler, saygın ve akıllı biri oldu,” diye ekledi Bay Trump. Dr. Oz’un gündüz televizyon programında, 2016 başkanlık yarışının yoğun olduğu bir sırada, Bay Trump’ın fiziksel bir kısmi sonuçları gösterdiği zaman yaptığı bir görünümden söz etti. Bay Trump, “Olağanüstü sağlığımın olduğunu bile söyledi” dedi, “bu da benim onu daha çok sevmeme neden oldu (yine de birkaç kilo vermem gerektiğini söyledi!).

Eski başkan ayrıca Dr. Oz’un seçilebilirliğini vurguladı ve gündüz TV şovu nedeniyle kadınlara çekici geldiğini vurguladı. Bay Trump, “Kadınlar, “tavsiyeleri ve tavsiyeleri için Dr. Oz’a çekiliyorlar” dedi ve ekledi: “Bunu yıllar içinde birçok kez gördüm. Onu tanırlar, ona inanırlar ve ona güvenirler.” Bay Trump, Dr. Oz’un Demokratik kaleler olan Philadelphia ve Pittsburgh’da “çok iyi” olacağını tahmin etti.

İlk kez zengin bir aday olan Dr. Oz, GOP adaylığı için başka bir süper varlıklı rakibi olan David McCormick ile zorlu, yüksek fiyatlı bir savaşta. dünyanın en büyük hedge fonunun eski CEO’su. Her iki aday da Bay Trump’ın aşırı sağ tabanına hitap etmek için kendilerini yolun ortasındaki Cumhuriyetçilerden beceriksizce yeniden yarattıklarından, hem kişisel olarak hem de vekiller aracılığıyla Bay Trump’ın onayını hararetle aradılar. Dr. Oz, “Başkan Trump akıllıca beni onayladı çünkü ben Joe Biden’a ve solcu sola karşı duracak bir muhafazakarım” diyerek desteği memnuniyetle karşıladı.

Geçen hafta Emerson College ve The Hill tarafından yapılan bir anket, iki aday arasında büyük olasılıkla birincil seçmenler arasında sanal bir bağ buldu; Bay McCormick yüzde 18, Dr. Oz yüzde 17 ve yüzde 33 kararsız.

Kuzey Carolina’da Bay Trump, Dr. Oz’u desteklediğini tekrarladı ve uzun televizyon yayınını siyasi uygulanabilirliğin kanıtı olarak nitelendirdi. “18 yıl televizyonda olduğunuzda, bu bir anket gibi” dedi. Bay Trump, programı Ocak ayında 12 yıllık bir seriyi bitiren Dr. Oz için dedi. “Bu senin gibi insanlar demek.”

Pensilvanya yarışı, emekli olan Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’in koltuğunu doldurma yarışı, her iki partinin de bu yılki ara seçimlerde Senato’nun kontrolünü ele geçirme çabalarında en önemli olanlardan biri olarak görülüyor. Demokratlar, en göze çarpanları Lt. Gov. John Fetterman ve Temsilci Conor Lamb’ın yer aldığı, zorlu bir mücadeleye sahip.

Bay Trump’ın onayından sonra, Bay McCormick’in üst düzey stratejisti Jeff Roe, Bay McCormick’in Pennsylvania’dan “bir sonraki Senatör olacağını” tweetledi.

Jacob Flannick raporlamaya katkıda bulundu.