Yemek pişirme çözümleri için çöpçatanınız burada

Leila

Global Mod
Global Mod
Geçen hafta okuyuculardan 2025 mutfak kararlarını benimle paylaşmalarını istediğimde, gelen kutuma birkaç tanıdık hedef düştü: Raflarımızda sıralanan yemek kitaplarından daha iyi yararlanın (aynı olanlar); yeni tarifleri rutinlerimize dahil etmek (aynen); ve daha fazla sebze yiyin, nokta (aynı).

Bazıları spesifikti (Belinda her hafta 30 farklı meyve ve sebze yemek istiyor!), diğerleri ise geniş kapsamlıydı (Sarah evde daha fazla yemek pişirmek istiyor!). Ancak neredeyse herkes biraz yardım istedi. Aşağıda okuyuculardan gelen birkaç kararın yanı sıra bunları – veya sizin – elde edebileceğiniz bazı tarifler bulunmaktadır! – başladı.

Laurie kahvaltıda daha fazla sebze yemek istiyor. Lidey Heuck'un kuşkonmaz-patates haşlaması ve Sarah Copeland'ın pazı dolgulu, avokado ve limonlu yeşil shakshuka'sıyla yaptığı gibi, sebzeleri sabah yumurtalarının etrafına yerleştirmek çocuk oyuncağı.

Avokado ve limonlu yeşil Shakshuka

Bu tarife göz atın.

Soğuk aylarda doyurucu bir yulaf lapası, Hetty Lui McKinnon'un balkabağı püresi, Vallery Lomas'ın irmik ve sebzeleri, Rick Martínez'in kavrulmuş sebzeleri ve ayran irmikleri ve Ali Slagle'ın kimchi congee'si gibi sebzelerle güne başlamanın harika bir yoludur (Just vejetaryen kimchi kullandığınızdan emin olun.

Mia tahıl tüketimini artırmak istiyor. Farro ve kinoayı daha sık yemek yapmak istiyor. Ali'nin yeni Tek Kapta Fasulye, Sebze ve Tahıl tarifi bunun için basit bir şablon sunuyor; kişiselleştirme ve doğaçlama için bolca yer var, böylece asla sıkılmayacaksınız. Bir okuyucu, tarif yorumlarında “Bu, muhteşem bir yemek” diye yazdı.

Ali ayrıca vegan farro fasulyeli biberinde tam tahıllar kullanıyor; Farro'nun “kıymaya benzer bir dokusu, biberlerde doğal olarak oluşan fındıksı bir tadı ve çevresindeki sıvıyı koyulaştıran nişastası” var diye yazıyor. Ve eğer hafta boyunca tadını çıkarmak için partiler halinde farro veya kinoa pişiriyorsanız, kalanları Ali'nin kırmızı biber, limon ve taze otlarla birlikte yoğun ama yaylı taneli frittatasına atabilirsiniz (sadece balık sosunu biraz soya sosu veya biraz soya sosuyla değiştirin). vegan olan). Yondu gibi baharat sosu).

Erika ve kızı bir ay boyunca vejetaryenliği deniyor. Ancak yemek pişirmek için fazla zamanları yok, bu yüzden tüm yıl boyunca çekici etiketlerle kolay, doyurucu akşam yemekleri arıyorlar! Andy Baraghani'nin 35 Dakikalık Çıtır Enginarlı Makarnası, restorana layık sonuçlar için, kilerin vazgeçilmezi olan cesur konserve enginarların gücünden yararlanıyor. Hetty'nin Kömürleşmiş Bok Choy ve Cannellini Fasulye Salatası, kilerdeki iş yükünü, konserve fasulyeyi, dumanlı, çıtır, yumuşak sebzeleri ve taze otları ustaca kullanır.

Erika meyve, sebze ve baklagil yemeyi sevdiğini söyledi ancak eğer öncelikli değilse tofuyu önermeme izin verin. Hazırlanması hızlıdır ve hafta içi yoğun günlerde Melissa Clark'ın Miso Chili Kuşkonmaz ve Tofu gibi yemekler için buzdolabında saklamak için idealdir.

Donne da haftada bir çorba yapmak istiyor. Bu benim en sevdiğim kararlardan biri olabilir. Donne için her mevsime uygun bir çorbamız var: Lisa Donovan'ın kışın soğuğuyla mücadele için içinizi ısıtan pozole verde'si; Baharın ilk işaretlerinde Melissa'nın altın renkli pancar çorbası; Hetty'nin yaz sıcağının doruğa ulaştığı zamanlar için soğuk domatesli kimchi soba şehriye çorbası; ve en sevdiğiniz sonbahar kazaklarını giymeyi kolaylaştırmak için Alexa Weibel'in Patates ve Maydanozlu Kereviz ve Pırasa Çorbası.

Son olarak Karen'dan bir karar ve bir hatırlatma: “Kendim için daha fazla yemek pişiriyorum.” Şüphesiz kendim için yemek yapmaya layıkım. Okuduğunuz için teşekkürler ve gelecek hafta görüşürüz.

Pozole Verde

Bu tarife göz atın.

Bir şey daha!

Sizi Stephen'ın daha çok şiire benzeyen son bir okuyucu kararıyla baş başa bırakıyorum.

“42 yıldır pek çok yeteneğe sahip bir kadınla evliyim. Bu yeteneklerden hem büyük hem de küçük şekillerde faydalandım. Belki de en önemlisi, mutfakta o kadar yetenekli ki, başkalarıyla rekabet etmekten çoktan vazgeçtim.

Çabalarımı nadiren göz ardı ediyor ya da küçümser, ancak işimin beyhudeliği gülünç boyutlara varıyor. Ama burada, 67. yılımda, onun geliştiremeyeceği bir tarifte ustalaşmaya bir kez daha karar veriyorum. Yiyeceğin ne olduğu ve olması gerektiği konusundaki anlayışımı değiştiren biri için yapabileceğim en az şey bu.
Hepimiz böyle bir sevgi bulalım! Ve şimdi Stephen, okuyucuların her çeşit mevsim meyvesiyle yaptığı orijinal erikli turta kadar güzel çok az tarif var.